Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Girlpatcher

Girlpatcher

Medlem
  • Plats Torsby
  • Sysselsättning Prylbesatt.
  • Registrerad 2007-10-10
  • Senast aktiv 2008-09-21
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen Girlpatcher har skrivit i forumet.

1

#149 Guiden av Girlpatcher.

Ni som inte kommer in på länkarna kan jag säga att ni måste vara medlem på ipodtouchfans.com
Det går fort och är gratis, inget att gräva ner sig för.

Verkar som många har problem och många som tvekar pga andras problem!
Därför tänkte jag skriva en liten hjälp/kom igång guide här.

Men finns inget att vara rädd för egentligen, hur mycket du än sabbar sönder i Ipodens filsystem går det alltid att återställa den. Plus att en "vanlig" användare kan knappast göra några större förändringar.
Alltså, ni som funderar på att jailbraka den, gör det, ni kommer inte att ångra er! Är 8 gånger roligare och jag definerar inte min touch som en mp3 längre, faktum är att när wifi finns i närheten är musik, en av de tråkigaste "funktionerna"

Jag körde jailbrakeme.com och det funkade perfekt och smärtfritt, det rekomenderas starkt!
Men jag tror inte många vet vad själva Jailbrake ens innebär, alla pratar om NES, Summerboard, Customize och allt var det är. Men jag skulle säga attJailbraka ipoden är bara ett steg i denna process, dock även det vikigaste steget och det du måste göra först för att få de andra funktionerna att överhuvudtaget fungera.

Men när man "jailbrakar" innbär det att du låser upp din ipod och gör den tillgänglig för third party applications som det kallas. Det som händer är att du får ett program inlagt som heter "installer", där kan du sedan gå in och installera andra program och funktioner, bland annat NES emulatorn som programet heter vilket gör att du kan spela NES spel. Detta kan du installera genom "installer", det ligger i mappen "Games".

Summerboard och Customize finns också även med i installern, men dock krånglar dessa program och behöver lite manuell hjälp med installation, och detta, tillsammans med t.ex Mail, Maps, Weather m.f måste alltså installeras manuellt med hjälp av ett ftp program, detta program connectar till din Touch genom ditt trådlösa nätverk och gör att du kommer in i Ipoden filsystem där du sedan kan lägga in/byta ut filer eller ändra på dem, detta kallas att SSH:a in på Ipoden!
Det är väldigt lätt och går snabbt, installera bara programmet så kommer ni förstå det mesta. Det finns olika program för dessa men själv använder jag Ipswitch WS_FTP Professional, och ja, jag använder trial Googla Ipswitch så kommer ni till deras hemsida för nerladdning.

Dessa filer du behöver i vilket fall finns i varje guide du använder och laddas snabbt ner. Ni som undrar hur man gör för att få NES spel och Customize att fungera, det är väldigt enkelt, och som sagt båda finns med i Installern, men först, själva Nes spelen lägger du in själv, (laddas hem lite här och var på internet) men innan du kan lägga in spelen måste du skapa ett par nya mappar i din ipods filsystem, detta gör du med ditt fpt program, och vart mapparna ska vara står i denna guide!

http://www.ipodtouchfans.com/forums/showpost.php?p=31606&postcount=10

Ni som ska installera Customize gör det igenom installern men måste sedan byta ut en eller flera filer genom ftp programmet för att programet ska fungera korrekt, ni som inte bytt ut filerna kommer uppleva att programet inte startar och kraschar efter några sekunder.

Iaf, fråga gärna om ni undrar över något och ingen fråga är dum, så dra er inte för att fråga för att ni är rädda att bli utskrattade eller nått:p Jag har även stött på de mest simplaste problemen i samband med jailbrakning, men tack vare sånna som jag har allt gått bra!

Här är en tråd som samlat ALLA väsentliga guider runt om på nätet vilket jag rekomenderar starkt! Där kan du se att jailbrake är bara ett steg i processen men även nyckeln till de andra!

http://ipoddtouch.googlepages.com/%22theultimateguide%22

Och bli inte osäkra bara för det står om många problem, jag menar, man skriver ju knappast inlägg om allt gått felfritt utan bara när man stött på problem, vilket då resulterar i forum med bara klagomål.
Aja detta inlägget blev lite längre än tänkt och jag vet inte om någon ens orkar läsa igenom det!
Men för er osäkra kan denna "guide" vara guldvärd!

Problem löst! Jag gjorde denna , "håll inne av/sleep samtidigt som home-knappen" saken, och kunde därefter återställa ipoden Ganska onödig tråd innan kan jag väl erkänn eftersom jag lyckades lösa allt två minuter efter, men huvudsakliga problemet var väl att det inte gick att återställa den, de andra problemen var min egen smörja. Men iaf, ni som stöter på samma fel på Itunes.
Håll inne sleep/av knappen samtidigt som home knappen, när apple loggan kommer upp, släpp sleep/av knappen och fortsätta hålla in home knappen, efter ett tag kommer itunes ikonen komma upp, och då itunes fixa resten!;)

Jag har fått stora problem:tveksam:
Jag började med jailbraka ipoden och gjorde det då med denna nya metoden. Jailbrakeme.com. Funkade perfekt, enkelt och snabbt.

Efter det fortsatte jag med att lägga in iphoneprogram, läste då en tråd från "the ultimate guide" gjorde som de stod och allt funkade perfekt även där, väder, mail, maps osv..

Sedan skulle jag ge mig på summerboard och använde mig då även denna gången av en tråd på the ultimate guide. Här har ni länk:

http://www.ipodtouchfans.com/forums/showpost.php?p=31603&postcount=8

Det är här jag inte riktigt hade 100 % koll på vad jag gjorde dels för att guiden är ganska otydlig (enligt mig) och dels för att filnamnen i guiden skiljer sig smått ifrån filerna i Ipodens system.
Jag la in dessa nya filer och ersatte com.apple.SpringBoard.plist.
Jag ändrade permissions till 755.

Efter jag gjort detta funkade inget, alla program kraschade efter uppstart och inte ens Music funkade. Jag startade om ipoden och nu har den fastnat vid Apple loggan! Jag får kontakt med datorn (Itunes, Ws_ftp) och kan ändra i filerna men vet inte hur jag ska ändra tillbaka! Därför försökte jag restora ipoden genom itunes men efter laddat ner programuppdateringen så får jag felmeddelandet, "du kan inte återställa din ipod, okänt fel, Error (-50)"
Vad ska jag göra!? Kan jag ändra tillbaka filerna i ipoden till orginal eller går det att återställa den på något annat sätt?

Hjälp!:confused:
Jag använder Ipswitch btw.

Åfan det var ju asbra. Tack för svaren!

Om jag köper min Ipod Touch i USA följer det med svenskt språk i den då? Eller läggs det in senare med firmwire eller? Och hur funkar garantin om jag köper där?

1