Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johannes.roth

johannes.roth

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-10-13
  • Senast aktiv 2014-01-10
  • Antal inlägg 166

Foruminlägg

De senaste inläggen johannes.roth har skrivit i forumet.

Mac Pro inköpt 2009-04-21 hos Apple säljes. Datorn är i nyskick och har stått i musikstudio sedan dag ett. Aldrig några problem och den rullar på som tåget.

Nypris för datorn är 36 595:-

Den har uppgraderats till 20GB DDR3 SDRAM samt en WD Velicoraptor som startdisk för snabbare prestanda och en extra WD 640GB hårddisk. Så det totala nypriset går en bra bit över 40 000:-

Slumpas nu iväg för 25 000:-

Specifikation:
- Två 2.26GHz quad-core Intel Xeon 5500-processorer (8 kärnor totalt)
- 20GB PC3-8500 (1066MHz) DDR3 ECC SDRAM
- NVIDIA GeForce GT 120 512 MB GDDR3
- Western Digital 150GB, 10000RPM, 3.5" Veloci Raptor, 16MB cache, SATA 3.0Gb/s
- Western Digital 640 GB, 7200RPM, 16 MB cache, SATA 3.0Gb/s
- Western Digital 640 GB, 7200RPM, 16 MB cache, SATA 3.0Gb/s
- 18x SuperDrive med stöd för skivor i dubbla lager (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
- AirPort Extreme card (802.11a/b/g/n)
- Bluetooth 2.1 + EDR
- Mac OS X 10.8 Mountain Lion
- Apple Keyboard (svenskt)
- Apple Mighty Mouse

För full specifikation se länk nedan:
Mac Pro (början av 2009) - Teknisk information

Datorn säljs med momskvitto (Innehar F-skattsedel). Priset är inkl. moms

Originalkartong osv. finns kvar. Hämtas i centrala Stockholm, alternativt skickas mot förskottsbetalning. PM, ring, SMS eller maila vid intresse.

iOS 6 löser biffen! Perfekt.

Ja det är en fördel, men den ska även enkelt gå att låsa upp och ta med sig, utan låset, i sånna fall.

Jag är på jakt efter ett fodral som täcker över hem-knappen för iPad 2 eller nya iPad. Jag har letat en hel del på nätet och hittar inget. Det får gärna vara lite stöttåligt och behöver bara ha öppning för anslutning av USB-kabel.

Jag är inte på jakt efter ett display-fodral, utan mer ett fodral som förhindrar att man kommer till Home Screen när väl en app är igång.

Någon som har tips? Typ ett Griffin Survivor, fast övertäckt hemknapp

Alla kan vara lugna. Jag känner nästan alla personer bakom SweClockers och vet att dom gör allt helhjärtat och förstklassigt. För er som skräms av förändringar, tänk om.

Kuriosa är att redaktionen på SweClockers skriver artiklar på sina iMac, klipper videos i Final Cut, ringer i sina iPhones och några äger en Mac utanför jobbet

Det här blir grymt för 99mac!

Senast redigerat 2012-05-24 10:17

Jag har uppdaterat min iPhone 4 och iPad 2 med iOS 5.1 och kan meddela att prestanda på iPhone 4 blev mycket bättre. Har gått och sneglat på en iPhone 4S ganska länge p.g.a att 4:an segade ihop efter iOS 5.0. Nu känns det som jag kan stå ut till nästa eller "new iPhone" kommer För övrigt är nya sättet att komma åt kameran från låsskärmen grymt jämfört med innan!

Samma problem här. Eller den vill uppdatera så fort jag ansluter iPaden till iTunes (via kabel eller WLAN). Har iPad 2 och Tele2. Inga problem med min iPhone 4 med Tele2...

Ursprungligen av keptang:

Jag har denna, Komplett.se - Akasa SSD & HDD Mounting Kit Svart
Riktigt bra kvalité i aluminium och man får plats med 2 SSD's i den.

