Efter att ha läst en del på nätet om skärmproblem på iMac var jag lite smånojig när jag fick datorn (24" 3,06). Ställde därför direkt om till vitt skrivbord-- och hittade mycket riktigt genast en svart död liten pixel. Sen var det även ett otrevligt ljusläckage (backlight) i kanten nere till höger om jag ställde om till svart skrivbord och dämpade belysningen i rummet.

Tog ju tyvärr bort lite av julaftonskänslan med att packa upp nya iMacen liksom.
Lämnade in den på Applebutiken och de bytte skärm i den. Den nya har inga pixelfel. Ljusläckaget finns där på den nya också, men är så pyttelitet att det får duga. Har läst att det nästan alltid finns där, men oftast så lite att man knappt märker det.

En "bonus" var även att Quicktime hänger sig i tid och otid, och någon enstaka gång även Finder. Lite förvånande när man hört att mac os ska vara så himla stabilt.

En annan grej som är lite mer irriterande är att vänster tredjedel av skärmen är ljusare än högersidan. Märks om man byter till ett helgrått skrivbord, eller ser en webbsida som har en bakgrundsplatta etc. Har kikat lite på forum och det verkar som om skärmen nästan alltid har det problemet, vilket man ju blir lite besviken på. Kör mycket Photoshop och webbgrejer och man trodde ju att det här skulle vara kvalitet rakt igenom liksom. Lite besviken alltså!

Känns skitjobbigt att lämna in burken igen, särskilt om det här problemet är "standard". Så kanske jag kör vidare, oftast tänker man inte på det. På det stora hela gillar jag datorn skarpt, blir lite irriterad på de här grejerna bara!

Det skulle vara intressant att höra om nån annan som har samma fel (vid grå skärm t.ex.), eller har ni jämna skärmar?