Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ritaren

Ritaren

Medlem
  • Plats Eksjö
  • Sysselsättning Arkitekt
  • Registrerad 2007-10-28
  • Senast aktiv 2013-01-28
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Ritaren har skrivit i forumet.

1

Jag kollade oå den, det var receptet som jag lät inspireras av. Jag ville dock ha en mapp i dokumentmappen (get (dokumentsökväg)) som utgångspunkt istället för den tempmapp som dom använde i receptet Det jag inte får ihop är hur man skriver shellscriptet som zippar.

Är det någon som vet ett smidigt sätt att göra ziparkiv av ett antal filer från FM? Tänkt funktion: Att ta en fil som ligger i ett containerfält och få den sparad som en zipfil till en mapp. Zipfilen med en eller flera filer skall sedan bifogas till ett mail. Jag vet att jag kan få till funktionen via plug-ins med vill helst undvika detta. Så här långt har jag kommit, se bild. Felet tror jag ligger i shellscriptdelen??? Sitter med FM 10, Mac 10,5

Fick en intressant Kernel Panic som låste datorn. Kan inte knyta problemet till att jag gjorde något speciellt på datorn. Fick göra hård omstart och körde med skivverktyg därefter var allt som förut. Nu till frågan. Vad betyder egentligen de olika textraderna rent tekniskt, se skärmdump? Nyfiken.

Ursäkta, skrev fel, ska naturligtvis vara BuobBildurval som man "tittar" på i if-satsen:
If(Filter ( DDBT_BUOB__This::BuobBildurval ; "/" )=""; "Inbäddad"; "Länkad")

Har testat funktionen, allt funkar.

Det gick alldeles utmärkt! Man tackar, var precis det jag sökte. Ledde mig vidare. Eftersom jag av olika anledningar inte ville lägga till ett fält i den tabellen som jag skall undersöka så gjorde jag två beräkningsfält i "kontrolltabellen" (DDBT) som jag sedan relaterade till tabellen som skall undersökas (BUOB):
1) GetAsText (DDBT_BUOB__This::BuobBildurval) -->ger antingen namnet på filen om den är inbäddad eller sökvägen om den är inlänkad
2) If(Filter ( DDBT_BUOB__This::PictureLibMini; "/" )=""; "Inbäddad"; "Länkad") -->om fältet enligt 1 innehåller "/" (dvs är en sökväg) ger "Länkad" om inte "/" ger den "Inbäddad"
När ovanstående var gjort gjorde jag en portal (Buob_DDBT__This) på BUOB där alla resultaten redovisades.
Slutligen la jag en villkorlig formatering på fälten i portalen som färgar fältet rött om resultatet är "Länkad" och sedan en knapp (gå till relaterad post)
Summa summarum en enkel översikt som visar var i databasen jag har länkade filer.

Finns det något enkelt sätt att se om ett containerfält i en fil innehåller inbäddade bilder eller inlänkade bilder? Tänkte göra en kontrollfunktion så att jag ser att allt som skall vara inbäddat verkligen är det. Har haft en del strul med runtime pc/mac och kommit fram till att enklaste sättet att få det att fungera är att alltid arbeta med inbäddade bilder.
Sitter på FM 10 adv och Mac.

Hej Taz. Så här gick det:
Först men inte minst, stort tack för manuset, ledde mig vidare. Ett problem som jag upptäckte med "Get" och "if" funktionerna var att jag inte fick proportionelig förstorning (=man ser mer av arbetsytan med textstorlek, knappar etc är lika stora oberoende av skärm). Jag ville få det så att själva layouten ser exakt likadan ut oberoende av skärmstorlek. Det enda jag vill är att layouten skall "fylla ut" skärmen så man slipper svarta kanter. Det jag vill är alltså att layouten i sin helhet förstoras/förminskas.
Den lösning som jag kom fram till var enklast och och i detta fall smidigast var:
1.På alla layouter har jag följande knappar. "100%"=döljer statusområde och sätter bilden till 100%
2."+"=ökar bilden propotioneligt
bilden till 100%
3."-"=minskar bilden propotioneligt
Se bifogade skärmdumpar
När användaren startar runtimen får han/hon alltså upp en lagom stor ruta om den skärm som används är 15"-17". Sitter man med en mkt stor skärm alternativt liten skärm och vill slippa "svarta kanter" så klickar man en eller ett par gånger på "+" eller "-".

Ursäkta, missade svara på frågan. Jag sitter på FM 9 Adv.

•Hej. Här går det undan! Det var snabba svar. Jag har prövat det där med "Get"-funktionen men får inte riktigt till det, får inte FM att hämta värdena och sedan använda sig av dem för att storleksändra skärmen. Troligen en kunskapsbrist från min sida. Hur skall manuset se ut?
Med den kunskap som jag har just nu har jag fått till en knapp som kör ett manus enligt nedan och då anpassar skärmen till en skärm motsvarande 1792x1344. Tänkte sedan att jag gör en annan knapp med annan zommning så att den funkar tex för 768x1024 osv. Inte lika elegant men verkar funka.

Programmering: Anpassa_till_skarm
Flytta/Ändra storlek på fönster [ Aktuellt fönster; Höjd: Get ( Skärmhöjd ); Bredd: Get ( Skärmbredd ); Upptill: 50; Vänster: 50 ]
Visa/dölj textlinjal
[ Göm ]
Visa/göm statusområde
[ Göm ]
Sätt förstoringsgrad
[ Zooma in ]
Sätt förstoringsgrad
[ Zooma in ]
Justera fönster
[ Ändra storlek så det passar ]
Flytta/Ändra storlek på fönster [ Aktuellt fönster ]

Hej. Här kommer en fråga från en nybörjare. Jag gör en runtime som skall funka på alla möjliga skärmar. Jag vill att layouten i sin helhet alltid skall vara densamma dvs allt på skärmen skall bli proportioneligt större eller mindre (=större/mindre text osv). Jag vill på något sätt hämta info om vilken skärmupplösning användaren har och sedan anpassa min skärmbild efter det.. Hur ser ett sådant manus ut? Går det att göra?

1