Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
vargfloejt

vargfloejt

Medlem
  • Plats Salem
  • Sysselsättning Musikskapande
  • Registrerad 2008-04-14
  • Senast aktiv 2011-02-13
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen vargfloejt har skrivit i forumet.

1

Kommer IOS4 vara kompatibelt med Iphone 3GS, eller enbart med Iphone 4?

Jag är på jakt efter någon mjukvarumotsvarighet till MPC, som gärna ska kunna slica samples och sedan mappa upp dem på min MIDIcontroller (MPD16). Finns något dylikt program och/eller VST/AU-plugg att tillgå som ni kan rekomendera?

Tack på förhand

Nyttan bakom det hela är att med framgång installera mina pluggar på min stackars MacBook, då platsen på den börjar ta slut. Finns det någon alternativ lösning på detta?

Hej!

Hur ska jag gå tillväga om jag vill ha mina AU's på en extern hårddisk, så att både Live och Logic hittar dem?

Ponera att jag spelat in en slinga från Ultrabeat, hur får jag denna sedan att bli en audioslinga?

Den 120gb stora disken i min MacBook börjar kännas lite för liten, och jag vill således byta ut den mot en ny, större. Jag vill också bibehålla alla inställningar, filer et cetera från min nuvarande hårddisk, och har fått tips om att använda SuperDuper! för detta. Jag planerar att inhandla en hårddisk samt ett 2.5" SATA-kabinett för ändamålet. Hur jag går till väga rent praktiskt för att stoppa i den nya disken är jag helt på det särka med - men hur gör jag för att kopiera över datan med SuperDuper? Kan jag helt enkelt stoppa i den nya disken i kabinettet, använda SuperDuper för att göra en avbild av min ursprungliga hårddisk, och sedan ta den nya disken och byta ut den mot den gamla? Eller har jag fått det om bakfoten?

All hjälp uppskattas, tack på förhand!

Någon som har koll på huruvida jag skulle kunna lira AoC på min MacBook (2.1 c2d, 2gb ram)? Känns onödigt att köpa spelet för att sedan inte kunna lira det alls. Grafikinställningarna bryr jag mig inte nämnvärt om; jag vill bara kunna spela!

Jag ämnar att använda antingen Bootcamp eller Vmware, för att använda med Fruity Loops, och eventuellt ett eller annat spel.

Mina frågor är som följer:

Jag vill kunna komma åt partitionen på vilken Windows XP ligger, för att kunna lägga in samples, VSTs och så vidare. Fungerar detta under Bootcamp? Om inte, hur fungerar det under Fusion? Kanske jag rentav kan komma åt de filer jag har på min mac-partition i Windows, om jag använder Fusion?

Vilket program skulle ni rekomendera för ändamålen?

Hur är det med mina samples (wav), går dessa att använda i exempelvis Logic, Cubase och Ableton under OSX?

Jag har nyligen införskaffat en MacBook, vilken jag avser producera musik på. Jag har tidigare använt mig av FLS8XXL, med flertalet VST-pluggar. Finns det något sätt att använda dessa pluggar (konvertera dem?) i OSX, eller finns det något smidigt sätt att emulera windows och däri köra Fruity Loops med alla mina VSTs?

Tack på förhand.

Använder du Cubase och Logic tillsammans - eller var för sig? Om det senare, vilken skulle du främst rekomendera?

Hej!

Jag har tidigare använt mig av FL Studio 8, men har nu köpt en MacBook och är således på jakt efter en alternativ DAW.

Hur förhåller sig Logic till FL 8, och hur användarvänligt är det? Förlitar sig Logic 8 på (AU)pluggar som man behöver köpa till, eller är det användbart "out of the box" s.a.s?
Varför jag sneglar på Logic är för att det är betydligt billigare än Ableton Live. Hur skiljer sig dessa program åt rent generellt, har dem några respektve distinkta drag som utmärker sig?

Åsikter, flames och kärlek är alla välkomna.

False Messiah: Jag gör främst elektronisk musik, där inräknat Drum and Bass / IDM, Acid samt emellanåt en distad synthhistoria (av nostalgiskäl).

Viktigt är att DAWn har stöd för VSTis, något jag antar att både Ableton och Logic har?

EDIT: Det skulle även vara fördelaktigt om programmet hade stöd för (och gärna automapping till) Korg PadKontrol, samt mitt Midi-keyboard.

Jag ska inom kort införskaffa en Mac, och behöver således en ny DAW att arbeta med. Jag har bekantat mig med, och gjort ett par hyfsade låtar i FL Studio 8, vilket inte finns till OSX. Vilka mjukvaror rekomenderar ni, till en relativ nybörjare?

1