Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nikeplektrum

nikeplektrum

Medlem
  • Plats Vellinge
  • Registrerad 2009-04-06
  • Senast aktiv 2009-09-09
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen nikeplektrum har skrivit i forumet.

Ja, skicka den genom en kompis och låt honom skicka den med billigaste möjliga post för att ha så stor chans som möjligt att slippta tull.

Apple lär skicka med UPS eller liknande och då har du inte en chans att slippa moms.

En liten låda skickad med vanlig post kan absolut klara sig.

Ursprungligen av zappee:

Alla?

Australien - Låsta men kan låsas upp av operatören
Italien - Olåsta
Hong Kong - Olåsta

http://support.apple.com/kb/HT1937

Ja _ALLA_ och du har fel ang Australien. Som postats av mig minst 2ggr redan så är de _INTE_ låsta om man köper via Apple Store online

Har kolla igenom _ALLA_ applesiter nu.

Italien och Australien har upplåsta i applebutiken på nätet, Hong Kong kommer att få. Från Italien kollar de nu så att alla ordrar är inom Italien, så vill man försöka beställa på det sättet är det Australien som gäller just nu. Tänk på att 25% moms tillkommer.

Storbritannien erbjuder genom nätet, men de är låsta till O2

Alltså, det är bättre från alla om man inte skriver lösa gissningar.

Man kan köpa australiensiska iPhone 3Gs genom apple:
http://store.apple.com/au/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTE2OTU

Citat:

iPhone 3G & iPhone 3GS purchased at the Apple Online Store can be activated with any wireless carrier..

Och självklart kan man beställa det till en adress i Australien. Det är dessutom så att iaf ett par kineser har fått iPhone 3G levererat till sig från den australiensiska appleaffären när 3Gn släpptes genom att uppge ett annat land och därmed lura UPS precis som tyskarna gjorde med Apple i Italien.

Så man kan absolut testa att beställa därifrån och försöka utforma leverensadressen snyggt.

Och jag menar att det nog går att få hit den

Eller så försöker man sig på samma sak som tyskarna som beställde från Italienska Apple Store.

http://store.apple.com/au/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTE2OTU

Edit: Och det verkar som om ett par kineser gjort det tidigare och det hade fungerat. Ska kanske testa.

Senast redigerat 2009-07-02 16:00
Ursprungligen av jonasolof:

jag tog upp detta med Mediamarkt i Belgien. Momsreglerna har dessutom gjors enhetliga över hela EU, momssatsen kan dock variera.

du kan inte få avdrag för moms i kasan´om du har ett svenskt momsreg företag. Har du ett inhemskt företag kan du begära momsåterbäring efter kontantköpet för en mindre administrativ avgift. Detta sköts av ett separat tjänsteföretag. Annars borde det väl bara vara att dra av ingående moms i momsdeklarationen mot kvittot som verifikat.

Fråga länsstyrelsens elaka momsenhet hur du ska förfara vid utlandsköp och tala om varför du måste köpa utomlands. Fullkomligt legitimt för en kostnadsmininerande affärsresenär att vllja undvika roamingkostnader.

Gör inte fel, då kan administrativ straffavgift utgå. Men administrativt pålagda straff stämmer inte med europarättem, jag råkade ut för det en gång och var beredd att gå till Europadomstolen i Strasbourg för jag visste att staten redan förlorat ett liknande mål. Sedan dess har staten förlorat fler. Straffavgiften togs bort. (periodiseringsfel).

Förutsätter att det är lika i Italien.

Ett ord om moms vid närförsäljning: On omsättningen i ett visst land överstiger ca en kvarts miljon SEK (kan inte aktuell siffra) ska handlaren ta ut moms enligt satsen i beställarens land.Dvs om jag sittter i italien och säljer iphones över nätet till Sverige och säljer 50 stycken så ska köparna betala svensk momssats. var momsen ska redovisas av säljaren vet jag ej. samma gäller Apple store i Italien som skickar iphones med UPS till Tyskland. Där är haken i det upplägget.

Momsprocenten i Belgien är 21, Italien 20, tyskland 19, grekiska öar 13 (fastlandet 19,olåsta i Grekland, förmodligen även på öar). Synd man inte kan handla olåsta iphones på Kanarieörarna där momsen är 5, skulle göra en dryg tusenlapp på priset).

Återkom gärna med svaret-

Ska kontakta affären jag planerar att köpa en i och höra mig för innan jag åker. Man ska kunna köpa momsfritt om man uppger momsregistreringsnummer.

Får väl åka till Belgien också. Vill köpa en iPhone på företaget, kommer det bli något strul när man står i en butik och inte vill betala den belgiska (eller kanske italienska) momsen? Vad behöver jag för att kunna köpa den genom företaget, bara momsregnummer?