Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
wucebayne

wucebayne

Medlem
  • Plats Danderyd
  • Registrerad 2009-06-12
  • Senast aktiv 2011-08-23
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen wucebayne har skrivit i forumet.

1

Hej!

min kompis sitter på MBAir och försöker installera SPSS17 eller PASW 17 som det numera heter. Hon hade bara lagt över dom gamla filerna (det var SPSS 13) från sin förra mac på den nya. Programmet fungerade ju självklart inte då. Jag tog bort filerna och försöker nu installera om programmet. Öppnar dmg-filen och försöker köra installationsfilen. Installationen startas i typ två sekunder men sen slutar den och ingenting händer. Har försökt leta efter filer men det finns inga kvar som heter något med "spss" . Läggs det filer någon annanstans? är egentligen en windows-människa o har ingen direkt koll på mac. hjälp tack!

hehe, hittade en direkt. hade googlat lite men inte tillräckligt

Having fun with Proximity for mac

Hallå!

Jag undrar om någon kan något bra skript för att väcka datorn ur skärmsläckaren? Grejen är att jag har en iphone och jag vill att när jag går ifrån datorn så ska skärmsläckaren gå igång (med lösenord) och sen när ja kommer tillbaka så ska datorn väckas upp igen utan att man behöver skriva in lösenordet (går det ens?). använder ett program som heter "proximity". det var inga problem att skapa skriptet för att gå in i skärmsläckarläget. jag vet "airlock" finns men proximity är ju gratis Eller finns det nått annat program som fungerar på samma sätt? gärna som funkar med WiFi och iphone.

tacksam för svar

Jag har några frågor rörande just mail.

Jag sitter på en MBP och en iPhone 3gs. Jag använder (och vill använda) apple's förinstallerade mailklient för att läsa mina mail. Jag har två konton. Det ena är ett hotmail-konto och det andra är min skolmail som använder kontotypen Exchange 2007? Det är IMAP och inte POP3 iaf.

jag har nu en rad med problem.

nummer 1:

Jag vill kunna läsa mina mail från skolmailen i både datorn och telefonen. Som det är nu så kommer mailen bara till datorn och inte till telefonen?

nummer 2:

Alla mail från hotmailkontot finns sparade i mailklienten men om ja loggar in genom webläsaren så har alla lästa mail försvunnit från servern. Det är som att klienten snor alla mail från servern.

nummer 3:

Om jag har läst ett mail i telefonen, datorn eller webläsaren så vill att det ska vara markerat som "läst" i alla applikationer. Detta gäller främst hotmail eftersom jag inte får skolmailen till telefonen.

Skulle va grymt om de gick o lösa iaf ett av problemen

Nu är det såhär att jag har en MBP och en stationär PC. I PC'n sitter en intern hårddisk som jag skulle vilja använda som backup för min mac mha time machine. De måste ju gå på nåt sätt?

1