Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nickestrand

nickestrand

Medlem
  • Plats Jönköping
  • Registrerad 2009-02-04
  • Senast aktiv 2014-06-17
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen nickestrand har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av pmarriott:

Den har 4G, men inte samma frekvenser som svenska operatörer använder. Så ja, du har köpt en iPad 4G. Däremot har du gjort ett dåligt undersökningsarbete innan du köpte. Situationen är välkänd och flitigt diskuterad. Det har nog till och med stått om detta i Metro. En simpel googling hade gett dig korrekt information.

Ursprungligen av BlackSmp:

Personligen så tycker jag att det är konstigt att Telenor sålde den som 4G (eller LTE) vid den tidpunkten. Jag tror att det var ganska snabbt efter releasen (som väl var kring maj/juni 2012) som Apple ändrade modellbeskrivningen till "cellular" istället för LTE (eller om den beskrevs som 4G)

Ett problem är väl också att 4G är ett sådant där reklamuttryck som inte är så jättedefinerat.

Jag var inne i buten och klagade p att min gamla ipad 1 var för slö på 3g och frågade vad jag kunde göra för att få 4g då säker försäljaren att Nya Ipad har 4G , Varför ska jag gå hem och googla på det ? Eller jag gjorde det när jag märkte att det i te alls gick i 4G jag visste knappt själv vad det innebar för 2 år sedan.

pmarriott::
Och jag vet inte om din mamma är dator hacker eller datorvan men tror du inte att hon skulle bli lurad av den informationen ?

Det sämsta är att telenor och dom inte brys sig ett skit. Jag får väll leva med att vara fast med ett värdelöst abonnemang =P

Det är lite drygt ett år sedan jag köpte den, läste nämligen i Aftonbladet att 4g inte skulle fungera för mig någon vecka efter jag köpt den.

Att jag har 3 i stället för Telenor beror på att jag ville säga upp abonemanget och lämna tillbaka ipaden för att köpa något som uppfyllde kraven i stället. Det gick inte för jag hade använt den i någon vecka. Den räknades inte som ny.

Skickade brev till ARN efter drygt 2 månader fick man efter mycket bråk igenom att bytta leverantör åt mindtondr då Telenor tycker att dom inte gjort något fel alls.

Ursprungligen av MagnusM:

Varje land har sina regleringar, i Sverige hanteras det av PTS. Gällande 1800-nätet som ändå är begränsat, idag, till centrala Sthlm, Gbg & Malmö med Tele2/Telenor, men snart aktiverar Telia också. Man kan inte bara belasta Tre. Dessutom valde Apple 1800 bandet för det gav fler kunder 4G på de marknader som gällde då den tillverkades.
Men som skrivs här ovan, det är en väldigt bra iPad oavsett.

Jo jag ska inte klaga så sett, ipaden är bra men man kan inte annat än att känna sig lurad.

Jag vill bara ha det som jag känner är min rätt. Vad jag kan se på mitt kvitto har jag köpt en ipad 4G

Har letat efter någon lösning ett bra tag nu. Kändes som att detta med carriers skulle vara helt i hamn.

Det är typiskt ?

Ursprungligen av MagnusM:

Jag hjälper gärna, men iPad 3 har bara stöd för 700mhz och 1900mhz beroende på vilken modell du har. Ingen operatör i Europa använder de frekvenserna.
Se följande länk: http://www.apple.com/ipad/LTE/

iPad 4 och iPad Mini har stöd för 1800mhz men operatören Tre har inte det.

Det är ju riktigt dåligt av dom :/ läste något om att det fungerarde i dk och uk men det är väl så att dom kör med andra frekvenser.

Man känner sig ju lite blåst efter att ha köpt en så kallad new ipad 4G på Mediamarkt men som är helt världelös i Sverige :/

Ursprungligen av MagnusM:

Här är en Carrier Update 14.5.1 för iPad, har ingen iPad med iOS7 just nu så har inte testat den.

http://sdrv.ms/12uiDJQ

Hej,

Du verkar vara sjukt stabil på det här!
Skulle du ha tid att fixa en för ios 7 ipad 3 Hutchison_se.

Eller hjälpa mig påvägen

1