Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
dama_i_sthlm

dama_i_sthlm

Medlem
  • Plats Bromma
  • Registrerad 2009-04-27
  • Senast aktiv 2014-03-03
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen dama_i_sthlm har skrivit i forumet.

Finns också kurser man kan gå, jag har till exempel anmält mig till en kurs hos Filmcentrum.se för att lära mig FCP. Kanske hade jag kunnat lära mig själva applikationen utan att gå en kurs, men jag inbillar mig att man lär sig mer än bara själva programmet på en sådan.

Kurslänk:
FinalCutPro X - 8-10 februari | Filmcentrum

::Dama

Är det någon som vet hur de levereras, är det "hämta-ut-på-paket-utlämningskiosk" eller "budfirma-ringer-på-dörren-med-ett-paket" ?

Jag har samma story som flera andra här inne - den svarta 32 Gb som jag beställde kvart i ett på natten via webben hade prel. leveransdatum till 28/9 fram tills i förmiddags, när det plötsligt ändrades till 8/10. Det står fortfarande "Väntar på lagerleverans".

:: Dama

Hej!

Jag har haft one.com som webhotell, och har nu bytt till binero. Att peka om domänen och flytta alla webbsidor och databaser var egentligen inga problem, men nu vill jag också flytta all mail från diverse mail-konton från one.com till binero. Jag har försökt använda mig av Thunderbird, men den visade sig inte riktigt kunna hantera den volym av mail som detta gäller (inga jättemängder, men ett par hundra mb per konto).

Så, jag undrar nu - är det någon där ute som känner till något litet program som kan läsa mail från en pop3 server och spara mailen i en annan server? Jag föreställer mig någon liten applikation som "bara gör jobbet". Jag har frågat google, men inte fått några bra svar...

Tacksam för hjälp!
:: Dama_i_Sthlm

Tänk vad man lär sig av att läsa det här forumet, jag hade ingen aning om att "voice over" ens fanns i OSet...

::dama

Problemen Apple snart kommer hamna i är exakt var går gränsen, börjar man censurera så hamnar man snart i ett snärjigt läge där man måste vara väldigt tydlig med vad som går och vad som inte går - annars kommer företagen inte att våga lägga utvecklingstid på att ens försöka utveckla ett program innan de vet om det går igenom eller ej.

::dama

Hej!

Vad som krävs är att man betalar för Spotify.

Jag kör Spotify på min iPod Touch (2:ra gen) utan några som helst problem. När den är uppkopplad mot ett WiFi-nät, så kan man lyssna på vad som helst, och kryssa i spellistor för off-line spelning (då kan man lyssna på dem även utan nätverk). Spotify kräver att få koppla upp sig var 30:de dag, för att se att man fortfarande är betalande kund, och annars slutar det fungera, men fortsätter igen så fort man kopplar upp sig igen.

::dama

Hej!

Kalla mig konservativ, men jag kör gärna min dator på engelska, och så också Office, men så vill man ju gärna ha stavkollen på svenska. Jag har laddat hem en engelsk 30-dagars testversion som fungerar utmärkt, men finns det något sätt att lägga till svensk stavkoll? Jag har försökt hitta svaret hos Microsoft, men jag har inte hittat något...

Tacksam för hjälp!
::dama

Det kanske inte är något direkt tillbehör, men jag skulle vilja se ett program för videoredigeraring (på hobbynivå), så att man skulle kunna klippa ihop semesterfilmen redan på planet hem, typ...

::dama

Hej!

Tänkte bara flika in att efter att ha läst den här tråden så köpte jag MacFamilyTree och det har fungerat utmärkt. På en eftermiddag har jag intervjuat svärföräldrarna och de ha lyckats komma ihåg över 100 nya och gamla släktingar som jag skrivit in i MacFamilyTree. Det har gått bra, men det känns som att det börjar bli lite långsamt nu när jag lagt in massor av ganska stora inscannade foton (jag ska nog ta och förminska vissa av dem och byta ut kopiorna mot mindre högupplösta versioner).

Programmet kan visa upp informationen på både längden och bredden, och fungerar ganska enkelt. Vissa saker var lite märkligt svåra (som att byta förälder på någon som man råkat lägga in fel), men det kanske handlar om att jag inte lärt mig programmet tillräckligt väl än.

Jag är också ganska sugen på att skaffa iPhone-versionen för att se hur den är. Det som förvånat mig lite är att jag inte hittar alls _hur_ man synkroniserar de två versionerna med varandra?!

::dama

Hej!

Jag har en köpt licens av Ms Office för Windows, och funderar på om det är bättre att köra den genom applikationsvirtualisering, eller om det är värt att köpa Ms Office för mac os? Är de 100% kompatibla, och kommer jag känna igen mig i ms mac office?

::dama

Jag tror att du ska kunna synca två iPoddar mot en installation av iTunes, det fungerade i alla fall när jag hade en Windows-dator som min sync-maskin... Då hade jag ett tag både en ipod nano (G:3), och en iPod touch (G:2)...

::dama

179:- på m-store senare, så tänkte jag bara rapportera att det fungerar utmärkt!

::dama

Hej!

När jag levde i Windows-världen hade jag ett plugin till iTunes, jscrob2, som skickade upp alla låtar jag lyssnat på till mitt konto på last.fm så att man kunde se lite statistik över vad man lyssnat på och så...

Är det någon här som har ett motsvarande för mac os? Jag är inte så mycket på jakt efter deras applikation som man kan lyssna på musik genom, utan bara att skicka statistik till webbplatsen...

Med varma hälsningar,
::dama

Hej!

Satt och tittade på specen för nya mac book pro (13.3"s-modellen), men såg ingenstans att den skulle ha IR, och då tänkte jag höra om ni tror att jag missat något, eller om ni tror att den har IR, "trots" att det inte står under "tech specs"? För min fundering är nämligen om laptoparna med aluminiumskal har IR (.....så att man kan köpa en apple remote och använda)?

Tack på förhand,
::dama-i-sthlm