Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pica pica

pica pica

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2007-11-15
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen pica pica har skrivit i forumet.

1

Jag har samma fråga (vi bor i samma kommun!) Du har säkert sökt själv och sett att skydrive kräver ActiveX för att kunna användas på ett smidigt sätt. Windows + IE verkar vara det enda som gäller, andra OS/webbläsare göre sig icke besvär.

Om du ändå har funnit ut hur man gör, så posta det gärna till denna tråd!

Ursprungligen av Goflorp:

Härligt att se att skatan fick hjälp!

(pica pica är latin för Skata)

Just det! Och Goflorp är ett anagram på Golf Pro

Oh joy!

Jag följde era råd och diffade de olika säkerhetskopiorna mot varandra (som pesc föreslog på den här länken: http://www.99.se/mac-os-x/228263-traden-foer-timemachine-fragor-svar-2.html#post1398101).

Då såg jag att TechTool Protection tog backup på mina directories var fjärde timme, och automatiskt också om jag kopplar in ytterligare en hårddisk. Så det var ett antal GB (värdelösa?) backupper som jag sedan tog backup på med Time Machine.

Alltså, in i Time Machines inställningar, säga åt den att sluta ta backup på /HD/Library/Application support/TechTool Protection...! Och in i Time Machine också och ta väck alla säkerhetskopior av det directoryt också, och vips fick jag 84 fräscha GB på min backup-hårddisk!

Tack för alla råden, Oh joy, Oh joy, Oh joy!

Ursprungligen av jahve:

Mejlklienten Entourage fungerar dåligt med Time Machine eftersom alla mejl sparas i en och samma fil, som i sin helhet kopieras på nytt.

Läs mer: Entourage and Time Machine (The Entourage Help Blog)

Jag använder inte Entourage, utan Apples egen mailklient. Däremot så har jag två IMAP-konton kopplade till Mail, kan detta vara orsaken (som i Entourage)?

Ursprungligen av pesc:

Du kanske har en Windows-installation i en virtuell maskin? Eller så kanske du kör med file vault påslagen?

Ja, jag har faktiskt Parallels installerat, men jag använder den knappt (vad ska man göra det för?). Senast jag använde den var för mer än en månad sedan, och dessutom är den bara på 340MB, så det är nog ändå inte den som ställer till det.

FileVault är också AV för min maskin, så inget där heller...

Ursprungligen av pesc:

Vill du utreda ditt problem och kolla vilka filer din backup innehåller (varför den blir så stor) kan du läsa här:
http://www.99.se/mac-os-x/228263-traden-foer-timemachine-fragor-svar-2.html#post1398101

Tack för tipset, ska kolla på det!

Jag tycker att Time Machine backar upp bisarra mängder data varje dag. Första backupen för dagen blir alltid >2GB, ofta är det 4GB eller ännu mer. Det hade kanske inte varit så konstigt om jag hade laddat ner en massa filmer, musik, bilder och så varje dag, men det gör jag inte. Är nog lite "svenssonanvändare"; surfar och mejlar mest, skriver något dokument då och då, lägger in semsterbilder – men inte för flera GB varje dag.

Är detta något som kommit med att jag installerat Snow Leopard? Är det någon annan som tycker att Time Machine kopierar "mer än nödvändigt"?

Ah, det är klart. Lite mer info:

  • iMac 24", 2.4 GHz Intel Core 2 Duo

  • Mac OS X 10.5.5

Så sent som i förra veckan fungerade programmen utan problem, så det *har* i alla fall funkat.

Men för ett av programmen, RC Helicopter v1.8, funkade det att jag uppgraderade till v2.0. Men det är i alla fall störigt om det inte längre går att köra vissa "äldre" program längre.

Jag tror att det är efter senaste uppdateringen från Apple, så är det en hel del av mina program som aldrig startar, utan bara säger något i stil med "Programmet ___ har oväntat avslutats.".

1) Är det någon mer som upplevt detta? Det verkar som om det rör program av typen PPC (Translated), men jag är inte säker. Ett exempel på ett program som "bara dör" är iMol (länk till iMol Home Page) om det kan vara till någon hjälp.

2) Hur kan jag göra för att bli av med problemet? Jag har prövat att avinstallera och installera om ett icke-fungerande program, men det funkade inte.

Ah, just den var det! Stort tack!

Jag var tvungen att installera om systemet (Mac OSX Leopard), och blev då samtidigt av med en förbättring av Dock, som jag gillade: Den svaga blå pricken hade jag bytt ut mot ett slags runda (och snygga!) neonrör, och själva Dock var betydligt mörkare.

Naturligtvis var detta inte något jag petat ihop själv, utan tankat ner någonstans från internätet. Men nu kan jag inte hittar var! Jag tror att det var något man installerade med hjälp av CandyBar (http://www.panic.com/candybar/), men man kunde också ändra i en del systemfiler själv (vilket jag gjorde). Men nu kan jag som sagt inte hitta hur! Någon som kan hjälpa mig?

1