Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Grer

Grer

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-01-19
  • Senast aktiv 2008-01-25
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Grer har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-01-21 06:20
Ursprungligen av Christian Å:

Jag skulle säga att trenden är precis den motsatta,

Det är möjligt men trenden är i så fall så långsam att den mera sällan är iakttagbar...

Att man kan ändra textstorleken på web-sidor utan att zooma hör tyvärr fortfarande till undantagen. Men varför ska man behöva anpassa sin egen web-läsare så länge man klarar sig med en tydlig text som t.ex. Times New Roman 12 om den har bra kontrast?

Det som är bra för oss med nedsatt syn är också bra för alla med god syn, eller hur.

De två web-platser du nämner har bra textstorlek och bra kontrast - och det behöver inte alls vara så bara för att den "har synskadade som en viktig och stor målgrupp". Det skulle gå precis lika bra att vilken web-plats som helst hade den utformningen av texten, eller hur - vad skulle det vara för fel eller nackdel med det - och för vem?

För bra många av oss med nedsatt syn skulle det vara fullt tillräckligt om web-sidor i allmänhet hade sådana egenskaper - men icke... Om enda möjligheten att förstora text, som det är på väldigt många sidor, är att zooma - då vill det till att textkolumnen är så smal att den inte hamnar utanför fönstret. Provat att läsa text som du måste scrolla i sidled?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-01-20 06:41

Innan jag skriver något annat i detta forum vill jag ta upp min stora käpphäst även här...

Det tycks fortfarande vara högmodernt men liten text-font och dålig kontrast på de flesta web-platser - och 99.se utgör tyvärr inget undantag. Det är häpnadsväckande att web-redaktörer inte inser vilka problem de orsakar alla oss med nedsatt syn. Under tiden detta pågår fortsätter jag att försöka påverka web-kulturen till det bättre - men det är inte lätt...

I stället för att som i nedanstående exempel:

"[FONT='Arial','sans-serif']Ni märkte säkert att 99.se var nere i strax över en timme.[/FONT]"

- använda Arial 6.5 med blek färg kunde man väl lika gärna använda Arial 10 med svart färg för att förbättra läsbarheten och därmed användbarheten för alla med nedsatt syn, eller hur!?!

Detta med förbättrad läsbarhet skulle kunna vara min "dröm om framtidens 99.se" - men jag vill helst se det som ett krav för att kunna delta i diskussionerna på 99.se's forum.

Hur förhåller sig administratörer och operatörer på 99.se till dessa krav? Vågar alla vi med nedsatt syn hoppas på välvilligt tillmötesgående i detta fall?

Det som är bra för de med nedsatt syn är också bra för alla med god syn!

(Font-specen här ovan har jag inte lyckats påverka - och texten är inte lika som den jag kopierade in där...)

1