Av någon anledning har "Installern" försvunnit helt från min Iphone 1.1.4. Det började med att jag skulle installera applikationen "Space limit fix" vilket avbröts av någon anledning. När jag sedan gick tillbaka till "summerboard" startade telefonen om och när jag var tillbaka till "Summerboard" så var "Installern" borta.

Jag gick då in i telefonen med "Open SSH" och hittade igen applikationsmappen "Installer" som dock var helt tom. Jag fick då ett tips att köra iLiberty 1.51. för att få tillbaka "Installer app" vilket jag då försökte göra utan att lyckas.

Jag gick tillväga enligt följande:
Jag pluggade in min Iphone 1.1.4 (Knäckt med Ziphone) och körde sedan programmet iLiberty1.51. Klickade alla rutor utom den sista som man om jag förstod det rätt, skall klick i om man vet att man har bootloader 4.6. Eftersom jag kört Ziphone så utgår jag från att min telefon nu är bootloader 3.9 och inte 4.6 därav klickade jag inte i den rutan.

Jag körde sedan igång iLiberty1.51 som började med att sätta telefonen i "Recovery mode" för att sedan börja förbereda "Jailbreak" proceduren. Längre än så kom jag tyvärr inte. Programmet tuggar bara på samma ställe sedan (jag försökte i minst 20-25 minuter men ingenting hände).

För att lösa problemet avbröt jag, gick in i Itunes, körde tillbaka telefonen till fabriksinställningarna, körde Ziphone igen och öppnade telefonen vilket gick alldeles utmärkt.

Problemet kvarstod dock. Den nu öppna Iphonen 1.1.4. har ingen "Installer" vilket jag ser som märkligt då den per automatik fick det förra gången jag öppnade samma telefon med Ziphone.

Jag står tyvärr på ruta 1 och vet inte vad jag skall göra för att få tillbaka "Installern".

Vet inte om det ligger kvar något eventuellt fel i på telefonens hårddisk, efter det att jag kört tillbaka telefonen i fabriksläget, som orsakar mitt "Installer" problem. Om så är fallet finns det något sätt att totalt rensa telefonens hårddisk och börja om från början igen?

/Kenna