Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mediakip

mediakip

Medlem
  • Namn Kip
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Frilans inom event, utställning och konferens
  • Registrerad 2008-07-22
  • Senast aktiv 2015-11-08
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen mediakip har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av zinned:

Då blev det idag iaf

Ping @mediakip

Ha ha! Där ser man på

Ursprungligen av zinned:

Det är fortfarande bara i butikerna och utvalda sådana som klockan kommer finnas, inte tillförsäljning och därmed i många hem som nu kan få möjligheten att ladda ner och installera 10.10.3.

Ser inte problemet.

Sant. Bara att jag tror att Apple vill kontrollera och fokusera det internationella flödet på sin klocka. Om de tror 110% på Photos och att en plötslig uppladdning av tiotals miljontals bilder till sina servers inte kommer orsaka några problem (och därmed skriverier) så kanske de släpper den nu. Fast i och med att testare av klockan just idag fick tillåtelse att släppa sina artiklar, så känns det inte som rätt dag att släppa en annan stor nyhet till miljontals användare. Tror jag.

Spontant har jag svårt att se att Apple skulle vilja släppa denna stora nyhet bara två dagar innan Apple Watch börjar visas i butikerna. Jag tror inte man vill förta reaktionerna när vanligt folk får börja prova klockan, med alla reaktioner som kommer uppstå nät Photos/Bilder släpps. Framför allt om något buggar och någon kändis blir av med en bild. Även om jag tror Apple har satsat på dubbla och trippla säkerheter kring bilder på iCloud. Det finns knappast något så personligt som ifall bilder skulle försvinna eller spridas på nätet.

Tack! Det var en värdefull sammanfattning. Mer sånt

Efter min uppdatering aktiverades "geofence", alltså geografiskt staket, för Påminnelser. Det tar ju GPS-kraft och därigenom batterikraft. Kanske det folk har upplevt? Ser ni en genomskinlig GPS-pil uppe till höger på skärmen?

Jag stängde av GPS-åtkomst (Platstjänster) för Påminnelser (alltså gå till Inställningar -> Integritetsskydd -> Platstjänster -> Och stäng av för Påminnelser.)

Jag vet inte ifall jag stängt av den tidigare och uppdateringen startade den, om jag hade någon plats som hade geografiskt staket på eller om det var någon ny smart funktion från Apple (som inte riktigt var genomtänkt).

Kip

Ursprungligen av Olav Rust:

Intressant. För mig finns inte kombinationen Airport och mobilt bredband. När jag väljer det mobila bredbandet så görs Airport inaktivt. Jag har försökt en massa kombinationer men aldrig fått det mobila bredbandet och Airport att spela tillsammans.

Jag skulle ge mycket för att lite mer i detalj få veta hur dina inställningar gjorts.

Såhär gjorde jag (i Leopard)

1. Sätt i dongeln för Tre's mobila bredband och koppla upp dig.
2. Klicka på Systeminställningar och välj Delning
3. Klicka på delning (ej kryssrutan än) och se till att det stå "Huawei Mobile" i listan som heter "Dela anslutning via" och se till att "Till datorer som avänder"-listan har Airport ikryssad.
4. Klicka på Air-portalternativ här och ställ in namn på ditt nätverk och WEP-lösenord som du vill använda så inte skurkar äter på ditt mobila bredband.
5. Har du verkligen gjort punkt 1-5 ordentligt? Bra!
6. Kryssa i rutan "Internetdelning" så startar det!

7. För att stänga av - kryssa av rutan Internetdelning igen. Superduper!

Kip

1