Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Raffe_L

Raffe_L

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2008-02-27
  • Senast aktiv 2012-04-01
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Raffe_L har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2012-02-13 15:53
Ursprungligen av pmarriott:

Händer ibland att MediaMarkt osv säljer ut förra modellen hyfsat billigt.

Hade varit perfekt. Är i tankarna att skaffa ny iMac och tror att de nuvarande modellerna hade passat mig bra. Just nu kör jag på en från 2007.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2012-02-13 15:38

Hur brukar det bli med priserna på nuvarande modeller när nya kommer ut?
Har aldrig tänkt på det innan men brukar affärerna sälja ut de gamla?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-04-16 20:48
Ursprungligen av wendefors:

Kan vi inte få lite recensioner från er lyckliga iPadägare?

En liten recension från mig:

Efter att ha använt den i ungefär en vecka tycker jag att iPaden är helt underbar. Det den gör gör den riktigt bra och täcker in exakt mina behov. Jag kan se att det finns brister i iPaden som gör att den inte passar alla men har man samma användningsområden som jag har är det inga större problem.

När jag kommer hem behöver jag inte sätta mig ensam i datorrumet för att kolla mail, facebook, läsa nyheter, kolla sportresultat osv. Jag kan sätta mig i soffan, köket eller balkongen tillsammans med min sambo istället. De sidor jag läser är oftast helt vanliga nyhetssidor så jag har inte saknat flash en enda gång än.

Att den skulle vara obekväm att använda är inget jag har märkt av. Men då använder jag den i max 15-30 minuter åt gången.

Nu när allsvenskan dragit igång, hockeyfinalen börjat drar jag igång svenska spels app som har målservice och "pling i rutan". Helt perfekt att inte behöva sätta igång text-tv hela tiden eller springa iväg till datorn när man lagar mat, tittar på tv eller gör något helt annat. iPaden kan följa med överallt.

På kvällarna tar jag med den till sängen, kör igång Svt's och Tv4's appar och kollar på sporten.

Till semestern åker den lätt ner i en väska. Då har man musik och filmer med sig och man kan underhålla sig med diverse spel. Fotar man mycket som jag gör är det trevligt att kunna lägga över bilderna från kameran till iPaden och kolla på dem direkt i stort format.

Eftersom jag klarar mig utan Spotify och jag chattar inte med Skype, Msn eller likanande är bristen på multitasking inte något problem. Musik kör jag via iTunes.

Jag har ingen laptop eller iPhone sedan tidigare. Hade jag haft en laptop hade jag kanske inte köpt iPaden. Jag har ägt en laptop tidigare men det kändes inte helt rätt för mig. Formatet var inte klockrent. Det slutatde med att jag inte orkade bära runt den hemma till soffan, sängen och så vidare. Den klarade allt jag vill kunna göra men formatet var helt enkelt inte helt rätt. Det som lockade med iPaden är att jag kan använda den överallt, t.ex. liggandes i soffan eller sängen, på ett enklare sätt än med en laptop.

En iPhone är något man har med sig överallt medan jag ser iPaden som en bärbar enhet i hemmet, inte något som man tar med sig till jobbet eller stan till vardags. Hemma är det större format inget problem bara en stor fördel.

Idag finns dessutom notepads men jag tror att en iPad är bättre för mina behov. Men det är ju helt olika från person till person. Har man behov av flash eller multitasking då kanske iPaden inte passar men jag tror att många, precis som jag, klarar sig utan i de allra flesta fall.

Hade jag klarat mig utan den? Ja utan problem men den underlättar min vardag hemma och dessutom är den ett riktigt nöje att använda.

Over and out!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-06-04 11:41

Nikon D80
Nikon Nikkor AF-S DX 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED
Nikon Nikkor AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF ED
Nikon AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8 IF ED
Nikon Nikkor AF 507f1.8D
Sigma 10-20mm f/4-5.6

/Raffe

1