Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bjorn.eriksson
  • Plats Sundsvall
  • Registrerad 2007-12-15
  • Senast aktiv 2020-10-29
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen bjorn.eriksson har skrivit i forumet.

1

Tycker att det inte är länge sedan Android börjat bli riktigt bra.
Tidigare har man alltid saknat någon funktion eller lite vanlig stabilitet, batterieffektivitet osv.

Känns som att Android är mindre och mindre i vägen oavsett vad man försöker göra med sin mobil eller surfplatta, och det uppskattas åtminstone av mig.

Däremot kan man ju förstå om det ligger något bakom ett byte, men för mig som användare känns det inte särskilt lockande att börja om på noll..

Bjussar på två historier jag med, första på tal om glömt minneskort till kameran.

Det här var på tiden då man hade film i kameran.
Som amatör körde man klart en hel rulle innan framkallning, även om det betydde att samma rulle fick sitta kvar i kameran under fler än en fotosession.
Således var det vanligt att några bilder var tagna redan då man drog iväg med kameran, och inget man funderade över.
Problemet var bara att man lika gärna kunde ha testat blixtinställningar ellee liknande, och därför tomskjutit några bilder. Vidare, eftersom den känsliga filmen tar skada om kameran öppnas när filmen är utrullad, ville man såklart undvika det.
Resultatet av detta då?

Japp, jag har varit ute på många fotorundor i omgivningarna, och tagit flertalet grymma bilder. Synd bara att det inge varit någon film i kameran

Den andra glömskan är halvkorkad den med.

Jag har ganska nära till gymmet, så jag går oftast dit. Men, ibland har jag redan träningskläderna på mig sedan tidigare, och då händer det att jag tar bilen dit om jag ändå är ute och far.
Resultat? Japp, självklart blev bilen kvar på gymmet. Stor besvikelse på morgonen eftee när man ändå var lite sen och stressad

Yes yes, både det här avsnittet och förra håller ju helt klart bra nivå!

Riktigt roligt

Om vi säger såhär, kom nästan upp i joggingfart på joggingturen, och det säger inte lite efter en låååång vinter.

6 av 10, men jag slant på min billiga laptops semi-usla trackpad när jag skulle klicka på kamel-alternativet för streetview, så mentalt ligger jag på 7 av 10

Ursprungligen av jakobnilsson:

Tack för att du lyssnar, och jag blir ledsen om du söker en annan podd!

Även om jag försöker verka hård så vet ni att jag kommer fortsätta lyssna ändå

Väntar med spänning!

Tyvärr får jag nog säga att det här avsnittet var ett lågvattenmärke.

En anledning till att man lyssnar på en teknikpodd är att man vill lyssna på teknik. Nu har det mer och mer dragit åt att man får höra om vad era barn gör. Charmigt i sig, men det är kanske inte därför jag lyssnar.

Det som borde vara hett att diskutera nu är väl pågående recensionen på S9. Huawei P20 Pro's kamera, kommande Hydrogen One osv...

Jag kanske är fel ute, och jag borde kanske leta någon annan podd, men det vore synd för ni är väldigt trevliga att lyssna på.

Nästa avsnitt blir det mer tech-talk, right?

Hej!

Tänkte på en sak när ni pratade om bokeh i podden. Jag fick uppfattningen att ni menar att bokeh är den delen i en bild som kommer ur fokus då skärpedjupet blir för kort. Dvs då man t.ex. gör en bakgrund suddig för att istället låta motivet framhävas.

Jag tror dock att bokeh i själva verket är ett begrepp som beskriver kvaliteten på den suddiga delen, och framförallt hur ljuset bryts och upplevs. Olika linser ger olika bokeh, som ser olika bra ut. Den som är intresserad kan gärna kolla Wikipedias engelska artikel i ämnet. Observera att jag skriver tror, jag blir lika gärna motbevisad som jag bevisar detta själv (https://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh)

Vidare, vore det inte roligt om ni gick in lite mer på djupet i tekniken bakom mobiler och datorer? Jag förstår att ni försöker hålla en ganska lättsam nivå på podden, men eftersom ni är en av få svenska källor till information angående Apples produkter så vore det roligt med åtminstone lite djupare inblick.

Kanske en liten djupdykning i varje avsnitt?

Annars är ni trevliga att lyssna på!

Då får jag uppdatera lite.

Köpte en Pro 9.7" idag för att känna lite på den hemma. Tyvärr känner jag att den är lite för stor. Därför kommer den bytas ut mot en mini 4 istället.

Jag var nog mest sugen på en mini egentligen, men då det inte fanns någon Pro att visa upp fick det bli ett provköp.
Jag ville helt enkelt uppleva dels skärmen som ju ska ha en bra antireflexbehandling och dels högtalarna innan jag bestämde mig helt.
Det glädjer mig att både pro'n och mini 4'an beter sig väldigt lika då det gäller att dämpa inkommande ljus. Jämfört med Air 2 var dom väldigt behagliga och reflekterade inte alls lika mycket av framförallt blåa nyanser.

Högtalarna däremot är fenomenala på Pro 9,7. Då jämför jag så klart inte med riktiga separata högtalare, men det är helt klart imponerande. Det går helt klart att se film utan att dö på Pro'n. Musik funkar det med, men... Mja. Det får bero på ens preferenser Webbradio eller poddar däremot? Absolut!

Dock när det kommer till själva hanteringen blev det till att flytta fingrar hit och dit och jag med mina små händer kan helt enkelt inte skaka bort känslan att det blir ett val mellan ett säkert grepp och någorlunda kvickhet..

