Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
issenisse

issenisse

Medlem
  • Plats Södertälje
  • Registrerad 2008-08-12
  • Senast aktiv 2012-03-06
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen issenisse har skrivit i forumet.

Ursprungligen av BlackSmp:

Du är inte speciellt specifik i din problembeskriving. Vad använder du för program för att få modemfunktion? PDANet eller något annat?

Tack för era svar. Jag har provat modem.de, pdanet, samt lösningen med terminal och 3proxy. Samtliga bygger på telefonens grundläggande funktion att automatiskt switcha över till 3g då inte det angivna wifi-nätverket kopplar upp mot internet. På detta vis ska telefonen fortfarande vara kopplad till wifit men ist använda 3g för internetsurf. Alltså, först kopplar jag upp mot mitt wifi och sedan skall switchen ske per automatik när jag försöker surfa, men detta sker inte i min lur. Problemet kvarstår..

Jag sitter utan internet på datorn för tillfället och vill därför använda min iPhone som modem. Jag har provat de lösningar som finns, men samma problem uppstår hela tiden. Jag ansluter utan problem till mitt ad-hoc nätverk, men då telefonen automatiskt ska slå över till 3G, för att kunna agera modem, är den istället fast i wifi. Jag har förstått att själva principen med samtliga modemlösningar är att detta ska ske per automatik när telefonen märker att det inte går att komma åt internet via wifi, men min lur gör icke detta! Har återställt nätverksinställningarna, men ingen skillnad. Jag har en mac med boot camp och jag vet att det finns en usb-variant för windows, men detta förutsätter att man laddar ner en klient i datorn, vilket är svårt utan internet..

Någon som känner igen detta och/eller har någon idé?

har du hittat nån lösning till problemet? var med om exakt samma sak nu när jag uppdaterade till 2.2

Ursprungligen av theplague:

Ja, jag vet ju inte. Hör med dem om något måste aktiveras. Låter lite grann som det.

Har kontaktat Tele2 och 3G är aktiverat (får man ett 3G-simkort är 3G automatiskt aktiverat enligt herrn jag pratade med). Det borde således funka att 3G-surfa på telefonen, men icke.

Jag borde ju kunna ändra operatör till Tele2:s "Sweden 3G", men operatörmenyn existerar inte överhuvudtaget, så jag är fast med GSM-baserade "S Comviq".

Köpte det här läderfodralet (fuskläder) till min vita iphone. Passar perfekt, slimmat och snyggt och framförallt kan jag använda telefonen till fullo utan att behöva ta ur telefonen. Har de tinte på hela tiden, men kan vara bra att ha i vissa lägen.. Priset: ca 60 spänn på brittiska ebay! Klockers!

Ursprungligen av theplague:

Du har 3G aktiverat(om det behövs) hos Tele2?

Njea.. Fick ett nytt 3G-simkort från Tele2 i sommras. Utgick från att 3G skulle vara "aktiverat" från början...? Eller inte?

Ursprungligen av flippmo:

Hej! Nej jag installera mitt iSmartphone card igår vid 6-tiden också. Kommer varken åt 3G eller gprs internet, tele2 alltså. Har provat med alla möjliga sorters inställningar när det kommer till APN, användarnamn, lösen, 3G på/av, roaming på/av. Vet inte vad mer det finns att göra.

Har ett fejk-SIM och det har hela tiden gått att surfa för mig, om än med en hastighet på ynka ~44 kbits/s. Installerade Boss Prefs och provade att stänga av EDGE (gprs) och då funkar det inte alls. Inte så konstigt att det gått långsamt när det alltså var gprs jag surfat på hela tiden..

Jag har full täckning och S Comviq följt av 3G symbolen visas.. men ändå fungerar uppenbarligen inte 3G. Har provat både med och utan internet.tele2.se i APN.

What to do?

Har nu uppdaterat till 2.1, men problemet kvarstår..

Jag kan ju inte vara den enda som råkat ut för detta problem?!

ok.. Hur har du dina mobilnummer sparade då? Som 0701234567 eller med landskod? Samt är dom sparade som "huvudnummer" eller "mobil" i kontakten?

mmm befarar väl det..

