Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
squiddie

squiddie

Medlem
  • Plats Sundsvall
  • Registrerad 2008-03-19
  • Senast aktiv 2010-09-02
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen squiddie har skrivit i forumet.

1

Jag har ett problem här som jag hoppas att någon kan hjälpa mig med. (Ursäkta att jag lånar tråden men mitt problem är the same) Har en Iphone 2g som tidigare hade 1.1.1 och jag testade att uppgradera till 2.2 via itunes för att sen köra quickpwn. Telefonen startade upp bra, inga problem. Men när jag kom till punkten när man ska köra bootneuter så krashar programmet vid start varje gång, så telefonen måste startas om. Antar att det har att göra med 2.2 så jag vill nu installera 2.1 på den (OBSERVERA att telefonen aldrig har haft 2.1 jailbreakad och upplåst).

Provade att tanka firmwaren från iClarified, och itunes verkar installera korrekt, men får bara emergency call på iphonen och quickpwn säger att den inte stödjer den nuvarande firmwaren. Hur tar jag reda på om uppdateringen till 2.1 fungerade?

edit: fick till det. använde pwnage tool istället för quickpwn. nu funkar allt. graci graci!

Senast redigerat 2008-12-07 17:32

"Administratorn har stängt av möjligheten att nå sidan från ditt IP-nummer. Klicka här för att komma i kontakt med administratorn"

Det här meddelandet har jag mötts av i ca 2-3 veckor när jag har försökt logga in på 99.se. Egentligen inga problem kan tyckas, men jag möts av ett störigt problem.
Maillänken är bruten, vilket innebär att jag inte på något sätt verkar kunna komma i kontakt med ansvarig som kan hjälpa mig på sidan. Mig veterligen har jag inte gjort något för att förtjäna en ban

Man borde ju kunna lösa detta genom ett nytt ip kan tyckas, men hur f*n gör jag en ipconfig /release - /renew på en Airport Extreme?! Den suger sig verkligen fast i det här ip't.

Tacksam för all hjälp!

ah, du är en pärla har ca 700mb ram i den ena, så det borde räcka en stund. Kommer inte att ha möjlighet att prova på 14 dagar, men när jag kommer hem blir det garanterat en start på projektet I'll be back.

Har ej hittat någon passande kategori för denna, flytta gärna om den hamnar fel.

Jag har 2st Mac G4 400mhz som står och skräpar här i hörnet som jag dels skulle vilja använda som webbserver för PHP/MySQL och den andra för tex torrentbox/seedbox.
Jag har nyligen bytt till mac själv så har ingen erfarenhet av PPC. Skulle gärna vilja kunna styra dessa två genom min Macbook Pro då jag inte har några externa skärmar till G4orna.

Har ni några tips för att hjälpa mig på vägen? Tex vilka programvaror/OS borde jag satsa på? Linux kanske är ett alternativ? Är det ens möjligt att genomföra? Jag räknar inte med någon anstormning på webbservern, utan den kommer mest att fungera för att testköra hemsidor på.

Har en Airport Extreme om det gör någon skillnad i mitt nätverk

Tacksam för alla svar.

Lånar tråden lite.
Min MBP 2.2Ghz 15" har just startat med samma sak. Läsaren väsnas i ca 1 minut, sedan spottas DVD-skivan ut utan något felmeddelande. Upptäckte dock alldeles nyss att om jag först kör igång en CD-R först som läsaren verkar klara av, ejectar den och sedan stoppar i DVD-skivan så läses den korrekt.

Jag installerade PC-versionen istället. funkar klockrent. Konstigt.

Behöver hjälp omgående innan den här MBPn åker rätt ut genom fönstret och får göra Volvo 240n utanför sällskap. Igår installerade jag SimCity 4 Deluxe, allting startade och det gick att spela. Dock så råkade jag bli för hetsig när jag skulle stänga av så jag tvingade programmet att avslutas.

Nu till skiten. När jag skulle sätta mig och lira idag så får jag ett meddelande om att Rush Hour har oväntat avslutats blabla. "Starta om" genererar samma felmeddelande igen, så jag tänkte ominstallera. MEN ominstallationen funkar inte.

Sim City går utmärkt att installera och köra, men Rush Hour stannar efter att "mätaren" visat 100% och ger mig samma jäkla meddelande igen. "Rush Hour har oväntat avslutats". Rush Hour tar då bort de gamla Sim City-filerna och renderar hela installationen värdelös...

Hur ska jag göra?!?! Är det några filer som ligger och jävlas ala windows? Hur tar jag isåfall bort dessa?!?! Eller har ni något annat förslag? Hjälp med detta belönas med ett halvätet äpple eller en gammal G3a.

Det här borde vara årets inlägg på 99.se.
Den där satans funktionen drev mig halvt till vansinne. Man borde åtminstonde få välja tidsintervall innan skärmen släcks ner sådär. Förbannade tilltag.

Jag passar också på att kapa tråden lite då jag har fantastiska problem med flickvännens trådlösa internet.

I början när det nyss blev inkopplat så fungerade det utan problem, men nu de senaste två veckorna har jag varit helt utelåst från nätverket av någon anleding. Jag blir helt enkelt inte tilldelad någon IP-adress utan får en egentilldelad ala "169.254.." Airporten visar mig som uppkopplad mot routern/modemet (Xavi 5852) men jag får alltså inget publikt ip av BBB.

Det är 3 andra PC-datorer som får IP utan problem, samt några som tillkommer då och då. Därför börjar jag misstänka att problemet sitter hos mig? Hemska tanke.
Har provat allt som diskuterats här i trådarna, men kan inte ansluta på något sätt, kan heller inte komma åt det admin-gränssnittet som det talas om. Är det NÅGON som kan tänkas ha en lösning på detta? Vore guld och gröna skogar.

Ah, fick svar tidigare på ett annat forum så hade missat detta. Jag hade sökt, men eftersom jag är ny på mac antar jag att jag sökte på fel ord så jag hittade bara trådar med "formatera om"-tips. Nu har det löst sig, bara att välja startskiva som sagt. Mycket tack, tråden kan låsas/raderas.

Bumping!

Installerade också Bootcamp igår, fick igång "nästan" allting, sen får jag "No bootable device - Insert boot disc and press any key". Då fick jag kalla fötter och raderade windowspartitionen i hopp om att allt skulle bli som vanligt. Vill helst komma runt att behöva använda "alt"-tangenten för att välja startdisk Är det möjligt att reparera detta utan att behöva formatera? Har nyss formaterat och för tillfället har jag inget att säkerhetskopiera till! Tacksam för hjälp...

1