Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
maanon01

maanon01

Medlem
  • Plats Gällivare
  • Registrerad 2008-04-15
  • Senast aktiv 2013-11-12
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen maanon01 har skrivit i forumet.

1

Hej alla!
Tack så mycket för all er hjälp!! Nu har jag beslutat mig att köpa en ny mac, så det blev en MBP 2,2 med en 128G SSD-hd, 4G RAM, et.c.
Maria

Sidor in 1,21Gb, ut 76kb. Ja, det är 54G kvar på Macpartitionen, använt ca 450G. Om jag köper en MBP med 128G SSD-hd, kan jag då framöver byta ut den mot en större, då priset sjunker? Om ett år eller så? Tack för tipset med Onyx. Samma fråga med RAM, om jag köper en MBP med 4G RAM (2x2) kan jag då framöver byta ut det mot 4x4? Om jag är student, var är det absolut billigast att köpa en MBP? 2,0GHz, det känns rätt ovärt att köpa 2,2GHz processorn. Har ni några fler tips på MBP datorköp? Högupplöst glänsande eller högupplöst antireflex? Sen undrar jag hur jag får bort programmet NTFS for Mac OSX, jag har avinstallerat det men det kommer ändå upp en fråga då jag startar datorn om att min trial är slut och att jag borde köpa den riktiga versionen. Surt.
Som tillägg kan jag säga att jag kör EndNote X4, med mycket databashantering (blir seg), batteriet tar slut fort även då det är fulladdat, (nytt batt för 8 mån sen). Mycket excel och office (2011). Tack för all hjälp jag får av er!

Det är i Mac som skivan inte fungerar. Hur vet man vilket RAM-minne och SSD-hdd som passar? Var kan man köpa bra och billigt RAM och hur vet jag om jag kan uppgradera mitt RAM? Dock var ssd grymt dyrt för lite utrymme, tveksam om det är värt det. Hur kommer det sig att ni rekommenderar ssd? Det finns 50G kvar på macosx och typ 15-20 kvar på win. Kul att du säger det där om omformatering, jag har har alldeles nyligt gjort en sådan av just exakt den anledningen du sa. Kollade också aktivitetshanteraren och det var inga applikationer som låg och tog upp mycket kraft eller kördes i bakgrunden.

Jag har en MBP från oktober 2007, intel Core2 processor. 2Gb i RAM. Nu kör jag senaste Snowleopard (10.6.7), har med bootcamp installerat Win7 på en 50G partition. Hdd är totalt (inkl Win7 500Gb). Har office 2011, ett gäng andra program (ej photoshop el bild/videoredigerpgm), men EndNoteX4. Datorn är sjuuukt seg, allt tar tid. Dessutom funkar det inte att läsa skivor DVD+R (som den ska kunna läsa), en usb-krånglar, batteriet tar slut fast det byttes t ett 9cells för ca 7 mån sen, och EndNote tar evigheter. Varför detta? Är datorn gammal och trött? Den har varit med mig överallt och är mycket använd och vad föreslår ni att jag gör? Nej, jag kan inte avinstallera win för jag behöver det med en del pgm i mitt jobb som endast kan köras på win7/winxp.
Tacksam för svar, jag får hjärnblödning!!

När jag skall synkronisera min iPhone med iCal (kalendrar) i iTunes så hänger allt sig. Det är problem både mot min MBPro och min PC. Det står att den synkroniserar , men även när man avbryter synkroniseringen och drar ur sladden fortsätter synkroniseringen. Det är uppenbart att datorn hänger sig/låser sig på något sätt.

Kontakter och bilder mm går bra att synka, men iCal är helkört.

Jag har uppdaterat pgmvaran, jag har ominstallerat allt, men ändå fortsätter problemet. Detta resulterade i att min MBP var konstant uppe i 85 grader och ett rpm på 6500 i 6 timmar, den är på lagning nu.

Fler som har detta problem? Please, help. Supporten på Telia suger, dom har ingen aning.

Snälla hjälp en desperat student.

//maanon01

Jag har exakt samma problem som er. Jag har också en k800i som dog efter att jag installerade iPhone. Jag har gjort allt som ni har föreslagit föregående frågeställare. Vad göra nu? Fler förslag?

1