Får man verkligen SATA-porten på rätt plats med den? Mac Pro har ju en släde som man skjuter in (med disken i) till fasta SATA-anslutningar direkt på moderkortet.

Ursprungligen av Erik Aderstedt:

Har satt i 2 st Intel 320 120 GB som jag kör i RAID-0 på min 4,1. Känslan är att det går mycket snabbt. Kör visserligen Lion där, så jag kan inte jämföra rakt av, men jag är supernöjd!

Kul! Det tråkiga är ju att man blir "fartblind" ganska snabbt. Satt en Intel X25M G2 80GB i min MBP för ca. ett år sen och nu känner man inte alls av samma hastighet... Om man inte lyckas hamna vid en laptop med en vanlig disk

Hur monterade du diskarna i Mac Pro:n? Finns det någon smidig lösning att gå från 2,5" till 3,5"?

Jag har beställt 2x Intel 510 120GB SSD till min Mac Pro 4,1 som kommer gå i RAID-0. Återkommer med siffror nästa vecka

Blev en timma sen till jobbet. Tackar Apple för en riktigt bra start på 2011... Ska inte göra en höna, men det är tråkigt att man inte kan lita på en så grundläggande och självklar funktion.

Inatt svensk tid släpptes en Golden Master för iOS 4.2 till utvecklare. Det har skett ett fåtal förändringar sedan senaste betan.

Multi-taskingmenyn har fått reglage för både volym och ljusstyrka samt en ny ikon för funktionen AirPlay. MobileMe har tilldelats en förenklad inloggning och det finns numera en möjlighet att skapa ett Apple ID i samma meny.

Några andra nyheter som presenterats i iOS 4.2 är:
- Utskrift: Skriv ut mail, foton, websidor på en skrivare som är kopplat till samma trådlösa nätverk.
- AirPlay: Streama video, musik och bilder från iPad till nya Apple TV. Det går även streama musik till högtalare med AirPlay-funktion samt AirPort Express.

iOS 4.2 förväntas släppas till allmänheten i November.

Ursprungligen av zappee:

Fick idag ett mail om att 4% veteranrabatten var på väg bort så jag tänkte jag kolla in priserna.

Om jag köper en macbook via store.99.se så är priset 9995:- och med veteranrabatt 9795:-, där står även att butikspris är 10195:-

Kollar jag direkt på Apple Store så kostar den 9495:- och går jag till Elgiganten så ligger den på 8990:-

Så hur är det egentligen med "lägre priser än du är van vid"?

Uppdaterar nya priserna nu - priset på MacBook ska vara 9495kr innan rabatter. Kolla igen om någon timma så ska det vara korrekta prislappar.

Under Apples "Back to Mac"-event presenterades nästa version av iLife. En hel del nyheter visades upp, här följer några:

iPhoto '11
Den stora nyheten är att programmet går att köra i fullskärmsläge där det bland annat går växla mellan events, platser, ansikten. iPhoto har fått bättre integrering med Facebook, vilket betyder att nu kan se t.ex. kommentarer direkt i programmet. Några andra nyheter är nya bildspel och framkallningsalternativ.

iMovie '11
Nästa version av iMovie får kraftfullare ljudeditering och en rad nya verktyg. Apple har även integrerat en funktion från iPhoto, Ansikten. Nu kan du enkelt leta upp klipp baserat på ansiktsigenkänning.

GarageBand
iLife's musikskaparprogram har bestyckats med en funktion som heter Flex Time. I praktiken gör det kvantisering av ljud möjligt. En annan funktion är Groove Matching, ett verktyg som bygger på samma principer, att rätta till felspelningar och "tighta" till inspelade spår.

Nu går det ladda ner FaceTime betan för OS X via följande länk:
http://appldnld.apple.com/FaceTime/061-9589.20101020.Mbgt5/FaceTime.dmg