Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rickarddahlstrand
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-12-02
  • Senast aktiv 2011-12-01
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen rickarddahlstrand har skrivit i forumet.

Vi har nu hittat felet, det verkar vara inbyggt i (alla) Apples operativsystem och många andra utvecklare har råkat ut för detta. Felet har att göra med just när man skickar data från telefonen och vi tror att den anledning till att det har dykt upp nu är att just iPhone 4 har betydligt bättre möjligheter att skicka data snabbare. Vi jobbar på en workaround.

Bra, övriga som har problem maila in ni också så försöker vi lösa det den vägen.

Vi har grävt lite i detta och detta fel verkar påverka även andra iOS modeller än iPhone 4 och även andra appar än Bredbandskollen. Lösningen verkar till att börja med vara att starta om telefonen (hålla ner strömknappen och dra den röda pilen till höger). Löser inte detta problemet så kan man prova att återställa nätverksinställningarna under Inställningar->Allmänt->Återställ->Återställ nätverksinst.

Har ni fortsatta problem efter detta så maila gärna in till support@bredbandskollen.se så fortsätter vi felsöka.

Om ni har problem med Bredbandskollen så skicka ett mail till support@bredbandskollen.se så kommer ni med i loopen. Vi har fått några rapporter om detta fel på iPhone 4 och vi utreder det.

Jag är förvånat att detta har fått så mycket uppmärksamhet. Min 4:a har bättre mottagning än min 3GS. Igår fick jag 3G-täckning för första gången på mitt landställe. Det är klart att det finns sätt att hålla telefonen som gör att den får sämre mottagning, men så är det med alla telefoner. Jag har för övrigt en vecka 26-telefon.

Apple behöver dock göra en pudel, oavsett ifall detta är ett verkligt problem eller inte. Ifall man inte slänger hundarna ett köttstycke så skäller de i all evighet. Ser fram emot apple-brandade tejpbitar, limburkar..

Rickard.

Hej,

Det finns nu en ny version av tptest (5.03) som fungerar utmärkt på 10.6. Dessutom får ni en liten förhandstitt på TPTEST och Bredbandskollens nya fina logga.

Hämtas enklast via vår hemsida på Bredbandskollen TPTEST

Vänliga hälsningar, Rickard Dahlstrand, projektledare Bredbandskollen.

Hej,

Det finns en känd bug som gör att tptest 5.02 inte går att använda på Snow Leopard. Samtliga tptest är dock EOL och därför har vi tyvärr inte resurser att åtgärda dessa. Vi jobbar dock på en lösning. Tills dess så rekommenderar vi att använda Bredbandskollen eller tptest 3.03 som fungerar bra även på Snow Leopard.

Vill ni bli informerade om det kommer en ny version så skicka ett mail till support@bredbandskollen.se

Vänliga hälsningar, Rickard Dahlstrand, projektledare Bredbandskollen.

Denna uppdatering finns nu ute.

Dock verkar det vara problem att uppdatera för vissa användare. Sannolikt är det Apples servrar som inte riktigt har blivit uppdaterade. Om ni har problem, vänta en stund och försök igen.

Och för er som undrar om det går att välja operatör, knappen med det lilla kugghjulet låter er filtrera inte bara på operatör utan också på telefonmodell och vilken placering användaren hade valt.

För lite mer än ett år sedan lanserades Bredbandskollen för iPhone. Sedan dess har drygt en halv miljon mätningar gjorts över hela landet och ni här på 99.se har säkert stått för en del.

Därför bjuder vi er på en exklusiv förhandstitt av nästa version av Bredbandskollen som just nu ligger hos Apple för godkännande.

Mer än så säger vi inte, men håll ögonen öppna, version 1.1 är snart här.

EDIT: Nu finns den ute i Appstoren, http://itunes.apple.com/se/app/bredbandskollen/id296380480?mt=8

Senast redigerat 2009-12-09 21:11

Då är det Telia som strular. Tack!

Låter som om något är trasigt i mjukvaran, ifall en vanlig omstart inte fungerar prova att göra en återställning. Tror inte han har haft sönder något som inte en återställning fixar.

Tjena,

Sedan ett par dagar tillbaka så tappar jag Telia-loggan längst upp till vänster då och då. Starta om telefonen och Airplane-mode får den tillbaka.

Någon annan eller bara mig?

Rickard.

Hej,

Här kommer ett tips att kolla in den nya Bredbandskollen som fr.o.m. idag finns i appstore. Denna version låter dig inte bara mät din egen hastighet från telefonen, utan du kan även med hjälp av din position se andras mätningar runt omkring dig.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=296380480&mt=8

Hälsn, Rickard.

Hej,

Utvecklarna av My Football söker översättare till svenska. Den som är intresserad kan höra av sig till myfootball@supportware.nl

Jag har ingen relation till detta företag utan framför bara denna information, skicka alla frågor till e-postadressen ovan.

Hälsn, Rickard.

Ursprungligen av benjamin.palsson:

Låter schysst - Tack!
Det innebär alltså att inte iTunes själv sparar App Store-programmens inställningar?

Det är möjligt att den gör ändå, men jag har för vana att återställa telefonen till en ny profil. Med detta script så blir backuppen lite mer hanterbar.

Rickard.