Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Wester

Wester

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2008-09-11
  • Senast aktiv 2015-05-22
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Wester har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • International user
  • 2015-05-22 23:27

PROBLEMET ÄR LÖST

Det var den Interna SATA kabeln som behövde bytas. En erfarenhet rikare. Så för er andra som har problem med en SSD när den är monterad internt, trots att den fungerar normalt om den är kopplad externt så kan det alltså vara så att SATA kabeln är lite skadad. I mitt fall var det även så att den vanliga HDDn funkade utan problem(trots att den höll på att ge upp och var jätteseg)

  • Medlem
  • International user
  • 2015-05-22 09:02

Uppdatering:

Först när jag hade den ikopplad via den interna SATA kabeln så gick det alltså INTE att Varken Radera eller Partionera. Det blev samma felmeddelande som jag citerade i min första post. Då läste jag på ett annat macforum att det var en som skrev: Testa med en extern SATA-USB kabel. Sagt och gjort jag drog till Kjell och Company och köpte en. Det sjuka är att då gick det att radera och även Partionera så att SSDn visar sig som en Disk och en partion i Skivverktyg. Därefter installerade jag Yosemite på den när den var ansluten via kabeln. Det går då att boota upp med den kopplad extern och komma in i yosemite. Problemet är här att jag kan inte sätta in den i Macbooken och boota från SSDn. Då kommer den bara halvvägs i uppstarten när det är en horisontell "BAR" som fylls, samtidigt som applelogon visas. Den stannar i princip på 50% och står still i över en halvtimme.

Då valde jag att stänga ned med strömknappen, varav när jag sen bootar upp och väljer USB minnet så verkar det vara så att SSDn till och från inte finns med bland igenkända diskar när datorn bootar upp och man ska välja. Finns den med så kan man ändå bara komma halvvägs.

Nu har jag tänkt att testa Radera/partionera SSDn ansluten till extern kabel. För att ha den partionerad med GUID och HFS+. Därefter tänker jag ansluta den INTERNT i macbooken, och se om jag kan installera Yosemite från bootad USB sticka. Det är liksom här jag är nu.

MEN, ju mer jag testar in och ut ur macbookens interna( ja jag är less på att skruva nu ). Så misstänker jag att det kan vara SATA kabeln, den interna. Från apple som är kass/trasig/halvdålig. Det var nån på apples egna forum som nämde att en vanlig HDD är inte lika kinkig som en SSD. Så det kan vara så att bara för att en HDD Funkar med den interna kabeln så kan SSDn inte gilla en liiiite skadad kabel. Därför tänker jag i banor att få tag i en ny INTERN Sata kabel.

Detta är väl det jag kommit fram till än så länge:

1. SSDn verkar uppenbarligen funka. Det går att radera/partionera via extern kabel och jag kunde boota via extern kabel när jag hade yosemite på den.

2. HDDn funkar internt men den är påväg att dö för den är hur seg som helst.

Ja, nu har jag formaterat med SSDn ansluten till SATA-USB kabel. Det gick bra, det är GUID och HFS+. Nu har jag monterat SSD internt och bootat upp. Jag kunde endast välja mitt USB minne som källa eftersom det är USB minnet som har yosemite installern på sig. SSDn är ju tom. So far so good? Nu när jag kom in med USB stickan till installationsverktyget så valde jag därefter skivverktyget. Nu kunde jag se att SSDn finns där, den har GUID-Partionstabell. Och S.M.A.R.T.-Status: Kontrollerad. Samt att Skrivstatus är Läs och skrivbar. Alltså är väl det en SSD som är rätt formaterad och allt sånt? Nu ska vi se om jag kan installera Yosemite från USB stickan.
Nu fick jag felmeddelande när jag valde SSDn att Installera Yosemite. Det står:
"OS X Kunde inte installeras på den här datorn
Unable to unmount volume for repair.
Avbryt installationsprogrammet så startar datorn om. Försök sedan installera igen."

Jag testade starta om -> Samma fel igen.

Här är jag nu, vad kan det vara för fel? SSDn är Partionerad och rätt så. Men den "Unable to unmount volume for repair." Vad menas?