Ser fram emot att skaffa en mini imorgon istället!

Tack alla som läste

// Björn

Ursprungligen av barbapappa_86:

Vad har du för iPad idag och hur känns storleken på den?
Börja med en skärmstorlek som känns ok, sen utrymme etc.

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Min första iPad var första generations mini:n. Den hade ju redan då ett år gammal hårdvara och körde samma inre som iPad 2. Ett år senare bytte jag till min nuvarande iPad Air och den är jag mycket mer nöjd med. Den har ju till och börja med retina skärm som är överlägset bättre än de tidigare skärmarna. Skärmen är ju dessutom mycket större så det går till och med att använda som enda dator i korta perioder för enstaka arbetsuppgifter. För mig är det helt enkelt för litet med iPad mini, den är bäst för att spela, läsa och så vidare men omöjlig att arbeta på.

Har varit sugen på iPad Pro 9.7" det senaste p.g.a. pennan (som jag främst vill ha för att anteckna för hand) och processor uppgraderingen jämfört med Air 1:an. Dessutom har inte jag Touch id på min padda och det skulle vara skönt att ha. Priset har dock avskräckt mig från att slå till.

Hej!

Ingen ipad idag. Har Inga "i" enheter alls faktiskt. Plattan vi har nu är en Nexus 7, den första. Det går alltså inte att utgå från den riktigt då precis allt blir en uppgradering oavsett vad vi väljer

Jag tänkte mer försöka få lite input kring hur andra använder sina plattor.

T.ex, använder man en pro endast till att surfa och se film, men vill åt den bättre skärmen. Och kan man köra lite enklare ordbendling och kalkylark på en mini, eller blir man galen?

Just storlekarna ska vi kika lite på idag, men det kanske måste till en kompromiss där just för att antireflexbehandlingen verkar vara så bra på pro'n. Det blir således mer än bara ett val av storlek känns det som.

Jag tackar för fortsatt input

Edit: Jag ställer en fråga till här då den bygger på samma svar som tidigare

Fredde, då du valde Mini'n från början, var det just PGA smidigheten eller berodde det på t.ex pris? Känner du att du har förlorat mycket smidighet/hanterbarhet med din Air jämfört med Mini'n?
Tänk dig att du ligger på rygg och håller plattan som en bok i soffan, eller spelar ett spel.. Typ

Senast redigerat 2016-04-15 10:26

Hej!

Jag funderar på att ersätta vår platta med en nyare ipad.

Kandidaterna är ipad mini 4 eller Pro 9.7.

Smidighet vs kraft och funktioner.

Jag ska så klart kika på dom och jämföra, men jag är nyfiken på vad andra använder och värderar.

32gb är ok i instegs-pro'n, medan minin måste få 64gb för att räcka till.

Tack för era åsikter

// Björn

Jahapp, fungerade ju som tidigare nämt inte med teknikmagasinets docka. Det som är lite tråkigt är att det ej heller fungerar med "apple universal dock"....

Någon som vet vad detta beror på, är det någon inställning man måste göra i ipoden, eller är det bara så att det inte fungerar att docka 3g-podar?

Kontakten passar ju, men den laddar inte, och går inte heller att styra med fjärren. Brydde mig inte om att testa om jag fick ut något ljud..

Edit: Abort abort!

Det tycks inte fungera med det elektriska.. Vet inte vad som är fel tyvärr, men när sätter i poden och kopplar till strömmen så låser sig knappsatsen på poden, men det fungerar ändå inte att styra med fjärren. Ljudet som jag får ut genom dockan är inte heller vad det borde vara... Detta hör väl antagligen ihop.

Det som däremot fungerar är synkroniseringen genom dockan, så jag antar att det inte är något tekniskt fel... dock laddar den inte gneom usb2.0, men det är ju ingen nyhet..

Såg på förpackningen att dockan skall vara kompatibel med "samtliga ipod's"..

Teorier, någon??

Senast redigerat 2007-12-24 14:20

Hittade lite läsning själv på http://en.wikipedia.org/wiki/Ipod#Models

Tydligen så omnämns samtliga "stora" podar som "classic". Enligt beskrivningarna av produkterna i mitt förra inlägg så ska dom ju passa till classic.. Så vad tror ni, kan man lita på detta...?

Å andra sidan.. 149 spänn är ju inte så giftigt..

Tja, vilken docka kan jag använda för att göra följande:

-styra ipoden med fjärr (om det går med 3g)
-ha dockan permantent kopplad till stereon, och bara sätta i...poden när jag vill lyssna på stereon, så som det är tänkt dvs..

Har tittat dels på apple universal dock, men även på teknikmagasinetes: http://www.teknikmagasinet.se/nydb/db.pl?template_file=db_product.html&artnr=100275

Dock är informationen lite knapphändig, och personalen på teknikmagasinet vågade inte lova något. Enligt apple så ska den dockan passa "alla ipod's med dockkontakt", och i specifikationerna står det "passar classic, nano, video, touch", men inget om dom gamla..

Såvitt jag har förstått så är det lite skillnad i tjocklek mellan dessa olika modeller, vilken kanske kan ställa till det...

Nåväl, någon som kan reda ut det här åt mig? Vidare, om det visar sig att teknikmagasinets docka passar, hur är kvaliteten på dessa? 149kr mot apple's för 499kr. Viss skillnad där.

Tackar på förhand!

1