Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dennis_sk

Dennis_sk

Medlem
  • Plats Nässjö
  • Registrerad 2009-01-17
  • Senast aktiv 2010-01-18
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen Dennis_sk har skrivit i forumet.

Trådkapning på gång...

Hittade en Yikes för ett tag sedan och fick in Osx tiger på den. Dock på en 10gb hdd bara för att se om det gick. Fick köra om installen 4-5 gånger innan det gick men när det väl va installerat så funkade det klockrent. Bytte hårddisk och satte i en på 160 gb. Yikes hittar väl inte diskar större än 128gb men det räcker ju iofs. Men nu får jag inte in tiger igen. Kör igenom hela installen men får kernel panic vid uppstart sen. (Va ju samma sak med den gamla disken även om det sen fungerade) Men nu har jag nog kört igenom installen ca 15 gånger och det går inte längre... Tips?

ps, lyckats få i 512+256mb ram i den

haha, ja ibland är världen helt klart bra konstig...

Som tur är så finns det bara två nätverk här. Mitt och grannens. Vet att grannungarna fick ett PS3 i julklapp, kan hända att de hittade onlinefunktionen på den. Skulle jag tippa så står deras PS3 ungefär 25 meter ifrån min röjter.

Hur som, fungerar fortfarande så verkar ha gjort susen med kanalbyte ialf. Synd bara att man inte får något meddelande ifrån OSx bara att något är knas när det spökar...

Problemet verkar löst. Bytte kanal på routern. Har fungerat i 30 minuter nu... Första gången någonsin jag hört/märkt att det skulle påverka.

Yes, testat med kabel nu och det går tokfort. Alltså är det airport eller något annat i routern som spökar så.

DrDip skrev:
Alltså skall vi kontrollera om det finns inaktiva DNS:er i datorn, modemet och i eventuell AirPort.

Vad är skillnaden på inställningarna i datorn och airport? Systeminställningar/Nätverk/dns är de ända jag kan hitta. Vad har jag missat?

Amigan är inte död.

Slå en snabbkoll på safir.amigaos.se

Sverige har 3 Amigaförsäljare idag,

Hast-enterprises,
Gurumeditation
Ggs-data.

AmigaOS4.x är inte supportat men det smyger omkring vissa filmer på t.ex youtube där det snurrar på vissa Mac-minis.

Använder fortfarande min Amiga 4000.

Amigan är inte död.

Slå en snabbkoll på safir.amigaos.se

Sverige har 3 Amigaförsäljare idag,

Hast-enterprises,
Gurumeditation
Ggs-data.

AmigaOS4.x är inte supportat men det smyger omkring vissa filmer på t.ex youtube där det snurrar på vissa Mac-minis.

Använder fortfarande min Amiga 4000.

Hojj, första inlägget här på 99.se

Har en Macbook PRO 2.4ghz early 2008. Köpte den för 3.5 månader sedan och har fram tills för ett par dagar sedan fungerat klockrent och sprungit i cirklar runt husets andra win-datorer. Helt plötsligt så är det olidligt segt att surfa medans de andra datorerna inte har några problem. Klickar jag på en länk så kan det ta 30 sekunder innan sidan laddas och ibland går det så fort det förväntas göra.

Det är bara www som spökar, irc, msn eller ftp fungerar så tror inte det är dns som spökar. Har testat med både Firefox och Safari. Har googlat och sett att fler verkar ha samma bekymmer med Leopard och jag har nog testat det mesta nu. Har en Netgear wgr614v6 router med senaste firmware, har satt dns'en till Opendns, 208.67.220.220 och 208.67.220.220. Har satt detta som dns både i routern och i Leopard. Har testat att avaktivera IPv6 både i systeminställningar och i Firefox.
Vet ärligt talat inte vad jag ska testa med nu. Det märkliga är att bekymmret dök upp så plötsligt, har inte ändrat något i routern, va ingen uppdatering innan problemet kom och datorn har knallat på klockrent ända fram tills nu.

Testade även i sann windowsanda att installera om datorn men problemet visade sig då direkt...

Vore tacksam för hjälp, har tydligen inte rätt till kostnadsfri support hos Apple längre men får väl testa dom ändå om ingen annan här har några fler ideér.

Dennis

ooops, höll på att bli en trådkapning... sry