Senast redigerat 2015-05-22 09:24
  • Medlem
  • International user
  • 2015-05-21 15:34
Ursprungligen av akigron:

Har haft MacBook PRO sedan 2010. Den började hänga sig och bilden frös ett par gånger. Jag var tvungen att starta om datorn. Till slut fick jag upp en katalog med blinkande frågetecken. Startade om med alt-knapp och valde skivverktyg. Konstaterade att hårddisken inte syntes och drog slutsatsen att den kraschat.

Jag köpte en ny SSD-hårddisk (Samsung SSD 850 EVO, 250GB). Satte i den och kom återigen in till skivverktyg. Ser namnet på hårddisken och väljer Erase för att formatera. Jag får frågan om jag verkligen vill fortsätta. Efter att jag klickat fortsätt får jag ett meddelande som säger "Kan inte skriva till det sista blocket på enheten" och kan inte fortsätta.

Om jag väljer istället väljer att installera OS från skiva blir jag uppmanad att väljer plats för detta. Här syns då ingen hårddisk.

Det verkar vara som att man dator och den nya hårddisken inte vill finna varandra.

Vad ska jag göra?

Jag har samma problem! Har Yosemite på en Bootbar USB sticka. Min hårddisk kommer upp likadant som din i skivverktyg men det går ej att varken radera eller partionera!

Är det TRIM? Är det för att SATA kabeln är trasig? Är det för att disken inte stöds? Är det för att apple på nåt sätt inte tillåter en att radera/formatera när den är ansluten till den interna sata kabeln? Måste man använda USB-SATA kabel externt för att kunna formatera?

  • Medlem
  • International user
  • 2012-07-03 20:20
Ursprungligen av MatsOlov:

Bilder nedladdade från nätet? Har varit med om att sådana blivit så där grå. Förmodligen inte fel på telefonen.

Hmm, nja eller, ja kanske. När jag upptäckte detta så hade jag endast en bild efter alla dessa gråa, och det kan vara så att jag inte sett detta i bild appen innan den sista kom. Kan det vara så att de som blev gråa, samlades längst ner? För jag tror inte jag har sådär många nedladdade från nätet via telefonen :/

  • Medlem
  • International user
  • 2012-07-03 16:14
Ursprungligen av reboot81:

Dåliga minneskretsar->korrupt data? Haft fler problem med luren innan?

Nej det har jag faktiskt inte haft

  • Medlem
  • International user
  • 2012-07-03 13:27
Ursprungligen av zinned:

Om du importerar dem iaf, hur ser de ut då?

Får felmeddelande, Oläslig fil, kan ej importeras

  • Medlem
  • International user
  • 2012-07-03 12:55

Testade nu att se ifall man kan se dem i iPhoto, svaret är Nej, de är gråa där med

  • Medlem
  • International user
  • 2012-07-03 12:52
Ursprungligen av keptang:

Vilken version av iOS kör du?

senaste, alltså 5.1.1.

Ursprungligen av zinned:

Kan du browsa dem om du ansluter telefonen till datorn?

För övrigt, den tredje bilden från slutet i din kamerarulle, vad är det för bild? Ser underlig ut.

Har ej testat! Skall pröva på en gång! Aha, det är en 9gag bild.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-07-03 12:22

Hejsan, för någon dag sedan upptäckte jag detta. I bildappen, så verkar det som att några bilder har försvunnit! Istället så ser man bara gråa bilder med en text som säger antingen JPG, PNG eller MOV. Jag har testat några basic moves som att starta om telefonen osv. Jag vet att jag kan återställa från säkerhetskopia. Men innan jag gör det så vill jag bara visa detta, samt diskutera om det.

- Är det någon som varit med om något liknande?
- Borde jag rapportera till Apple kanske och få ett svar där?

Tack!
/Patrik

  • Medlem
  • International user
  • 2009-10-19 12:29

Ja då var det min tur och denna gång så har en dvd med ett print på toppen fastnat. Den går att spela upp och så men när man ejectar så åker den inte ens ut en liten bit. Det är som att den bara åker upp och ned igen. Har testat många varianter. Ejecta i itunes, disc utility, någon form av kort/visitkort för att göra ramp. Skakat och vinklat macbooken. Jag har även testat under uppstart att hålla nere musknappen men det funkar ej.

