Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kentaxel

Kentaxel

Medlem
  • Plats Kävlinge
  • Registrerad 2008-09-11
  • Senast aktiv 2015-12-10
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Kentaxel har skrivit i forumet.

Hej igen!

Ska försöka vara så konkret som möjligt,
Hur kan man med ett beräkningsfält hämta data från ett icke repeterat fält i en relaterad tabell baserat på värdet i ett repeterat fält, t.ex repetition 2 i ursprungstabellen.

Vet inte riktigt om det går att förstå vad jag säger.. Ger gärna mer info om det behövs

Edit: Jag förstår fan ta mig inte själv vad jag skrivit, så jag ger ett exempel för säkerhets skull:

2 tabeller
1:a inehåller 5 fält
2:a inehåller x fält + ett repeterat fält
tabellerna är relaterade med det repeterade fältet

Jag vill skapa ett beräkningsfält i tabell 2 som hämtar data i tabell 1 baserat på vad som står i t.ex repetition 3 i det relaterade fältet.

Hade gått enkelt att lösa med en portal, men det fungerar inte i längden, jag vill helt enkelt ha datan inskriven även i tabell 2.

MVH
Kentaxel

Senast redigerat 2008-11-20 14:47

Taz_1999

Jag har som sagt redan dragit stor nytt av din guide här, den tackar vi varmast för!
Jag har också fått vet vad jag behöver i övrigt, men vem har sagt att jag behöver ödsla ett öre på nån slags konsult, speciellt när ypperliga forum som dessa finns?;)

Men tack för hjälpen, jag tror jag har kläm på hur jag ska få ihop det nåt sånär nu.

Ursprungligen av Taz_1999:

Kentaxel: Det verkar som om du inte riktigt greppade förslaget?

1. Du har data i FileMaker
2. Du har en FileMaker Server Advanced (därmed har du tillgång till direkt webbpublicering)

I så fall behöver du alltså bara sätta lite kryss i lite rutor och skapa en layout i FileMaker och vips så har du webbpublicerat den layouten, för vissa specifika användare, som bara kan göra vissa saker, och inga andra. Inte en rad PHP behöver skrivas.

Är du med så långt?

Om du har förstått det hela tiden, vad är det du skall ha PHP till?

Jo jag är nog med, mer eller mindre ivarje fall. Men detta sättet begränsar ju en till filemaker-konton för det första? och jag vill ha friheten att skriva en sida från grunden i html med ett rätt stort antal användare utan filemaker gränssnittet inblandat, vilket väl gör PHP nödvändigt?

Ursprungligen av Taz_1999:

Här kan du läsa guiden, bli inte avskräckt av att den är lång, det är meningen att någon snäll FM-konsult skall hjälpa dig med detta.

Filemaker tips from Intelligent Mammals - Direkt webbpublicering med FMSA

Detta har jag faktiskt redan prövat en gång tidigare, utan inblandning av servern iof, men det är inte riktigt vad jag vill ha.

Vi kör på FM Server 8 och vad jag förstått skulle FM server advanced 9 hjälpa mig att rätt så enkelt göra databaserna tillgängliga för PHP kommunikation och det är ju precis vad jag vill åstadkomma, att PHP komunicerar direkt med FM som det gör med MySQL, men är detta över huvud taget möjligt utan FileMaker Server Advanced 9? för jag tvivlar på att en uppgradering från nuvarande server 8 är aktuellt för enbart detta projekt.

Citat:

Om du bestämmer dig för att använda FileMaker som databas och php-sidor för webb-kopplingen kan jag rekommendera FM Studio. FMStudio for Dreamweaver and FileMaker

Detta verkar ju också kul, skulle det fungera mot vår nuvarande server 8?

Nej det funkar ju på andra hållet också insåg jag nu!!

Får nog fila lite på detta och återkomma med spcifikare problem

Hehe för all del, tack för svaren!

Vad jag exakt vill göra är:

En sida där redan registrerade kunder loggar in med kundnummer (Taget från Filemaker) och lösen som dom antingen väljer själva eller blir tilldelade

Därefter kommer man till en ny sida som i realtid visar en alla pågående ordrar och kanske även orderhistorik (senare problem) relaterade till sitt kundnummer med info hämtad direkt ur filemaker. Ingenting skall ändras från själva sidan men allt som ändras i FM måste ju dock uppdateras där.

Detta föreställde ju jag mig vara rättså enkelt när jag först kläckte idén men nu när du säger det så bygger systemet inte bara på olika tabeller utan även på olika databaser typ

en för kunder och adresser
en för ordrar
en för produkter

Jag har änslänge fått ihop det mer eller mindre efter vad denna tråden beskriver men den skickar ju bara info från MySQL till FM jag behöver andra hållet!:confused:

Nåja, detta kanske var ett större projekt än vad jag ursprungligen trott men jag är tacksam för all hjälp i rätt riktning.

Aha, just prestandan är jag nog inte så orolig över då sökfunktionen i min applikation borde vara ganska överflödig, tänker mig en inloggningssida där existerande kunder kan logga in med ett tilldelat lösenord och se lite info relaterat till dem hämtat ifrån Filemaker. Känns som att den enda som har nytta av sökfunktionen skulle vara jag, och den infon finns ju då att hitta i FM redan?

Men det där med webhotellen har du ju förståss rätt i. Men skulle det egentligen vara lättare att slriva program i PHP som komunicerar direkt med FM än att ta omvägen vi MySQL, är som sagt rätt så grön och det känns ju som att det finns betydligt mer hjälp att få om PHP - SQL än PHP - FM.

Vad rekomenderar du?

Detta funkar även på andra hållet?

Om man får för sig att man vill ha en databas från filemaker, eller delar av den, att visas på en websida? Man lagrar alltså lite av filemakerdatabasen i MySQL till exempel, och plockar detta med PHP? är rätt grön på området...

Ah, det kanske är så funtat, att man till och med kan skriva ut streckkoder för olika kommandon som lämpar sig för ändamålet, tex retur osv?

Vi använder bara PC här, men du får gärna tipsa om en duglig läsare som väl hyfsat enkelt kan programeras till detta syfte.

ohfan, vi prövar då

Tack

jo, men jag undrar huruvida själva streckkodsläsaren kan skicka in data i filemaker och aktivera manus o.s.v

Jag har sökt runt lite här på forumet och internet över lag men blir inte riktigt klok på detta,

Jag vill alltså ha en streckkod som man läser av och får en unik kod som skickas till en värddator. jag vill då att denna kod automatiskt ska skrivas in i ett fält i filemaker så fort koden scannats av och sedermera även sätta igång ett manus om detta är möjligt.

Tänkte höra mig för först om möjligheterna att göra detta innan jag ger mig iväg o köper in massa streckkodsläsare.

Tack på förhand