Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gubbslyna

gubbslyna

Medlem
  • Namn Andy
  • Sysselsättning Servicetekniker
  • Registrerad 2008-02-03
  • Senast aktiv 2017-03-30
  • Antal inlägg 270

Foruminlägg

De senaste inläggen gubbslyna har skrivit i forumet.

Jag tror inte Apple gått ut med det som dom brukar göra med utbytesprogram. Men jag jobbar som tekniker och har bytt en hel drös utan kostnad. Kontakta valfri auktoriserad verkstad så löser dom det.

13" 2012? Då är det utbytesprogram på SATA-kabeln, dvs du får den utbytt utan kostnad. AHT går inte alltid att lita på. Sen kan SATA-kabel problemet visa sig intermittent, ena stunden hittar datorn disken andra inte.

Du ska få en ny kabel oavsett om du bytt till SSD. SATA-kablar är oberäkneliga. Problem brukar ofta dyka upp i samband med större uppdateringar.

Kan vara disken men även SATA-kabeln. Eftersom din modell ingår i ett utbytesprogram för just SATA-kabel rekommenderar jag att du lämnar in den till en auktoriserad verkstad.

Älskar A1. Likaså Beolit 15 och H6. Hade kanske inte köpt alla tre om jag behövt betala fullpris men ändå, mycket ljud för pengarna. Är egentligen en hifi och vinyl-nörd men dessa prylar är verkligen fantastiska (och galet snygga i svart)!

Eller så låter du en auktoriserad verkstad göra jobbet.. MacHuset i Borås förslagsvis. Det är inte bara att trycka i vilken disk som helst i iMacs från 2011 och framåt.

Du kör inte iTunes Match möjligtvis? För det äter utrymme som inte syns under använd lagring. Man får helt enkelt stänga av och dra igång matchning då och då för att få loss utrymme.

Den officiella bygeln är inget annat än en kortsluten kabel, alltså är grejen samma till båda modellerna.

Ursprungligen av Baes:

Nu blev jag osäker! Finns en officiell fix med bygel men det verkar vara en reservdel till 27" Är det exakt samma kretsar och grejer på 21,5"?

http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=...

Om du menar den lilla bygeln där så är det samma sak som att kortsluta den vanliga tempkabeln. Kontakten på logikkortet ser likadan ut på både 21.5" och 27".

Vissa modeller har en extra SATA-kontakt på logikkortet för att kunna köra både HDD, SSD och ODD samtidigt. Då finns det även en monteringssats från Apple för att montera en SSD under antingen SuperDriven eller bakom kylflänsarna. Det gäller bara 27" om jag inte minns fel.

Edit: Kylningen till grafikkortet skulle jag skriva

Ursprungligen av Baes:

Äh vad sjutton, jag kör på att kortsluta tempkabeln. Efter lite research på internet verkar apple tom ha en speciell bygling för ändamålet. Men en liten bit kabel should do the trick!

Klipp tempkabeln som redan sitter där, skala, tvinna ihop ändarna och dra en bit krympslang över!

Ursprungligen av Baes:

Tack för ditt svar. När jag sökte svar via Machuset fick jag det genom en mellanhand i butiken. Hade dock föredragit att prata direkt med teknikern och då kanske jag hade fått svaret du precis gav. Blev lite missförstånd kanske
Men då ska jag ta en titt på det där med att kortsluta istället, låter lite farligt men men. Kabeln från OWC kostar ju ändå ca 500 kr.

Tyvärr blir det ofta lite missförstånd på vägen! Jag har dessutom också svårt att hinna med telefonen eftersom jag sitter ensam och skruvar. SuperDrive-varianten kostar en fjärdedel av OWC och vill du att jag gör jobbet så kan jag självklart erbjuda dig den lösningen. I mitt tycke den bästa och snyggaste lösningen

Känner att jag måste hoppa in här eftersom jag är tekniker på MacHuset. Beroende på modell kan man behöva köpa en tempsensor. Från 2011 och framåt är det ett måste. Modellerna som kom 2009 och 2010 behövs det inte. Lösningen är att man kortsluter befintlig tempkabel för att slippa att fläkten till hårddisken rusar. Detta gör ingen skada eftersom en SSD inte genererar samma värme som en traditionell snurrdisk. Fläkten snurrar stadigt på normala varv ändå. Vill man lägga lite extra pengar kan man köpa en sensor från OWC eller kanske ännu bättre skaffa en likadan sensor som sitter på SuperDriven för att fläkten ska kunna regleras efter värmen.

Att man behöver en platta för att montera en 2.5" disk i en iMac är korrekt. Ofta får man med det om man köper ett kit med SSD och div tillbehör. Jag har monterat extremt många (Samsung) SSDs och kortslutit befintlig tempsensor utan problem. Har även använt OWCs tempsensorer där det behövts samt SuperDrive-varianten ett par gånger.

Hör gärna av dig om du har fler frågor eller behöver hjälp!

Ursprungligen av xms67:

Nu testar jag med Thunderboltkabeln. Då fungerar det inte alls. Jag öppnade flyttassistenten i båda datorerna och klockade på rätt alternativ. Men båda står nu och säker efter en annan dator/källa. Måste man göra något annat när man använder kabel?

Target disk mode. Stäng av den gamla datorn, starta upp den och håll in T. Givetvis med kabeln inkopplad i båda. Då dyker den upp som en extern hårddisk på nya datorn. Sen kan du köra Flyttassistenten och det kommer gå på nolltid!

Använder DiskWarrior på jobbet varje dag. Det gör livet lite enklare!

Det är ju faktiskt riktigt gött, framför allt för småföretagare. Ju fler betalalternativ desto bättre. Sen kan det vara smidigt på mässor också tex.