Finns det NÅGOT über sätt som löser det hela garanterat? Jag har funderat på att skruva upp den men vet inte vad jag kommer stöta på under tangentbordet. Ifall cd/dvd enheten är helt inkapslad eller något. Finns det något hål för att stoppa in ett gem på en vit macbook 13"?

Fler tips är välkomna, har möjlighet att lämna in osv men vill helst slippa det.
Kan tillägga att det är en skoldator men vill helst lösa det snabbt å enkelt själv.

Jag har sökt i forumet och på google och prövat massa saker.

/wester

  • Medlem
  • International user
  • 2009-07-03 10:54
Ursprungligen av kenjon:

Får du SMSet om att du har fått ett MMS direkt när någon har skickat det, eller dagen efter?
I det första fallet, ring din operatör och be dem slå på mms.

Jag pratade med kundtjänst men nej allt såg bara fint ut på mitt abonnemang.
Jag får textmeddelandet rätt snabbt.

  • Medlem
  • International user
  • 2009-07-02 13:39

Jo det är såhär att när jag uppdaterade till 3.0 så gjorde jag en custom IPSW fil och den uppdaterade jag med. Fixade allt annat, mms osv. Kunde skicka mms i nån dag helt problemfritt. Sen helt plötsligt så började jag få felmeddelande när jag skulle skicka. Det gick att skicka ibland, tror det berodde på om jag var i 2g eller 3g nätet.

Hur som helst, jag fick det att funka ibland. Men nu har det inte funkat alls på några dagar, jag har startat om telefonen efter jag redigerat inställningarna i telefonen. Jag har även idag gjort en hel restore på telefonen och lagt in samma inställningar som på min kompis iphone (samma operatör). Jag kan inte ens ta emot mms! Får textmeddelande om att "du har fått mms, hämta det här..." osv.

När jag skrev klart ovanstående så slog en tanke mig.

Kan det vara så illa att simkortet är knas bara för att jag använde en äldre telefon senast? En siemens MC60. Den kanske har knasat till simkortet så att mms inte funkar?
För jag kommer inte ihåg exakt men jag tror att mms bara fungerade 50% av gångerna innan jag stoppade i simkortet i Siemensluren.

Summan av kardemumman: Jag fattar inte hur det kan komma sig och jag skulle gärna vilja ha lite förslag på vad man kan göra eller synpunkter från er här. TACK! / Wester

  • Medlem
  • International user
  • 2009-07-02 12:17

Hej! Jo det är såhär att när jag uppdaterade till 3.0 så gjorde jag en custom IPSW fil och den uppdaterade jag med. Fixade allt annat, mms osv. Kunde skicka mms i nån dag helt problemfritt. Sen helt plötsligt så började jag få felmeddelande när jag skulle skicka. Det gick att skicka ibland, tror det berodde på om jag var i 2g eller 3g nätet.

Hur som helst, jag fick det att funka ibland. Men nu har det inte funkat alls på några dagar, jag har startat om telefonen efter jag redigerat inställningarna i telefonen. Jag har även idag gjort en hel restore på telefonen och lagt in samma inställningar som på min kompis iphone (samma operatör). Jag kan inte ens ta emot mms! Får textmeddelande om att "du har fått mms, hämta det här..." osv.

När jag skrev klart ovanstående så slog en tanke mig.

Kan det vara så illa att simkortet är knas bara för att jag använde en äldre telefon senast? En siemens MC60. Den kanske har knasat till simkortet så att mms inte funkar?
För jag kommer inte ihåg exakt men jag tror att mms bara fungerade 50% av gångerna innan jag stoppade i simkortet i Siemensluren.

Summan av kardemumman: Jag fattar inte hur det kan komma sig och jag skulle gärna vilja ha lite förslag på vad man kan göra eller synpunkter från er här. TACK! / Wester

  • Medlem
  • International user
  • 2009-03-09 13:11

569€ styck väl? Annars vore det ett kap!

  • Medlem
  • International user
  • 2008-09-20 17:36

Vart laddade du ner 8.0??? Har googlat.