Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Joacim Melin

Joacim Melin

Medlem
  • Namn Joacim Melin
  • Plats joacimmelin.se
  • Sysselsättning Arbetar med data.
  • Registrerad 2002-04-27
  • Senast aktiv 2021-06-09
  • Antal inlägg 2775

Foruminlägg

De senaste inläggen Joacim Melin har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zinned:

Möjligt men det är kostnaden för en privatperson för ett program...i månaden (!).

http://i43.tinypic.com/34pgxsp.png

Löjligt dyrt. Jag anser att Adobe nu när de byter försäljningsplattform hade chansen att rätta till detta men prislappen för t ex Photoshop är fortfarande på tok för hög för en privatperson. Hade det priset varit per år eller åt minstone halvår så hade det varit vettigare.

Det kallas marknadsekonomi. Photoshop är ett verktyg för professionella användare. Har du så stora behov så ditt skapande kräver Photoshop så borde du rimligen antingen tjäna pengar på det eller kunna motivera det som en del av den privata budgeten. Annars finns det billigare eller gratis alternativ som kanske inte kan konkurrera med Photoshops hela funktionsflora, men åtminstone med en del av den.

Ursprungligen av Gordy:

Ingt större problem. Väldigt många riktigt kompetenta designers sitter väldigt nöjda redan idag med äldre versioner av både Adobes program och gammal hårdvara. Inte alla behöver de senaste funktionerna och finesserna inte ens en hel del riktiga powerusers som hellre sitter med en gammal och beprövad lösning som fungerar än riskerar ett trainwreck.

Hur många designers exakt? Det vore intressant att veta eftersom du tycks ha koll. Alla designers jag känner tenderar att uppgradera till ny version av Adobes programvaror så snart de kan och de vet att det inte strular med deras övriga arbetsflöde. Visst kan man installera Photoshop CS3 i Mountain Lion och sitta hemma och lalla, men det finns inga garantier för att det skulle hålla för professionellt användande dagarna i ända.

Ursprungligen av zinned:

@Max_Ha

Så, om jag t ex då skulle vilja abonnera på tillgång till Photoshop så skulle det kosta mig 228,78 kr/mån? Hur i hela fridens namn kan ni motivera ett sådant vansinnigt högt pris?

229 kronor per månad är högst överkomligt om man använder det som företagskund.

Ursprungligen av zinned:

Jag förstod det som motsatsen när jag läste artikeln i huvudinlägget.

Det står i artikeln att de ska delta på Apples utvecklarkonferens. Det står ingenting om att de ska vara talare på WWDC, vilket för övrigt få utomstående brukar vara vad jag vet.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Svårt att veta om detta är hela historien.

Men det vore ju mycket märkligt om Apple skulle stoppa en konferens i deras intresse när de själva säljer slut på alla sina biljetter inom typ 300 sekunder efter att de släpps.

Kan det ha något att göra med talarna som var inblandade? Att de inte kan ha kontrakt med Apple för WWDC och samtidigt hålla konferens på hotellet sidan om för andra arrangörer (om än välmenande)?

För mig känns Apple som ett företag som nog är duktigt på att försvara sina egna ekonomiska intressen, men inte som ett "trampa på köttbullen innan hunden tar den"-företag.

Som jag förstått det var talarna på den alternativa konferensen inte talare på WWDC utan endast besökare till WWDC. Hade de varit talare på båda hade Apple enkelt kunnat ställa ett ultimatum till talarna om att endast fick tala på WWDC istället för att stoppa hela konferensen.

Ursprungligen av Json_81:

Smidigt, men hur lagligt är det?
Och gissar att spotify kommer stoppa det snart?

Så snart Spotify smetar på DRM på MP3-filerna (vilket de har pratat om tidigare) så är det stopp med detta gissar jag.

Ursprungligen av Capeman:

Jag trodde inte det var någon som brydde sig om Hackintosh nuförtiden. Det var ju hett på 10.4-tiden, men sen dess tycks intresset ha svalnat betydligt.

Jag kan se ett intresse för det hos de som hade velat ha en ny fräsch Mac Pro men inte kunnat få det pga av Apple. Det är säkerligen inte en majoritet av användarna men ändå.

Ursprungligen av Gordy:

Om din tid är så värdefull, varför använde du inte ett för Hackintosh välrekommenderat moderkort? Istället för att ta ett du hade liggande hemma? Hade säkert sparat en del av din värdefulla tid.

Hade avsikten varit att bygga en permanent lösning hade jag nog köpt saker som garanterat fungerar med den nuvarande versionen av OS X. Men å andra sidan hade jag kunnat lägga pengarna på att köpa en Mac istället.

Ursprungligen av json:

En fråga om Blocket Paket, inser nu att den här frågan kan få mig att framstå som en människa helt utan tro på andra människor, men so be it.

Det står att om köparen väljer att reklamera kan denne lämna in paketet hos ett Schenker-ombud och får då pengarna tillbaka (förenklat).
Finns det ingen "24 timmar för säljaren att acceptera returen innan pengarna betalas tillbaka"-tid (tittade lite på blocket.se, men såg inget om det).
Jag menar, köparen KAN ju lägga tillbaka tegelstenar i paketet och säga "nej, jag vill inte ha den".....

Fast å andra sidan kan ju båda sidor hävda att den andre lagt tegelstenar i paketet..... så nånstans måste väl "tron på medmänniskan" ta över ändå.....

Läs mer om Blocketpaketet här: https://www.blocket.se/blocketpaketet/blocket...

Där står:

Citat:

Säljaren bokar frakt och skickar sedan varan via DB Schenker Privpak. Köparen betalar när paketet hämtas ut hos ombudet och har därefter 24 timmar på sig att godkänna varan.

Rsync under OS X är en lite halvsorglig historia. Apple verkar släpa efter ibland när det gäller fitjures.

Ursprungligen av pmarriott:

Undrar varför dessa 11 megabyte ska ta 16 minuter att ladda ner. Inte för att vi har världens snabbaste internet här, men detta är ju i klass med modem á la 1994.

Du är kanske inte helt ensam om att ladda ned filen...

Ursprungligen av Erik.dv:

En mindre detalj men är det inte en iPhone 4 i bilden?

Där får man för att man var trött och inte hittade någon bra bild.

Ursprungligen av avart:

nog är det där väl en iWatch allt...?

Tror mer på tv-spåret. De olika färgerna, etc.

Ursprungligen av reboot81:

mTorget säger sig ha den Sveriges störta handelsplats... Uppe i den gröna reklam bannern.
Är det ett nyord, slang?

Den frågan riktas bäst till Mtorget då det är deras annons.