Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
myccroft

myccroft

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2008-01-28
  • Senast aktiv 2015-07-31
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen myccroft har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av HuMn:

Jag har använt Beamer ett bra tag nu och är mer än nöjd. Väljer man pass-through sker ingen omkodning utan bildkvaliteten förblir densamma som källmaterialet. Tog en skärmdump som visar källmaterialet när det spelas upp via VLC och via Beamer till min Apple TV.

http://a.pomf.se/jrhivn.jpg

Om man spelar upp källmaterial som inte är kompatibelt med Apple TV så behöver Beamer konvertera med Optimized for Apple TV. När den gör det sker en omkodning och att omkoda H.264 i realtid är väldigt krävande även för moderna datorer och eftersom Beamer även måste fungera på lite äldre datorer utan att behöva buffra hela tiden så har utvecklarna valt Constrained Baseline Profile 4.0 med Constant Quality RF20. Man har alltså valt hastighet framför kvalitet vilket är tvärtemot det man anger på sin hemsida. Där anger man att "Beamer är speciellt optimerad för videouppspelning av högsta kvalitet". Högsta kvalitet får man bara vid pass-through.

Trots detta är Beamer en förträfflig liten app som är väl värd sina 145 kr.

Håller med helt. Det här reflekterar vad jag har sett och tänker borde hända.
Dock bör en se till att ändra till Passthrough det första man gör efter att ha installerat appen.
Väl värd 145 kr!

Ursprungligen av Buddas:

Pass-through.

http://abload.de/img/vsk0u43.jpg

BD Remux av Total Recall (2012). Konverterade den i Handbrake med samma inställningar som en "känd" scenegrupp har som släpper filmer i undermålig kvalitet som folk fultankar. Ca 2 GB (1,830 Kbps med AAC, 92 Kbps 2-kanal). Det tog 30 sek att byta container så jag förutsätter därför att dina filmer är av denna typ. Finns ingen annan förklaring.

BD-remux som är anpassad till Apple TV v.3 som har bitrate på 25,000 Kbps (vilket är max för High Profile 4.0) tar närmare 10 min att byta container på med iFlicks 2.

Fan vad sjukt. Fattar ingeting. Vad var "orginal" för fil och hur skickades den till ATV?
Snyggt jobbat med screendumps och så!

Ursprungligen av Buddas:

Detta var det första jag ändrade och kör jag H.264 Pass-through blir det problem med vissa stora filer. Oavsett om jag kör H.264 Pass-through eller Optimized for Apple TV så kvarstår kvalitetsförsämringen.

Med passthrough så borde inte kvalitetsförändring vara möjlig eftersom det är den råa strömmen bara. Det är ju digitalt liksom. Identiskt. Möjligen skulle färgerna kunna skilja ifall färgprofiler används men jag vet inte hur sådant fungerar på AppleTV.
Med mina filer så har jag aldrig haft problem med uppspelning. Antar att det inte går ifall specarna för vad ATV3 klarar överstigs.
1080p filmer som ligger på 15Gb för en tvåtimmarsfilm brukar rulla på bara.
Ta gärna en dump till när du strömmar med passthrough.
Fattar inte hur det, rent tekniskt, skulle kunna ske bortfall av detaljrikedom vid passthrough. Eftersom iTunes och Beamer då skickar en identisk bildström. Bit för bit. Skulle, potentiellt, kunna vara färgskillnad. Tycker det känns osannolikt dock.

Senast redigerat 2015-03-03 17:10
Ursprungligen av Buddas:

Blu-ray till MP4 x264 (H.264) med unparse level=4.0:vbv-bufsize=31250:vbv-maxrate=25000. Körde den sedan via Beamer och fick fram resultatet jag postade. Testade också precis att koda en kort snutt från en annan film (Blu-ray) men denna gång till MKV x264 (H.264) med samma unparse level som tidigare. Körde den sedan via Beamer och resultatet blev detsamma. Bilden tappar skärpa, blir suddig, och får röda övertoner. Att den tappar skärpa måste bero på att det sker någon form av omkodning.

http://abload.de/img/vssqsb7.gif

Varför köra med MKV? Som Appleanvändare finns det ingen anledning, om det nu inte är så att du råkar *host* tanka filmerna från nätet.

Jo, så är det! Givetvis bara för filmer jag redan har. Så jag själv slipper rippa, koda om etc... Även serier.
mkv är ett utmärkt format för mig. I synnerhet eftersom iTunes aldrig skulle få för sig att öppna en mkv. Så slipper jag iTunes där med.

Tyckte det var konstigt med kvalitetsförsämringen. Den pekar ju på omkodning precis som du säger.
Hittade inställningen i bifogad screendump. Så länge sedan jag gjorde det att jag glömt bort att jag ändrat det.

Ursprungligen av Buddas:

Testade precis appen och det är stor skillnad mellan orginalfilen och det som Beamer streamar. Filmen blir märkbart suddig och får en rödare färgton. Skillnaden är riktigt markant när jag testade att köra via projektorn (135").

http://abload.de/img/1iykqz.png

Visst, appen är förhållandevis smidig (det är dock smidigare att ha sina filmer i rätt format från början) men bryr man sig om bildkvaliteten så är detta inget att ha, inte för mig i varje fall. Sedan ska man ha i åtanke att: "The method that the developer uses could be blocked from the Apple TV at any time, with any patch. The developers have no control over this situation."

Hade personligen inte betalt för någon som dels försämrar bildkvaliteten och som kan bli mer eller mindre obrukbart när som helst, även om det bara handlar om 145 kr.

Aha. Vad använder du för källa (video codec)? Hur fick du fram .mp4-containad fil ur den?
Det jag skrev handlar om .mkv filer med h264 ström i sig.
För andra format så används ffmpeg som kodar om strömmen. Då uppstår säkert kvalitetsförsämringar av olika slag.
Precis som du beskriver. Själv kör jag också projektor på runt hundra tum men mest 1080p-material och alltid .mkv med h264.

Jag håller med om att det är lättare att ha sina filmer i rätt format från början. För mig är rätt format .mkv.
Disclaimern att det kan sluta fungera är ju givetvis sann. Dock osannolikt att de ändrar sitt väletablerade protokoll så pass mycket att en liten patch inte fixar det. Under de tre år jag använt Beamer så har det slutat fungera två gånger.
Båda gångerna så fanns en uppgradering/fix redan ute när jag upptäckte problemet. Programmet uppdaterade sig självt efter att ha frågat.
Smidigt.

Om du använder Mac och vill kunna se .mkv filer på AppleTV. Dvs inte konvertera för lagring utan att göra det så enkelt som möjligt att kolla. I så fall så börjar och slutar lösningen med http://beamer-app.com/
Konverterar inte utan rycker ut H.264 strömmen som den är. Konverterar ljudet så ATV klarar av att spela det.
Har stöd för undertexter både i filen självt och som extern fil. Funkar grymt. Finns en trial för att se hur smidigt det är. Bästa pengarna jag lagt på en app jämte Pixelmator.

1