Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
elfstr0m

elfstr0m

Medlem
  • Namn Anders Elfström
  • Plats Nacka
  • Sysselsättning Jag är arkitekt och jobbar med ArchiCAD i Mac-miljö. Bytte från PC 2005 och njuter sedan dess. Köpte min första iPhone i November 2007 i Apple Store SoHo, NYC.
  • Registrerad 2007-10-31
  • Senast aktiv 2020-10-14
  • Antal inlägg 59

Foruminlägg

De senaste inläggen elfstr0m har skrivit i forumet.

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag är lite osäker på vad du menar med din kommentar om stålmodellen men stål och keramik finns enbart med LTE. Det är därför som du inte hittat dem i den svenska butiken.

Makes sense.
Bara till att vänta då, jag försökte bara spå i kaffesumpen hur länge man ska behöva vänta...

Jag blev förvånansvärt besviken att de inte finns ett lanseringsdatum för Sverige. Det blir till att vänta med att byta ut min S0 igen... Om man ska vara optimistisk kanske det kan gå snabbare än man tror, i dagsläget går det inte ens att köpa en S3 i rostfritt vilket tyder på att de håller på den modellen till lanseringen. Hoppas väntan blir kort.

Jag testade det igår och jag tycker det funkar bättre än förväntat! Det här är ju STORT!

Ursprungligen av what:

Tycker Siri på AppleTV är mycket sämre än på iPhone…

Är stöd för Siri på svenska med i denna uppdatering? Har velat testa hur den hanterar sökning efter engelska titlar när språket är satt till svenska, funkar dåligt med flerspråkighet i Siri på iPhone tycker jag.

Jag tror att Svenska lanseringen måste sammanfalla med att Siri lär sig svenska. Som jag skrev i en annan tråd:
http://www.99mac.se/forum/p/2224098
September i samband med iOS9?

Den kommer inte innan Siri finns på svenska eftersom mycket av funktionaliteten bygger på det. Om jag ska gissa så tror jag September i samband med att iOS 9 ev. släpps.

Edit: Siri skulle ju iofs kunna komma tidigare i en punktuppdatering, 8.2 om en får hoppas?
Det här tyder i alla fall att det är på G: http://www.99mac.se/artikel/5453-apple-vill-lara-siri-svenska

Ursprungligen av elfstr0m:

Anledningen att iPhone 5s inte har samma clock speed är nog värmeutveckling och energiåtgång så det är inte otänkbart att iPad Mini Retina kommer ligga närmare iPhone 5s än iPad Air med tanke på att det finns mindre plats för batteri.

Hate to say I told you so
Retina iPad Mini Has 1.3 GHz A7 Processor... - MacRumors

För det första kan du med fördel backa upp hela iPhoto-biblioteket (det paket som heter iPhoto Library), men för att plocka ut filerna använder jag programmet Bildinsammling parallellt med iPhoto för just det syftet. Då lägger jag bara alla nya bilder per dump i en mapp med dagens datum i bild-mappen i hemkatalogen. Det innebär att jag har dubbletter av alla bilder vilket ju blir tungt men jag har gott om plats på den disken så det är inget problem.
Bildinsammling hämtar bilder från alla vanliga källor, iPhone, SD-kort eller andra anslutna kameror. Alltså, det hämtar inte bilder från IPhoto utan från din kamera och kan ersätta IPhoto som standardprogram för bildimport om man så vill.

Fantastical 2 för iOS har det som en grej tror jag.

Apple Lifts the Ceiling on Photo Stream (actually, maybe not)
– shawnblanc.net

(Edit: Den här nyheten bygger på ett missförstånd, det verkar handla om nya begränsningar för att hindra att delade strömmar missbrukas. Inget har egentligen hänt.)

Det här med att det är samma CPU är ju lite intressant att grotta i. A7 i både iPad Air, iPhone 5s och iPad Mini. De två förstnämnda finns ju ute och har testats, här av John Gruber:

Citat:

According to Geekbench 3, the iPhone 5S CPU is running at 1.29 GHz and the iPad Air CPU is running at 1.39 GHz — this would account for the iPad Air’s slightly superior benchmark scores.

The iPad Air - daringfireball.net
Anledningen att iPhone 5s inte har samma clock speed är nog värmeutveckling och energiåtgång så det är inte otänkbart att iPad Mini Retina kommer ligga närmare iPhone 5s än iPad Air med tanke på att det finns mindre plats för batteri.