Nej har inte uppdaterat till 2.1 än. Kör 2.0.2 än så länge, men en uppdatering kan nog bli aktuell snart i hopp om att bli av med denna oerhört irriterande bugg..

Någon annan som hört talas om eller stött på samma problem?

Har damsugit internet på lösningar till detta problem, men utan framgång..

Jag har en USA-importerad iPhone 3G som är jailbreakad och körs med Tele2 mha ett fake-SIM.

Problemet:
När folk ringer till mig visas namnet på kontakten, men bara om den sparade kontakten i fråga innehåller ett mobilnummer utan landskod (ex 0701234567). Om kontakten endast består av ett nummer med landskod (ex +46 701 234 567) så fattar inte telefonen att det är samma kontakt och visar följaktligen endast numret. Visst, jag skulle kunna ändra alla nummer i kontaktlistan till formatet "0701234567", men då uppstår istället ett annat problem. För att SMS ska kunna visas med namn krävs att numret i kontaktlistan har formateringen "+46 701 234 567".

Telefonen fattar inte att "+46 701 234 567" och "0701234567" är samma nummer!

Den enda lösningen jag ser nu är därför att lägga in båda formaten i alla kontakter, men det kommer ta en ofantligt lång tid och det kommer bli en enda röra, särskilt i kontakter som redan innehåller ett flertal nummer..

Är detta ett allmänt problem och har någon en förklaring eller lösning till problemet?

Tack!

tack för hjälpen.. har fått kortet och installerat det, piece a cake!

Att dela ut mitt internet från ethernetkabeln via airporten fungerar finfint, men varje gång jag startar om datorn måste jag gå in i delningsinställningarna och starta om delningen för att det ska funka. Borde inte airporten automatiskt börja dela när jag startar datorn? Inställningarna är ju kvar...

Hej!

Lyckas inte hitta något bra svar på min fråga på forumet.

Jag har en Mac Pro från december 2007 som jag köpte utan Airport. Vill kunna dela ut mitt Ethernet-internet från datan och surfa på min iPhone 3G och behöver därför stoppa in ett Airport i datan för att kunna dela ut det trådlöst. Men min fråga är, vilken Airport-version passar min MP?

Kan någon lämna en kort redogörelse för vad som gäller?

Tack och bock!

Nej det kunde jag inte göra. Därför ville jag låsa upp telefonen för att kunna använda med mitt comviqkort. Men jag kanske har fattat det fel, låser inte pwnage tool upp operatörsspärren? Är simadapter enda lösningen om man vill komma runt operatörslåset?

Hur som helst måste jag nu först och främst på nåt sätt aktivera telefonen och jag misstänker att det enda sättet att göra det på är att använda ett AT&T kort..:'(

PROBLEM!

Kunde inte hålla mig längre. Igår bestämde jag mig för att köra pwnage tool på min USA-importerade iphone 3G, vilket jag ångrar starkt nu. Det är en aktiverad AT&T-lur och jag ville kunna använda mitt comviq-kort..

Körde igång pwnage tool och utan att reflektera över det så lät jag rutan "activate" vara ikryssad, vilket jag så här i efterhand förstått att den inte ska vara om telefonen redan är aktiverad. Hur som helst, när pwnage tool hade jobbat klart och det nu var dags att i iTunes köra en återställning tryckte jag bara på "återställ" och jag har även här i efterhand förstått att man ska hålla nere alt och välja custom ispw filen, vilket jag alltså inte gjode.

Jag vet inte vilken av mina tabbar det var som orsakade detta problem, men nu vill iTunes inte längre ha med telefonen att göra eftersom det står att den inte är aktiverad. Itunes kräver att jag sätter i ett av iTunes godkänt SIM-kort för att kunna gå vidare. Själva telefonen protesterar på samma sätt.

Min fina telefon som var aktiverad och fungerade klockrent är nu oaktiverad och oanvändbar. Har provat att göra om proceduren flera gånger (på rätt sätt), men det verkar som att telefonen bestämt sig för att den inte längre är aktiverad. Har även kört quickpwn och då kommer jag faktiskt in i telefonen, men då vill inte iTunes hitta den överhuvudtaget.

WHAT TO DO?!?!?!?!?!?!?