Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Brandylf

Brandylf

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-11-12
  • Senast aktiv 2013-10-24
  • Antal inlägg 476

Foruminlägg

De senaste inläggen Brandylf har skrivit i forumet.

Efter att ha blåst rent disken fungerar den igen, tråkigt med dataförlust men slipper ju åtminstone köpa en ny bjässe för några tusen.

Äntligen fått tummen ur och kört igång DiscWarrior, som dock inte vill kännas vid disken. Den finns dock i skivverktyg... Verkar inte som att jag har något val än att pröva formatera den

Så länge du är uppkopplad mot internet med paddan så ska det lira av sig själv, förutsatt att du har ett Plexkonto och är inloggad på alla enheter?

Ursprungligen av Erik.dv:

Multiroom primärt, vara beroende av en "batteridriven enhet" också, kan vara dumt att ha ex. ens telefon som spelare om det ringer osv.

Hade bara AppleTV haft app-stöd så…

Ja, appar till ATV är long overdue!

Angående Spotify så kör jag nästan uteslutande iOS-klienter som streamas till en ATV. Varför ta omvägen via datorn? Pga multiroom?

Ursprungligen av kenjon:

Disk Warrior har jag mycket goda erfarenheter av.

Tack och bock! Undersöker saken i helgen

Ursprungligen av kenjon:

Gör backup först!
Sedan kan du testa något diskräddningsprogram, men jag tror du hamnar på en omformatering ändå. Alternativt kanske hårddisken håller på och ger sej.

Något tips på mjukvara där jag kan rota i disken? Annars blir det nog svårt att göra backup om inte tex carbon copy vill kännas vid den.

Ursprungligen av kenjon:

Svarade på detta inlägg för 20 min sedan, men det finns inte kvar...
Har den fungerat på samma dator tidigare? nVilken dator, vilken version av OSX?
Kan du klicka på den "övre" ikonen av hårddisken i Skivverktyg, och partitionera den (då försvinner allt)?

Japp, fungerat felfritt i ett år. Får nog ge lite bakgrund... Jag öppnade finder och försökte navigera till disken vilket ledde till badboll, vilket det gör ibland när disken varvar upp. Badbollen ville dock inte ge sig denna gång så högerklickade på finder i dock och valde starta om. Inget händer så jag tvingar en omstart av datorn med strömknappen, efter det så får jag upp felmeddelandet.

Har en MBP från 2009 som kör Mountain Lion, alla uppdateringar installerade. Jag kan partionera eller radera men jag provar hellre andra lösningar (om det går) iom att jag har drygt 2 TB data på disken

Fick just samma problem med en extern disk, "Datorn kan inte läsa den inmatade skivan". Är det bara kassera? Det är en WD MyBook Studio II 4 TB, i Skivverktyg så kommer bara en partition på 2,2 TB upp, den är dessutom gråmarkerad så går ej att kontrollera.

Ursprungligen av biberu:

@Brandylf: Det kan ha att göra med att när man senast läste en tråd nollställdes i uppgraderingen. Hade du läst screenshot-tråden som inloggad i den nya versionen tidigare?

Det har jag inte, så det bör gå till sig hädanefter?

Får inte den funktionen att lira som den ska just nu, klickade på ikonen för att se nya inlägg i screenshot-tråden och kom till början ändå. Kör Chrome som webläsare, om det nu har någon betydelse.

Evernote är ovärdeligt även som låtskrivare, bara nynna fram ett parti direkt i anteckningen och sen plita på texten direkt under ljudfilen. Missar aldrig en idé längre då jag alltid har någon av enheterna (MBP, iPad, iPhone) till hands.

Klipper många hemsidor direkt ur chrome för att samla ihop inköpslistor till tex studion eller lägenheten, och sparar många viktiga dokument som jag inte orkar ha liggandes i en mapp i bokhyllan.

Lösningen i artikeln är väl för sjutton gubbar betydligt snyggare än lite tusch eller eltejp, vill ju göra laddaren mer unik, inte göra den fulare.

Fick en 4a Springbank 21 när vi var ut och firade min födelsedag, går inte att handla på systemet direkt, vilket är synd.

Ursprungligen av Gordy:

Är rätt säker på att du får pengarna tillbaks från HBO om tekniken inte fungerar förutsatt att du har bra bredbandsanslutning.

Rätt säker duger inte... När jag kan testa tjänsten och det finns appar med lirande Airplay så visst. Tills dess får Netflix en slant.