Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
malte332g

malte332g

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-12-09
  • Senast aktiv 2010-09-30
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen malte332g har skrivit i forumet.

1

Min mighty mouse har fungerat hyfsat sen jag köpte den i julas, har förbrukat 4 batterier, vilket känns som rätt mycket då en fjärrkontroll brukar klara sig i minst ett år på samma batterier..

nu satte jag i ett par sprillans nya energizer lithium (som borde räcka flera år i en fjärrkontroll) och efter ungefär tre minuter säger datorn att batterinivån är skrämmande låg och att jag bör byta snarast! TRE MINUTER!!!!!

Kan en trådlös mus verkligen dra så mycket soppa, eller är det något fel? Någon som varit med om samma sak?

Sorry, glömde kanske det viktigaste

Macbook köpt i höstas; 2.1 GHz core 2 duo, 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM. Använder ett par ESI nEar 05 monitorer som jag haft i ca 4 år.

Den sprakande högtalarens ålder/slitage har spökat förut, dock inte på detta sätt; den brukar brusa ibland, pga. glapp, men det löste jag genom att göra en MacGyver. Hängde en spjutspets (!) så att telekabeln tyngs ner och glappet försvinner. Men detta knastrande har jag aldrig upplevt förut.

Ett annat märkligt problem jag sett att flera andra med MacBook har är tinnituspipet som uppstår spontant, men det löser jag genom att trycka på mute och sen mute igen, så försvinner det.

Men det konstigaste av allt är att detta knastrande och sprakande bara uppstår när jag tankar.

Min vänstra monitor knastrar och skrapar när jag laddar ner, i Transmission, eller för över filer mellan hårddiskar. Om jag pausar nedladdningen slutar ljudet efter en sekund. Har någon annan varit med om något liknande?

Hör väldigt ofta ett tinnitusliknande pip ur min macbook också, dock oftast när musiken är avstängd (annars drunknar det ju i annat ljud). Det är otroligt frustrerande men det räcker med att trycka på muteknappen två ggr; första gången för att stänga av ljudet (konstigt nog är pipet fortfarande kvar) och andra gången för att sätta på ljudet igen (först här försvinner pipet).

Inte läst allt i tråden noggrant, men kanske någon annan som upptäckt denna simpla men ändå irriterande lösning? Har någon lyckats få det reparerat utan att behöva pröjsa skjortan?

1