Vad tror ni? Det är ingen våldsam skillnad men ändock!

Själv vill jag känna och klämma på båda innan jag bestämmer mig för vilken storlek som passar mig bäst.

Ursprungligen av Nyoni:

Jag tror faktiskt att det är tillåtet att kopiera för eget bruk…

Jo det stämmer. Så här förklarar CopySweden principen på sin hemsida http://www.copyswede.se/privatkopieringsersattning/detta-ar-privatkopieringsersattning/:

Citat:

"Genom ett undantag i upphovsrättslagen, som normalt ger upphovsmännen ensamrätt att bestämma om exemplarframställning av sitt verk, är nämligen viss kopiering av upphovsrättsskyddat material laglig. Det är ett fullt rimligt undantag att tillåta en kulturintresserad allmänhet att kopiera för privat bruk – under förutsättning att upphovsmännen kompenseras för detta. Inte minst som privatkopieringen också leder till ett inkomstbortfall för upphovsmännen."

(Här hävdar man att privatkopiering leder till ett inkomstbortfall för upphovsmännen. Det tror jag inte att man kan säga så kategoriskt, det har ju till exempel visat sig att de som piratkopierar (vilket ju är något annat) mest, också lägger mer pengar på laglig nedladdning än andra.)

Det finns ett förbehåll för att det här undantaget ska gälla:

Citat:

"Enligt EU-lagstiftningen tillåts privatkopiering endast om upphovsmännen ges sådan kompensation. Ersättningen betalas av den bransch som tillverkar och säljer produkter som kan användas för privatkopiering, som till exempel cd/dvd-skivor, mp3-spelare, externa hårddiskar, usb-minnen och digitalboxar med inbyggd hårddisk."

Det är här copysweden kommer in och administrerar denna kompensation genom förhandlingar mellan intressenterna.

Personligen är jag kluven till det här systemet. Jag blev lite glad när jag insåg att jag, utan problem med rättvisan, kan skicka en platta till en kompis. Samtidigt känns systemet klumpigt med tanke på hur avgiften tas ut. Jag förstår inte hur dom ska kunna fördela avgifterna på ett sådant sätt att det motsvara ett teoretiskt inkomstbortfall om dom inte har koll på vad folk delar med sig av. Jag antar att dom måste gå efter någon slags topplista? Men jag misstänker att det är andra alster som delas mest, t.ex. Star Wars som ju inte går att få tag på i annan form än BlueRay…

Ursprungligen av Zimmerman:

…när helvetet fryser till is…

Jo, jag vet att det är önsketänkande, men som jag ser det är DET det enda sättet som Apple skulle kunna göra något åt gränssnittsproblemet. Och det kommer vara ett problem om det kommer en ATV med skärm (förutsatt att den har en HDMI-ingång för digitalboxar över huvud taget
För mig är det ingen dealbreaker men om de ska göra ett större avtryck på marknaden är det kanske det.

Senast redigerat 2012-05-14 00:34

För mig är det uppenbart att TV-apparatsmarknaden behöver en reboot. Jag levde igenom platt-TV-revolutionen med en 23 tums tjocktv av den enkla anledningen att alla apparater jag kollade på under tre-fyra års tid hade kass bild och smäckigt plastchassi. Jag gav upp och konverterade till slut min 27" iMac till en TV via: digitalbox -> HDMI -> Kanex XD (HDMI till mDP-koverterare) -> mDP -> target display mode på iMacen. Det är inte en optimal lösning men den är i alla fall snygg…
Jag har sätt att det nu finns apparater som har otrolig bild och tillräckligt finish men så är det ju mjukvaran... suck.

Släpper Apple en TV med skärm köper jag en direkt. Men kunde de göra något åt leverantörernas gränssnitt, alternativt rendera leverantörerna onödiga skulle det vara ännu bättre. Tänk om det fanns ett sätt att göra med tv-leverantörerna som apple har gjort med mobiloperatörerna. De leverera numera bara mobilnät, de får inget avtryck på användargränssnittet i iOS. Det vore en revolution som kunde få större genomslag.
Det skulle kunna funka som att SVT, Viasat, HBO, CANAL+ etc. är appar i ett nytt TV-gränsnitt…