• Medlem
  • Kalmar
  • 2010-05-22 20:12
Ursprungligen av ibish:

Ska du köra säljsnack med mig nu?

Som jag skrev ovan så är det en lösning på ett problem som inte existerar. iPhone tål vardagsslit. Vill man lägga pengar på sånt, fint. Jag vill bara påminna folk om att det i praktiken är slöseri med pengar... ifall någon skulle söka efter det här ämnet.

Om man precis fått en iPhone är det väl inte så otippat att man tror att man behöver skydda den när det finns så många firmor som säljer skydd av olika slag. Var ju ett av skälen att Apple själva slutat sälja skydd till iPhone i sina butiker, vilket var på tiden.

Har du plastskal på din bil också?

Du jämför äpplen med päron. Ska du jämföra med bilar får du använda lackbehandlingsprogram (ex DITEC) som exempel (om man ser till skyddsaspekten av telefonfodral, det finns ju även styling-aspekt). Och den som inte vårdar/behandlar sin nya bil med jämna mellanrum kommer få betydligt lägre andrahansvärde och tappad nybilskänsla tämligen fort. Dessutom en bil som ser 5 år äldre ut än den är.

Om man ser till styling-delen får du jämföra med vingar, spoilers, dekaler. Nödvändigt? Nej. Snyggt och personligt? Enligt vissa, ja.

För att återgå till iPhone. Klart en iPhone klarar vardagsslit, men baksidan blir snabbt ful när den gnids mot skit i fickan, och varför förfula något om man inte måste? Använder inte själv något skal, vilket gett tråkiga resultat på baksidan av min telefon. Blir definitivt någon sorts skydd för min del till 4G när den kommer.

Framsidan däremot är en annan femma. Skyddar man inte den mot fettfläckar, repor och annan skit är man bara vårdslös och får skylla sig själv om touchen blir obrukbar/svårmanövrerad. Men visst, vet man att man bara ska ha telefonen en kort tid och skiter i eventuellt andrahandsvärde spelar det ju kvitta om man skyddar den eller ej.