Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stoneage

stoneage

Medlem
  • Namn Sten Kaiser
  • Plats Danderyd
  • Sysselsättning Apputvecklare
  • Registrerad 2009-03-24
  • Senast aktiv 2018-12-12
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen stoneage har skrivit i forumet.

På Apple Watch 4 så ger kronan bättre pulsmätning (ej EKG) även utanför USA. Starta puls-appen och håll fingret på kronan och den ska ge bättre värden.
https://support.apple.com/en-us/HT204666

När jag provar på min uppdaterar den snabbare och jag tycker att den verkar mer exakt. Kommentera gärna om du håller med eller inte.

Jag har haft min Watch Nike+ (dvs en series 2) i en vecka och tänkte ge lite feedback. Jag har sprungit, cyklat och simmat.

Appar
Jag har sprungit med både Apples app och Nike+. Båda fungerar bra och ger ungefär samma data inklusive karta, så det är mest en smaksak. Nike-app lägger in data i aktivitetsappen.

Batteri
Jag har nu haft den igång i två dygn utan laddning, inkl två st en timmes pass med GPS och pulsmätning. Och batteriet är nere på 25%. Så batteritiden är klart bättre än den gamla klockan (även om watchOS 3.1 säkert hjälper till).

Simning
Jag simmade 600 m i bassäng och den höll reda på antalet längder och gav exakt rätt sträcka. Smidigt för det är lätt att tappa bort sig när man tänker på annat. Lite knepig att stänga med blöta händer, men det ganska går att hitta en metod.

Pulsmätning
Kanske lite bättre än på gamla modellen. Det är i alla fall färre omotiverade hopp i pulsvärdena. Pulsmätningen fungerade också OK under simningen, i alla fall gav den rimliga värden. Om man vill se hur pulsen varierar under ett pass kan jag rekommendera appen Spectarun Workouts som hämtar puls och stegdata från pass man kört med Apples träningsapp.

GPS
Jag körde 1 mil mountainbike i skogen och hade både klockan och Runkeeper på en iPhone. Telefonen var inte syncad med klockan och Bluetooth avslaget, så klockan fick klara sig själv. Klockan gav sträckan 9,86 km och 375 m klättring. Runkeeper sa 9,78 km och 401 m höjdskillnad. Bra överensstämmelse tycker jag. Karta från först aktivitetsappen och sedan Runkeeper.

Ursprungligen av skrotnisse92:

Hej!

Köpte mig en apple watch för en tid sen och nu samlat på mig några band. Bland annat apples sport band och milanese loop. Men för träning så tycker jag att sport bandet är ganska dåligt. Sitter obekvämt, svår att spänna, men ser ganska bra ut.

Har ni något tips på något annat vettigt träningsband? Går ju såklart att träna i milanese loop men det kan ju vara skönt att byta efter man dränkt den i svett..

Jag gillar bandet på nya Watch Nike+, smidigare och bättre luftväxling än det vanliga sportbandet. Så dyker det upp som tillbehör kan det rekommenderas.

Ursprungligen av Mackan1984:

Men har du haft klockan på dig eller med dig under dessa pass?

Ja under cykelpasset, men knappast under yoga. Dessutom har yoga-appen ingen watch-del så den bör inte kunna kommunicera ens om jag hade klockan på.

Ursprungligen av Mackan1984:

Ja hälsoappen är inga problem, men skulle vilja att aktivitets-appen ska få information om mina steg som den missar när jag inte använder klockan.

Men efter att ha forskat vidare är aktivitets-appen helt låst till klockan verkar det som.

Hos mig ar i alla fall både Runkeeper (ej startat från watch) och Yoga studio lyckats lägga in data i aktivitetsappen.

Jag har en gen 1 som fortfarande fungerar, den står i hemgymmet i källaren och jag kör den ibland när jag tränar. Det går inte att ladda in ny musik så den får fungera som en "gamla favoriterkanal".

Ursprungligen av Lidlund:

http://www.istocknow.com/live/
Här kan man kolla lagerstatus på Apple-stores i världen.

Tack för det. Jag kollade och Täby (10 min hemifrån) hade en svart 32GB plus, så jag svängde förbi och hämtade den. Bättre än min bokning som skulle levereras i mitten av oktober.

Ursprungligen av Wille_3:

Jahopp, Telia fortsätter sin ovana att flytta fram leveransdatumet varje arbetsdag. :/
Beställd 15:15 på förbokningsdagen. Plus 128 svart.
Beräknad leverans: 1/11

Plus 32 GB beställd hos Telia kl 16 den 9:e.
Började på 25/10 och vandrade sedan iväg till den 30/10. Hoppade idag tillbaka till 10/10.

Ursprungligen av @ndreas:

Har ingen bra erfarenhet av UPS

https://www.youtube.com/watch?v=LTlLOF2moxY

Ursprungligen av zinned:

Tycker 3.0 spontant känns...seg o buggig, även tillsammans med iOS 10.

Appar fungerar inte som de ska trots de är uppdaterade. Apples appar ser konstiga ut i klockan (fel grafik etc) och om jag som exempel går in på "Mina urtavlor" i Watch-appen på telefonen och väljer en för att sedan trycka på "Ställ in som aktuell urtavla", vad händer då? Absolut ingenting.

Telefonen sedan, en iPhone 6s, känns väldigt sluggish efter uppdateringen. Inte alls "snappier" som den brukar vara som regel efter uppdatering.

watchOS 3 är klart snabbare än tidigare, både officiellt och som jag upplever det. Jag har inga problem med urtavlorna. Du har nog något problem med din installation.

Ursprungligen av Hffre:

Det är bara iPhone 7 som klarar av att ta RAW-bilder. Om jag inte missminner mig.

Nej, RAW-stödet ligger i iOS10 så det är inte bar för 7:an. Däremot är det ett utvecklar-API så du får vänta på att apparna anpassas för det. Adobe har redan gjort det med Lightroom för iOS.

Ursprungligen av tenghamn:

Med möjlighet till bländarförval så hade iPhonen blivit en riktigt bra kamera men det lär nog dröja.

Ursprungligen av CekariYH:

Ja precis, det jag saknar mest är just bländarförval.

Det finns ingen bländare på iPhone/iPad så det är svårt att implementera bländarförval

Ursprungligen av CekariYH:

Du menar väl neurala nätverk? Auto stavningen slår till igen gissar jag

Japp, autokorrekt eller autodysleksi
Det kanske behövs ett neuralt nätverk som hjälper till.

En inte så omtalad nyhet i iOS10: Stöd för AI-entusiater att bygga neutrala nätverk:
https://developer.apple.com/reference/acceler...

Ursprungligen av Chaosstar:

RAW med hur många bitars färgdjup? Hoppas verkligen inte att de begränsar det till 8 och hoppas verkligen att vi får möjlighet att skjuta JPG+RAW samtidigt också.

Det är 14 bit RAW. Dock ger sensor i kameran bara 10 bit (men det blir kanske mer i framtida modeller).

iOS 10 ger möjlighet att hämta både RAW och JPEG från kamera-bufferten samtidigt. Sedan är det ju upp till utvecklarna av kamera-appar om de vill implementera det, men det kommer säker många att göra (Camera+ t. ex brukar ju vara på hugget). Apple har dessutom lagt till en del RAW-funktioner till Core Image, så apparna kan också göra egna konverteringar.