Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lovechef

lovechef

Medlem
  • Plats GÖTEBORG
  • Sysselsättning FOTOGRAF
  • Registrerad 2009-05-17
  • Senast aktiv 2012-11-12
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen lovechef har skrivit i forumet.

1

Hej!

Tror inte det - men d hade ju varit d snyggaste, men så verkar d inte -

Tjena!
macbook pro 10.5 och vill uppgradera till Mountain Lion senaste OSX utan att behöva köpa varendaste osx emellan från appstore. Det ska finnas en "recovery disc" för osx lion för 69 dollar och den ska man tydligen kunna använda som snabbast o billigaste möjliga väg att få in mountain lion???? Kan det stämma från en 10.5?
Och vad behöver jag tänka på för att inget av d jag nu har på min dator ska försvinna när jag byter upp osx? Enkla lösningar? Eller kan jag bara köpa o byta ut - vanliga misstakes?

HEJ TECHIEZ!

Vad skulle ni rekommendera mig att göra, utan att betala i onödan mycket?

Finns det någon väg runt att bara gå till appstore o bara handla varje OSX-steg emellan?

TACKSAM FÖR TIPS!

Hej!

Jag tycker om att fixa gamla grejer, men just nu har jag fastnat.
Ingen av delarna är sönder men jag får det inte att fungera.

OSX 10.4.

[Scanmate 5000="5000"] --- [Ratoc FR1SX] ---- [ Powerbook G4 ]

Vad jag har gjort hitills:

1) FR1SX sitter i rätt slot på baksidan av scannern. Scannern reagerar när FR1SX startar.
2) Laddat ner FR1SX Utility till datorn och provat drivrutiner 1.36 & 1. 32 .

Problemet?

Jag hittar inte scannern på datorn.

Några tips?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Det finns ingen dator som heter MacBook G4.

Berätta gärna vilken modell det faktiskt är, och gärna också vilket operativsystem den kör.

*Uppdaterad

Senast redigerat 2012-01-31 22:59

Finns det ngn tangent som bör hållas inne eller ngt sådant som behöver göras när man ska starta igång PowerBooken precis efter en ominstallering. Maskiner pajar som funkat just innan visst, men nu har vi fysiskt själva gjort en ominstallering och därefter situationen som e som beskrivet här innan. Anledningen att ominstallera var att plötsligt funka inte lösenordet för att komma in i datorn - har aldrig ändrats o använts flera gånger samma dag...vi lyckades komma in i datorn och ändra lösenordet och fick frågan i en ruta om att ominstallera och valde att göra det. Ominstallationen verkar ha gått smärtfritt men nu e det som att datorn är tom på tuttifrutti o det känns som att det här skulle kunna funka att få igång igen eftersom den var igång som vanligt utan problem förutom det här konstiga med lösenordet som plötsligt uppstod.

Ja, det kommer upp ett äpple först som försvinner rätt fort och den runda snurrar i cirkel men sen kommer en ruta upp som säger att Startar OSX och när den blå indikeringen ska dra igång men sen försvinner det och e tillbaka som en vitgråblå skärm utan nånting att göra något med.

...OCH KOMMER INTE "IN" I DATORN!!!

Innan fullt fungerande G4a 10.4 som med originalskivor 1 och 2 gjorts en ominstallation av OSX visar blank skärm och verkar inte gå att komma in i. Kommer inte fram till något, varken lösenordsrutan eller ngt alls. Hur gör jag för att starta om den o få igång den? Några tangenter att hålla inne vid start eller vad???

Lovethechef/Tack!

Hej amigos!
Plötsligt stänger mappen för cd-skivan jag har inne ner sig. Den innehåller bilder och det har funkat perfekt fram tills nu.

- Hur kan jag göra så att den inte stänger ner sig? Finns det några och var - inställningar som jag kan ändra? Datorn är långt ifrån full - finns d några rutiner som kan förenkla för datorn - kan jag få några grundläggande rensningsrutiner av Er?

Stort TACK!

1