Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Monsieurx

Monsieurx

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Äger en Macbook Air
  • Registrerad 2008-05-27
  • Senast aktiv 2009-02-02
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Monsieurx har skrivit i forumet.

1

Hej jag har ett litet problem, jag kan inte få min inbyggda webcam att fungera till Skype. Är det nåt särskilt jag borde göra eller nåt jag har gjort fel. Den funkar med photobooth men inte med nåt annat.
Skype känner inte ens av den.

What am I doing wrong?? Please answer mee!

BTW, jag har en macbook air,
visste inte vart jag skulle lägga tråden.

Jag tycker personligen att komprimerad musik, och musik som man kanske tycker om men som skär i ens öron- kan räddas bara genom att ställa in equalizern.

Jag brukar sitta och skruva in equlizerinställningarna och skapa olika inställningar för olika låtar och band. Blir hur bra som helst :). Man vet ju vad man vill få fram när man lyssnar på sitt favoritband!

Själv köpte jag ett par Dynavoice högtalare från fynda.se. De som jag köpte kostar 600 kr, och har fått riktigt bra betyg.. Däremot så har jag inte fått dom att funka -.-, man behöver nån slags förstärkare + sladdar, som man måste köpa separat vilket jag inte tänkte på.

Men har du en stereo, med högtalare?
Kolla utifall att den har en Auxingång på baksidan. Om den har det så är det bara att köpa en Auxkabel, så kan du koppla din iPod direkt till stereon!

Då behöver du inte köpa mer än en sladd!

Ursprungligen av vanilj:

Därför att Apple tillverkar produkter för en bredare målgrupp än just dig som individ.

Eller också så tar man bort ögonbindeln och ser att Apple trots allt är ett vanligt storföretag trots allt. Jag tror att de gör det bara för att de kan, och för att tjäna pengar på det. Ett mindre företag hade sorterat ut själva iPoden. Den är dyrare, otympligare- och har dessutom i förhållande till andra ipods (jämförelse i pris och minne) mycket mindre minne.

Det finns mycket intressant i den här tråden, som jag absolut ska ta mig tid att läsa igenom senare. Jag vill påpeka, utan att svara på något speciellt inlägg, att jag har tyckt att musik har varit trist på sistone. Att det är tråkigt att lyssna via min iPod, och datorn. Jag har börjat fixa equalizerinställningar på varenda låt, för att få fram ljudet precis som jag vill, men jag har aldrig tänkt på det komprimerade formatet. Dum som jag är har jag till och med tagit bort det tyngre formatet från min hårddisk, för att spara uttrymme. Bara för att ersätta dessa med Mp3-filer nerladdat från iTunes eller konverterat.

Jag saknar cd-skivor, jag brukade samla på dessa när jag gick i 8:an, ca 5 år sen. Priserna har stigit mycket, och plånboken känns tunnare. Utbudet av olika cd-skivor (Och framförallt kvalitétsfull musik som jag känner att jag vill lyssna på) känns som att det har minskat. Tråkigt... En till sak är att min dator, Mac Airbook, har inte ens en cd-spelare!
Tragiskt.

Förut lyssnade jag nästintill bara på cd-skivor, i hög volym och njöt av ljudet. Men jag känner att det är numera på sistone som jag blivit mer och mer kräsen med ljud, att det ska låta fint och bra på nåt sätt..

CD-skivor är något, som nån sa, som är mer konstnärligt sammansatt. Och att det har förlorats i dagens musikbransch... Men det är inte bara det enligt min mening. Det är även det att artisterna har minde visioner, och är mer pressade att pumpa. Världen går snabbare, och det som var noggrannt ihopplockad med eld, själ och tid förr i tiden, är ihopskrapat och ihopkastat på väldigt mycket kortare tid. Man har kortare tid på sig- att göra ett större intryck. Det räcker inte att göra musik för sig själv, och skriva det man verkligen vill skriva- Ta det i sin egen takt. Man måste bli störst bäst och vackrast redan från början. Med en massa sånna artister så förlorar man lätt, speciellt i och med denna digitala era, de verkliga artisterna som spelar det de själva vill spela..

Världen har gått snett, inte bara i miljömässig synvinkel, eller filmisk, eller konstnärlig överhuvudtaget (kolla på mycket modern konst, ser ut som... Jag vet inte vad.. Det räcker med en påhittad anledning bakom en urusel tavla för att den ska bli känd).

Jag tröstar mig med att det i alla fall finns finsmakare kvar. Finsmakare som ni!

Jag har lite av samma problem. Men mitt problem kom efter att jag installerat Warcraft III, eller måhända att jag flyttat över den största delen av hårddisken till Macen (vill inte ha kvar Windows, hur gör man då?).

Nu har jag samma problem, och kan inte spela enkla flashspel utan hack och slowdowns. Programmen körs långsammare och den är ineffektivare. Detta hände väldigt plötsligt. Det började med att Macen tog väldigt lång tid på sig att starta, trodde att den hade gått sönder först.

Jag tänkte också att det kunde vara nåt skit, men jag kan inte få anti-virusprogram att fungera (testade Clamxav). När den frågar om jag vill installera, och jag trycker på installera, så stängs den mer och finito..
Har också problem med att jag inte kan ladda ner saker via program (itunes fungerar) kan det vara inställningsproblem?

Tack på förhand!

1