Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rubberwarrior

rubberwarrior

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Sysselsättning Musiker
  • Registrerad 2007-12-05
  • Senast aktiv 2012-07-03
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen rubberwarrior har skrivit i forumet.

Jag försöker synka mitt omfattande bokmärkesbibliotek men kommer inte ens in med mitt Google-konto. Hade tvåstegsidentifiering aktiverat men då funkade inte den programspecifika koden. Avaktiverade då tvåstegsidentieringen men då tar den inte ens mitt lösenord. Någon som har en lösning? Frustrerad eftersom jag letat efter motsvarande bokmärkessynk.

För att göra en clean installation av min iMac 27 innan installation av Lion gjorde jag en backup till extern hårddisk, använde bootcamp på den för att
mitt Adobe CS var i Windows-version.
Jag har flera externa men gjorde misstaget att lägga allt på en NTFS. När jag rensat Macen och skulle lägga tillbaka filerna så fungerade allt förutom
ett fåtal filer från Photoshop, självklart de viktigaste. Nu har jag prövat att kopiera till en annan extern hårddisk (MS-DOS (FAT32)), kopiera till en annan
Windowsdator mm men ingenting funkar. Jag får bara det där sköna meddelandet om att jag saknar behörighet även om det står att bara jag kan läsa filen.
Vad gör jag för att få behörighet till filen eller finns det andra lösningar på problemet.

Tacksam....

Jag har ändrat mailadress på mitt iTuneskonto via datorn (iMac) men den har inte uppdaterats i min iPhone vilket gör att den inte godkänner mitt lösenord vid nedladdning av appar mm. Trodde att den skulle uppdatera direkt när man synkade den i iTunes men uppenbarligen inte, eller gör jag något fel?

Har för stora fingrar för iPhones tangentbord och är därför på jakt efter den bästa pekpennan. Det finns ju ett antal på marknaden och jag har provat Pogos. Den är dock lite sen i reaktionen och man behöver använda för mycket kraft innan den reagerar för min smak. Är det någon som har ett tips på en jämförelse av olika pennor? Har hittat en sida och kommit fram till att "Soft touch iPhone Stylus" verkar bra men vill gärna ha lite mer information från någon med erfarenhet. Kommer i princip inte använda den till att rita med.

Har ett omfattande iTunes-bibliotek och har till min stora förfasan upptäckt att det saknas spår i mina favoritalbum.
Jag kan ju gå igenom de album för album och jämföra med All Music Guide men undrar nu om det finns någon applikation som kan förenkla mitt arbete.

Jag vill alltså kunna markera en låt eller ett album och sedan automatiskt kunna få information från någon databas typ Gracenote, Amazon, Allmusic, Rate Your music eller något liknande.

Eller kanske finns det något annat program som man kan importera musiken till för att sedan lägga tillbaka den i iTunes.

Nån?

Ok.
Jag var alldeles för snabb och slarvig när jag köpte.
Tack ändå.

Jag är tacksam för alla svar och ledsen för att jag inte inte svarat själv tidigare men vill gärna försöka hitta lösningar på egen hand för att lära mig men det har inte varit mycket tid till det, tyvärr.

Jo, anledningen till att jag vill köra Windows på Mac är att jag har CS-serien i Windowsformat.
I alla fall, jag märkte att själva installationsstarten inte var någon svår nöt att knäcka direkt. Hade installationsskivan i när jag startade installationen och den skulle tydligen i när man klickat "Starta installation". Så svårt var det...

Sen fick jag självklart problemet med svart skärm som tydligen ska vara vanligt på 27-tummarn men löste det via den här länken (Boot Camp: iMac visar en svart skärm under installationen av Windows 7) för er som fått det problemet.
Sen sprang jag ju på det sista och ännu olösta problemet. Allt verkade klart men jag har köpt Windows 7 via Mecenat, rabatter från CSN, och tydligen var versionen en Upgrade vilket gör att jag måste ha XP eller Vista installerat innan. Så jävla klantigt av mig...

Kan man nu ladda ner någon gammal gratisversion av XP eller måste man helt enkelt höra sig för i vänkretsen?

Har köpt Windows 7 för att installera på en ny iMac 27 tum. När jag ska sätta igång installationen säger den att jag ska ha en 32-bitars version men jag har läst mig till att det även ska fungera med 64-bitars. Försöker då uppdatera Boot Camp med 3.1 men när jag laddar ner den får jag bara en textfil. Hur går jag till väga?

Har köpt en ny iMac men signalen till Telias nät via trådlös uppkoppling är riktigt dålig. Det finns även en MacBook Pro i hushållet som har en helt ok styrka. Den trådlösa uppkopplingen går via en Thomson-router. Stör MacBooken signalen, är det fel frekvens eller är det någon inställning på iMacen som jag missat?

Ja, vad fan. Sorry, jag menar nätsladd...
Jag har en trådlös router hemma men det är dålig uppkoppling eftersom det är en bit dit, det är därför jag vill kicka igång airporten. Tycker i och för sig att en ny 27 tums iMac borde kunna fixa en schysst signalstyrka. Har ni något tips på det skulle jag vara ännu gladare.

Har inte använt min Airport Extreme på år men behöver använda den till en nyinköpt iMac.
Nu hittar jag inte nätverkssladden och kommer inte ens ihåg hur den ser ut.
Vet någon om den går att ersätta?

Man kan ju skapa egna equalizer-presets i iTunes, men går det att föra över dessa till iPoden sen?

Ja, jag har precis samma problem i min iPod...

Har laddat ner mycket musik men har nu har ett nytt problem dykt upp. Rätt många av låtarna slutar mitt i och skippar vidare till nästa låt när jag spelar de i iTunes. Beror detta på iTunes eller på nedladdningen. Jag vet att det kan bli såhär med filer som inte är färdigladdade men det är mina.

Har en del dubletter som jag vill radera permanent från hårddisken och detta har aldri9g varit några problem tidigare. Men helt plötsligt har iTunes slutat att ge mig valet att radera från bibliotek eller hårddisk och raderar endast från biblioteket. Hur gör jag för att få programmet att börja kommunicera med mig igen? Kör på PC, by the way....