Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ferrari_Fredrik
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Körde Mac i början på 90-talet, sedan dess PC, men har sedan våren 08 switchat till Mac - härligt!
  • Registrerad 2007-11-30
  • Senast aktiv 2020-05-29
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Ferrari_Fredrik har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av kladda:

Har haft mitt lilla bolag ett par år nu. Kunderna har fått höra av sig till mig och jag har aldrig raggat nya. Bolaget har fått växa i den takt det velat och när kunderna velat ha hjälp ringer dom.
Nu däremot har det börjat hända saker. Jag har hamnat i ett läge i livet där jag har möjligheten att ge företaget en chans. Jag kan ge min hobby chansen och faktiskt gå all-in.

Jag har börjat lite nu sista månaden. Jobbat dygnet runt. Byggt nya concept att erbjuda. Raggat kunder. Börjat på en ny hemsida (alarmerande behov). Börjat ragga allierade. Fått in ett par nya kunder och faktiskt lyckats landa vissa rikstäckande bolag.

Men. Orkar man? Jag inser hur otroligt mycket jobb det är och jag kan inte ens tänka mig när det blir "mindre". Jag älskar företagandet, men det känns lite som att jag också ger upp mycket. Är i åldern där skaffa barn ofta kommer på tal hemma. Pappaledighet är inte att tänka på för min del... Jag har inte råd att anställa så här precis i början och någon måste komma när kunderna ringer. Annars slutar dom ringa. Lönen är inte alltid garanterad. Ska precis bygga om huset och det kommer kräva både tid och pengar. Morsan har ev. fått tillbaka cancern och tankarna är på tok för sällan samlade.

Mycket pekar för att det är fel tid i livet att satsa, men jag tror också att det är min enda chans. Kanske är t.om bra att ha lite press? Om det väl börjar komma kids sen så känns det svårt att ta tag i det väl då. Släpper jag bolaget nu kommer jag behöva börja om sen, det kommer jag aldrig göra.

Peppa mig nu eller vad säger ni, vågar man? Orkar man?
Hur gjorde ni när ni drog igång era konsult bolag och hur lång tid tar det innan man sover gått om nätterna?

Föga förvånande postar jag mitt halvt ångestfyllda svammel i "Övrigt"- delen på forumet...

Hej "kladda",
Först vill jag säga att det låter spännande med ditt egna konsultbolag. Min erfarenhet efter många år som egen, både innan barn och under deras uppväxt till idag tonåringar, är att det är en fantastisk möjlighet att kunna styra sin tid men att det kräver disciplin. Och då menar jag framför allt att du kan låta bli arbetet under de timmar på eftermiddagen/tidiga kvällen och då ägna dem åt din familj. Om du sedan kan tänka dig att jobba ett par timmar senare på kvällen när familjen gått till sängs kan du "båda ha och äta kakan".
Men, som sagt, det förutsätter förstås att du kan styra din arbetstid och är disciplinerad nog att sätta igång jobbet på morgonen.
Och så ett annat tips. Om du kan arbeta hemifrån så ordna ett tydligt avskilt område för ditt arbete, så du inte sitter med den bärbara i TV-soffan (även om det kan verka rationellt så blir det i längden inte bra, tro mig). Och se till att familjen förstår att bara för att du är hemma innebär det inte att du är ledig. Du ska alltså inte gå omkring i morgonrocken eller "bara" slänga i lite tvätt i maskinen… Fokus är det som gäller, då kommer det gå bra så jag hoppas du tar chansen att satsa på dig egen låda. Anställd kan du alltid bli igen…
- Lycka till!

Tack Richard för tips om GoogleDocs. Säkert en smidig lösning men i detta fall ser jag gärna Filemaker som grund med dess utomordentliga sök/sortera-funktioner. Det finns möjligheter båda ett lägga Filemaker basen på egen server (används idag för andra applikationer) eller hos en extern värd.

Hallå,
Finns det någon därute som, mot rimlig ersättning, kan tänkas hjälpa till att bygga en Filemaker bas för insamling av mätvärden vid olika tillfällen?
Underlag finns hur det går till idag då det skapas manuellt i excel, men min tanke är att ha en Filemaker databas som man ska kunna nå via internet så man kan mata in mätvärdena när man är ute på fältet direkt i basen.

Tack för hjäpen. Funkar galant!

Tack för snabbt svar ahmedmo. Jag har inte fördjupat mig alls i VMware utan bara installerat det och kör XP i ett fönster med de gamla PC program jag tvingas använda (är en switcher sedan i våras). Fusion har funkat fint och jag har just inte använt Tools men gissar att jag helt enkelt ska välja att installera Tools på nytt när jag uppgraderat? Tips i sammanhanget mottages tacksamt.

Jag kör Fusion sedan tidigare och funderar på att uppgradera till version 2 nu, men vad händer med alla program och data? Kommer det fungera som tidigare eller måste jag installera om allt (hemska tanke)?

1