Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Millegarden

Millegarden

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2008-02-26
  • Senast aktiv 2019-05-01
  • Antal inlägg 142

Foruminlägg

De senaste inläggen Millegarden har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Heden:

... verkar nu även nått Sverige enligt följande sida: https://www.google.se/amp/s/www.macrumors.com/2017/08/07/apple-launches-2017-back-to-school-europe/amp/

Och svenska Apple store för studier ligger nere, äntligen!

Kan man göra en beställning utan att vara student på Apple.se och få ett par lurar?

Finns det någon möjlighet att synka valfri folder till Skydrive eller Google Drive. Vill kunna synka mina dokument utan att flytta Dokumentmappen till Skydrivemappen. Vet att liknande funktion finns till Dropbox, MacDropAny - sync any folder with Dropbox - now compatible with Lion! « Dropbox Forums, men Skydrive har ju lite mer utrymme.

Glad att man studerar i Kanada för tillfället, ordern lagd på en 32GB, vit.

Om någon är sugen kan jag lägga in en beställning och skicka hem till Sverige?

Den här har jag själv. Riktigt snygg och praktisk utan att bli för tjock.

Paul Smith 13-tums Envelope Sleeve - Apple Store (Sverige)

Sitter just nu och planerar mitt köp, för köp blir det. Det enda jag undrar över är hur stor roll som processorn har vid dagligt arbete med ordbehandling och lite spel på det. Är det värt att uppgradera processorn på 13 tummarn, eller hur bra kämpar standarden med i framtiden?

Senast redigerat 2010-10-25 11:32

Tänk på hur äpplet ser ut att vara utskuret ur en bit aluminium på pressbilden. Ännu tunnare macar, med macbook air i fokus kanske?

Ursprungligen av Adrian B:

Ett exempel: Min svärmors syster har ingen dator och inget bredband. Hon kan inget om datorer och även om hon kan förstå nyttan känns det jobbigt att skaffa en dator. Så när vi skickar nya bilder och videoklipp vi tagit på vår dotter till svärmor åker systern över till svärmor för att se detta eftersom svärmor har dator. (De bor 30 mil härifrån, så de suktar efter bilder på barnbarnet.)

Vi har funderat på att övertala systern att skaffa en begagnad Mac som vi kunde hjälpa henne att få igång. Men även en Mac är krånglig att greppa för den som inte haft en dator förut. Det är metaforer och begrepp att lära sig ("skrivbord", "mappar", "fönster" osv). Lägg därtill att beställa bredband, ställa in en router osv. Det går att ordna, men det fortfarande krångligt.

Men iPad förändrar allting. Istället för att hon ska skaffa en hel dator räcker en iPad alldeles utmärkt. Och i sin begränsade slutna miljö med ett gränssnitt som man bokstavligen tar på gör den tröskeln till användning mycket lägre.

Viktigt att poängtera här är att den tyvärr inte går att använda direkt ur kartongen. Den måste synkas med iTunes. Det här tycker jag är synd med den. Inte en helt komplett produkt. Den fungerar bara som komplement.

Ursprungligen av Peter Edwardsson:

Det bästa är nog att ladda ner trial-versionerna av MS Office 2008 och iWork 09 för att själv gå igenom de funktioner som finns och som du kan tänkas behöva. Oftast handlar det väl till syvende och sist vilket programpaket som man känner sig mest hemtam i och vilket som får en att mest komma till sin rätt i ens skrivande, kalkylerande och presenterande.

Jo, det är väl så...

Någon som vet hur ordboken, rättstavningsprogrammet är till iWork, den till Office är ju inte den bästa?

Senast redigerat 2009-01-07 22:15

Med studentrabatt så blir Office och iWork ungefär lika dyrt...

Min fråga är vad som är värt att satsa på, har Office 04 idag, eller är det värt att uppdatera alls?
Jag hittar inte direkt vad som egentligen skiljer iWork och Office åt. Är glad för objektiva svar, trots svårigheterna som det kan innebära.

Kanske nämnts, men nu är Spotify tillgängligt för alla...

https://www.spotify.com/en/

MasterCard och Maestro är två helt olika kort.
Med ett Maestro kan du ej handla på internet, vilket du kan med t.ex. VISA eller MasterCard. Du bör gå till din bank och ansöka om ett "vanligt" kort om du vill kunna handla på iTunes.

Tiggeri är populärt så jag testar på det även jag...

millegarden(at)hotmail.com

Som ni säkert vet så finns Last.fm i en version för iPhone.

Men dock finns den ej i svenska AppStore...

Någon som vet om det är möjligt att få ner programmet trots det här?

/Millegarden

Nu har jag bestämt mig!

Det ska bli en iPhone så fort den blir tillgänglig, kosta vad det kosta vill! (Nästan iallafall)

Men nu till den stora frågan...

Vilken färg?
Jag har en vit MacBook och det passar ju absolut på en dator. Det var snyggt när det fanns på iPoddarna också, men inte lika. Jag har en svart iPod Nano (senaste versionen) ich den tycker jag även den är snygg.

Nu till era åsikter...

Vilken färg ska man välja?