Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
brattgard

brattgard

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-10-05
  • Senast aktiv 2013-12-06
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen brattgard har skrivit i forumet.

1

Hej!

Jag inhandlade den nya Macbook pro 15" för en månad sedan. Ett av de bästa köp jag gjort i hela mitt liv. Men de senaste dagarna har jag börjat lägga märke till att hårddisken jobbar mer än vanligt, även när jag inte har igång några program. Det är ett mycket svagt, men ändå irriterande brus, och en liten konstant vibration, främst på den högra sidan. Låter nästan som en fläkt. Inga höga ljudvolymer alls, man måste ha det ganska tyst runt sig för att höra det. Men anledningen till att jag reagerar är att det inte fanns där när jag precis hade köpt den. Då var den knäpptyst.
Är detta naturligt när hårddisken börjar bli fylld med saker? Har hållt koll i aktivitetskontrollen, men kan inte se att hårdisken jobbar. Borde inte hårddisken vara helt stilla när datorn inte skriver till/från den? Någon som har liknande problem?

/brattgard

Hej vänner!

Jag har en Powermac G5 2x2.5. Använder den i musikstudio, och gick nyligen och köpte en ny intern hårdisk, Seagate 320 Gb, att lagra alla musikprojekt på. Tryckte in hårddisken i den lediga platsen och kopplade till den enligt konstens alla regler. Men när jag sedan startade datorn så uppkom ett märkligt ljud från hårddisken. Ett pipande ljud, ungefär som om den hakat upp sig, varpå ingenting hände. Kom inte ens in i OS X.. Jag tog då ut den nya disken, och datorn gick att starta som vanligt utan problem.
Är det någon som vet vad detta kan bero på? Om det var en fråga om formatering så måste jag väl ändå komma in i operativsystemet för att komma åt hårddisken? Eller är det bara så att hårddisken inte funkar?

Är otroligt tacksam för all hjälp!

1