Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan_so

johan_so

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-10-29
  • Senast aktiv 2020-07-27
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen johan_so har skrivit i forumet.

Jag kör internet via en Time Capsule. Strömmar Spotify till AE och surfar samtidigt. Om det är så du menar, så funkar det utmärkt.

Körde ett tag med Airfoil (Spotify och webradio) och AE i köket och en i det angränsande vardagsrummet. Bruka funka finfint tills ljudet kom aningens ur synk, och spännande ekoeffekter uppstod. Slutade med att jag skaffade en förstärkare med möjlighet att skicka ut ljudet i flera zoner.

NB. Har ingen aning om det funkar bättre direkt från iTunes.

I den populära avdelningen snabbt, billigt, fult och temporärt kan jag med stolthet presentera snikvarianten på Air Mount TC. Ett hemmahack som tar mindre än 5 minuter, och är snudd på gratis (givet att man har en skruv lös, och en stump hushållssnöre att tillgå). Från början en temporär lösning för att testa om mottagningen blev bra i hela lägenheten (japp, utmärkt). Vidare känns det som att den finurliga fjäderupphängningen minskar ljuden från hårddisken en aning.

Tips på produktutveckling:
1. Sätt upp en flådig vägglampskärm som täcker eländet utan att störa radiovågorna.
2. Finfin kabelkanal att täcka kablarna med.

Dags för en följdfråga i ämnet Spotify och AE. Jag funderar på att skaffa en ny förstärkare/hemmabioreciever. Min tanke är att strömma spotify via AE till recievern, vilket idag funkar finfint med airfoil och den analoga utgången på AE. Om jag nu vill dra full nytta av recieverns finfina D/A-omvandlare, känns det naturligt att köra ut signalen digitalt via toslink(?)-uttaget, och sedan raka vägen till recievern.

Ok, vad är då frågan? Jo, måste recievern kunna hantera spotifys filformat, eller är packar min dator om signalen till nån form av standard som recievern automatiskt klarar av eftersom den har optisk digital in?

Mvh,

Johan

Har ett Gmail-konto, och använder webklient och Apples Mail i en salig blandning. Kopplar upp Mail till Gmail mha Imap. Ibland, dock inte alltid, när jag skriver epost i Mail sparar den regelbundet ned nya draftversioner av mitt mail. Konsekvensen blir att jag fn har:

-67 st Drafts i Mail-klienten, fast i själva verket är det 5 mail som jag skickat. De 5 mailen ligger alltså en masse i olika färdigställandegrader.
-I webklienten har jag ett antal mail som har fått label [Imap]/Drafts, och även där ligger utkasten som långa mailtrådar

Någon som vet varför det blir så här, och framförallt vad skall jag göra åt det?

Mvh,

Johan

Senast redigerat 2009-06-17 13:58

Känns som en onödig omväg att installera och sedan hämta en gammal back-up.

När jag böt (bytte?) disk i min MBP stoppade jag in den nya i ett externt case, klonade hela hårddisken till den nya, stängde av, och böt plats på diskarna. På så vis fick jag med alla filer, program etc. När jag verifierat att det funkade kopplade jag upp mot time machine och körde en back-up. Den tog längre tid än vanligt, men sedan dess har allt tickat på som en klocka. Den gamla HDn stoppade jag in i det externa caset, formaterade och vips har jag en extra disk.

Vill minnas att jag använde
http://www.bombich.com/software/ccc.html
för att genonföra kloningen.

Mvh,

Johan

För den intresserade finns en bra blog som bara handlar om ljussättning med "off camera flash". Där finns mycket bra information, t.ex. Lighting 101:

http://strobist.blogspot.com/2006/03/lighting-101.html

Diskussioner (med otaliga och uttömmande trådar om för och nackdelar med olika system) och bilder kopplade till bloggen finns på:

http://www.flickr.com/groups/strobist/

Johan

Godkväll,

tänk på att det är en lång kedja av volyminställningar;
1. I spotify
2. I Airfoil (går att ställa in så att alla enheter som är aktiva kopplas till macbookens volymkontroll)
3. Volymen på stereon

Har du ställt volymen på alla ställen?

För min del funkar det fint (med undantag för att överföringen ibland hackar, men det finns det en separat tråd om...).

Johan

Hösten är här, och med den höstresningen i garderob, skåp och lådor. Hittade ett par gamla (ca 1994) mac-disketter med dokument som jag gärna skulle vilja lägga över på modernare lagringsmedia. Har en MBP, samt en PC med diskettstation.

Någon som har mästartips på vilka möjligheter som finns?

Johan