Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fitinghoff

Fitinghoff

Medlem
  • Namn Henrik Fitinghoff
  • Plats Västra Näshulta
  • Sysselsättning Journalist med analys och tester som specialitet.
  • Registrerad 2007-11-05
  • Senast aktiv 2020-04-07
  • Antal inlägg 460

Foruminlägg

De senaste inläggen Fitinghoff har skrivit i forumet.

Tack för svar Henke! PM:ar dig. Finns det ett allmänt intresse för diskussionen sån kan vi flytta tillbaka hit.

Jag funderar på att köpa exakt samma setup för att spela på min MacBook Pro 13 2017.
Men nu har jag försökt hitta benchmarks för olika grafikkort i eGPU och med Mac och hittar nästan ingenting.
Hittade en snubbe som jämförde ett RX 5700 mot sitt interna RX 570 (MacBook Pro 15") och fick identisk prestanda. Det är inte den prestandan jag vill ha för mina pengar...
Då gällde det visserligen Final Cut Pro.
Så nu undrar jag vad Henke12 har gjort med sin eGPU och vilken prestanda du har? Om någon har någon länk till en bra benchmark-sida är jag evigt tacksam (helst inget Youtube-klipp. Jag verkar vara för gammal för att uppskatta det).
Tack på förhand!

Läste faktiskt helt fel när jag såg denna Filemaker-annons, och uppfattade helt enkelt rubriken som "Inte så många innovativa nya funktioner i FileMaker 17-plattformen". På engelska är det naturligtvis mindre tvetydigt.

Ursprungligen av andas:

Jag har en luftvärmepump från Fujitsu och är väldigt besviken på att man inte kan programmera temperaturen över dygnet. Man kan i princip bara välja temperatur och eventuellt att pumpen slår av efter en viss tid.

Jag letar efter lite bättre/intelligentare lösningar likande Nest, eller i alla fall programerbara lösningar. Nest är egentligen inte ett alternativ eftersom den inte verkar kunna kommunicera via IR med värmepumpen.

På värmepump sidor har jag hittat följande lösningar (https://www.polarpumpen.se/luft-luft-varmepum...) vilka i princip verkar erbjuda enbart fjärrstyrning. Det är iofs intressant, men inte alls högsta prioritet i det här fallet eftersom det inte är stugan vi pratar om utan det fasta boendet.

Jag hittade den här artikeln från 99mac om Ngenic (http://www.99mac.se/artikel/6108-ngenic-erbju...). @dadeinc är du nöjd med köpet?

Vilka andra alternativ finns det och vad är era erfarenheter?

Det borde finnas en enorm "eftermarknad" för just detta. Tänker på min egen jordvärmepump och möjligheten att fjärrstyra den.

Hittade inget vettigt sätt att få in bilden, men om det inte är ironi måste ju Samsung anse att exploderande telefoner är nytänkande.

Ursprungligen av Borttaget:

Ah, så det är därför det kommer iPads med smart connector och tangentbord?
Nej, allvarligt talat. Det finns framför allt professionella användningsområden för en touchscreen, där en padda inte räcker till. Idag löser man det med ritplattor kopplad till dator. Surface Pro löser det annorlunda. Huruvida det fungerar bra eller dåligt återstår att se, men gränsen mellan läsplatta och dator kommer suddas ut alltmer. Återstår att se var Apple landar i allt det här. Jag tror de i första hand "följer pengarna", och när de anser det ekonomiskt korrekt att släppa en dator med touchscreen så gör de det.
Än så länge är nog efterfrågan alldeles för låg, och med tanke på vad en iPad Pro kostar skulle en MacBook Touch gå loss på 30 papp eller något. Det är ju också en faktor.

Senast redigerat 2018-07-23 14:52

Vi har lagt upp en egen server på en gammal Mac Mini, funkar jättebra om man bara vill komma åt samma världar från olika datorer. Det går givetvis att öppna upp dem för andra också om man vill.

Ursprungligen av oldpeer:

Min poäng är att jag tror inte att det över huvud taget ligger i deras tankevärld att genomföra det på Macbook. Och minns jag inte fel så har Apple redan konstaterat det förut att det inte kommer bli aktuellt eftersom man inte ser användningsområdet.

Jodå, vi är fler som hänger med i nyhetsflödet här, men skälet är näppeligen det du uppger. Användningsområdet finns redan, det är programmen som inte finns till iPad, och det var det Tim Cook svarade på. Vad Apple sedan väljer att göra är ju en helt annan sak.

Skulle inhandla en iPad Pro till hustrun, som insett att hon vill ha en större skärm och den nya pennan, så hon kan skriva, rita och fota till diverse anteckningar, jobb, osv. Det räcker ju för ett inlägg i denna tråd.
Passerar MediaMarkt och tänker "jaja, en padda kan jag ju handla där" och svänger in. Ramlar rakt på en rea och där står en gammal Mac Pro demo, för mindre pengar än en iMac. Ja, ni fattar vad som hände. Ytterligare ett skäl till ett inlägg. Jag som inte är stationära-dator-killen kände mig glad som en speleman.
Väl hemma infann sig problemet med att få bort en demo-användare, vilket ju är gjort för att det inte ska gå. Men det gick ruskigt enkelt, bara man hittade en väg runt alla säkerhetssystem. Så med en ren installation, kopplar jag in Dropbox, Cloudstation och Adobe CC, sedan tar jag en kopp kaffe och väntar... Klart!
Under tiden har iCloud hittat mina mailadresser, twitterkonto och en massa annat och jag är back in business. Så det här med molntjänster, i min värld rockar det fett! Mac Pro:n kommer nu att få pryda sin plats och användas i någon form i 7-8 år i alla fall, innan den pensioneras som vacker vas.

Jag väntar på en MacBook med touch-skärm.

Ursprungligen av Sperious:

Problemet är att den här typen av batterier blir permanent skadade/förstörda om dom laddas ur för hårt. Telefonen mäter förstås ständigt batteriets spänning för att undvika det. När det är kallt så "flyter" elektronerna "trögare" i batteriet vilket telefonen tolkar som kritiskt låg spänning och därför stänger ner hela enheten för att undvika ett permanent skadat batteri. Problemet verkar vara att vissa telefoner uppenbarligen misstolkar den här informationen grovt och stänger ner när det inte finns någon anledning.

Ergo: Ett fel som bör åtgärdas.

Min nästa fån.

Problemet är ju inte att det är tufft för batterier när det är kallt. Jag hade kunnat leva med en fyrdubbel förbrukning vid -10 grader. Men jag kan inte leva med att telefonen slår av, som nu, och sedan visar sig ha ex.vis 80 % kapacitet kvar bara strömsladden kopplas in.
Jag har fö iPhone 6, liksom min fru. Båda är likadana.

Tryck länge på aktivitetssnurran. I Aktivitetsappen på klockan.

Har du sett en Apple Watch med ett silikonarmband?