Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
raveremils

raveremils

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2008-08-06
  • Senast aktiv 2009-12-11
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen raveremils har skrivit i forumet.

1

Efter ytterligare lite fipplande har jag kommit fram till en sak till. Huruvida knappen fungerar eller inte verkar hänga på hur roterad kontakten är i hålet. Sätter jag i kontakten och det fungerar, så är allt bra. Om jag däremot vrider kontakten 180 grader i hålet så slutar den att fungera. Således testade jag vad som ungefär var mitten på "den fungerade zonen" genom att vrida den lite åt gången och testa. Efter det gjorde jag en liten markering på headsetets sladd (eftersom gummihöljet närmast kontakten går att rotera oberoene av själva kontakten) som när den pekar mot mig är just i mitten av den zonen.

Sedan dess har det fungerat relativt felfritt, och det verkar som att själva felet ändå ligger i headsetet... Hoppas jag. Vi får se varthän det barkar, men just nu är det mesta frid och fröjd i alla fall.

Efter lite testande och fipplande har jag kunnat konstatera följande: De gångerna som svarsknappen inte fungerar, fungerar inte heller mikrofonen och jag kan då alltså inte ringa med headsetet. När jag sätter i pluggen verkar det som att den inte går hela vägen ner i botten på kontakten. På en kompis iPhone går kontakten betydligt djupare. Dock har jag märkt att det oftast hjälper om jag sätter i kontakten hårt så att säga och trycker lite extra. Så headsetet verkar egentligen fungera felfritt de gångerna det får kontakt.

Nu är ju frågan om huruvida felet, eller kanske glappet snarare, ligger i telefonen och vad man kan göra åt det. Det är inte smuts eller något annat som ligger i kontakten, utan pluggen bottnar helt enkelt inte helt.

Hej! Jag upplever att mitt medföljande headset till iPhone 3G v. 2.0.1 inte alltid funkar som det ska när jag använder telefonen som iPod. Ibland stoppar jag bara i lurarna och klickar en gång på svarsknappen, så kör iPoden igång. Efter det fungerar det jättebra att starta/stoppa, byta låt samt att svara/lägga på. Men ibland gör jag precis samma sak, och då får jag ingen respons alls. Ibland kan det funka att dra ur sladden och sätta i den igen, men inte alltid. Jag finner liksom ingen direkt gemensam nämnare.

Är det någon som har haft ett liknande problem, eller kanske har en lösning?

Tack på förhand. /Emil

P.S. Även om inte svarsknappen fungerar så kommer ljudet felfritt igenom till lurarna. Jag vet inte vad det är riktigt. D.S.

1