Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jakobzetterquist
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2009-06-26
  • Senast aktiv 2016-04-23
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Jakobzetterquist har skrivit i forumet.

Ursprungligen av IngoX:

Vad som är rimligt i talen ovanför? Tja, vad säger programmet att siffrorna står för? Om jag får gissa utifrån exempelbilderna i Appstore så skulle jag tro att siffrorna är ett process-id! Du kan helt enkelt se i vilken ordning du startat dina appar, inte så mycket mer...

Jag tror att ett program som AppSwitch mer förvirrar än ger någon hjälp, och det kan nog vara en batteritjuv i sig själv. Till att börja med har det inte uppdaterats sedan okt 2012, alltså ett år innan iOS7 kom ut, och iOS7 uppdaterade en hel del hur det hanterar processer i bakgrunden.
I appens egen beskrivning står det: "AppSwitch uses an internal database to detect running apps and provide switching support"
Vidare i en användarrecension: "UPDATE, AUGUST 2013: All the issues described above remain. There have been no updates to the database since 2011, and no updates to the app itself since last year. The app becomes less relevant as iOS and the app market evolve and no effort is made to add new processes to the database"
Kan bara hålla med, ganska irrelevant att använda ett sådant program.

Om nu siffrorna står för något annat, till exempel minnesanvändning så säger jag som sagts tidigare; om en app tar upp en stor del av internminnet så är det inget negativt. Det ligger pausat i bakgrunden redo när du switchar över. Att "tvångsstänga" så att programmet måste starta upp från början igen drar oftast mer.

När jag stängde av alla programmen och startade om luren så gick dom ned till lägre nivåer (typ 200-300) och CPU användningen gick ned till typ 5% och batteriet slutade slaktas i samma omfattning som innan. Hur kommer detta sig?

Är kanske något på spåren nu... Startade AppSwitch och såg att programmet drar orimligt mycket minne/kapacitet? Har precis startat apparna eller inte använt dom alls. Vad är rimligt i dessa tal?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Har du ens läst mitt inlägg?

Ja, och har testat med de apparna som det finns substitut till. Inte de andra eftersom jag skulle använda dom i vilket fall som helst.

AppSwich gav inget.

Nästa steg är..?

Ska testa med appen AppSwitch men har glömt mina säkerhetsfrågor så måste vänta på att supporten ringer till mig imorgon kväll... Nåväl, det är ju någon av apparna som är tokiga. Av de som jag installerat hyfsat nyligen skulle det kanske vara snapchat, whatsapp, eller tapatalk men använder inte någon av dem speciellt mycket egentligen.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Sätt omedelbart på alla tjänster och funktioner igen.

På iPhone behöver man inte stänga av någonting under normala omständigheter. Det kan ju vara bra att veta hur man stänger ner allt om man är i Alperna, har glömt att ladda telefonen, har 7% kvar och måste vara tillgänglig… Men annars: allt på.

Om en iPhone 5s inte håller i en hel dag med aktivt användande, så ligger någon 3:e parts app och kör loopar i bakgrunden. Du får kosta på dig någon dag med testning/uteslutning. Om man inte orkar leka detektiv kan du göra backup på dina bilder, se till att iCloud är på uppdaterat. Sen gör du en "restore" och ställer in som "en ny iPhone". Du förlorar, förenklat sagt, information från appar där du inte har en login och din message-historik på telefonen. Men sen är du på ny kula och då fungerar allt som vanligt.

Telefonen är alltså helt ny och hade precis samma problem med två st "vanliga" 5:or. Det är alltså någon app som jag installerar och använder... Det gör det rätt enkelt.

De tredjepartsapparna jag använder är få och är:

- whatsapp (för tillfället, annars aldrig)
- Facebook
- instagram
- snapchat
- Dropbox
- evernote
- handelsbankens app
- podcasts
- SVT nyheter
- tapatalk

Hej!

Mitt batteri på min fem dagar gamla iPhone 5S är katastrof. Har i skrivandets stund 64% kvar efter ca 8h laddning under natten och då har jag facebookat/instagrammat kanske en timme totalt och skickat ett gäng imessage. Kanske närmare 50 när jag tänker efter. Inte ringt något.

Mina inställningar:

- Wifi och 4g på. (ask to join är av dock)
- Ljus på ca 30 % ej automatisk justering.
- Bluetooth av, airdrop av,
- Siri av.
- Location services av på det mesta, bara igång på typ hitta min iphone, inga frequent locations
- Inga automatiska uppdateringar/nedladdningar
- Stänger av apparna ”ordentligt”
- Har inte vibration på när jag har ljudlös.
- Tagit bort det mesta ur notifications center, har bara de mest nödvändiga kvar.
- Stängt av background refresh på appar och animationerna (parallax)
- Har fetch på ett mailkonto, varje timme. (har haft var 15:de minut innan men testar med 1h nu)
- Tagit bord photostream och photosharing. Har inte heller camera upload vid Dropbox.
- Har totalt kanske 50 appar, max.
- Inte cellular data på de appar som jag inte använder när jag är vid wifi, t.ex. Podcasts.
- Automatisk do not disturb mellan 23 och 05 alla dagar.

De inställningar som jag vet drar mycket batteri är wi-fi/4g på, fetch på mailen och mycket imessage/whatsapp. Det är de tre grejerna som jag känner att jag inte klarar mig utan. Har inte testat att stänga av spotlight, vet inte om det är så stor skillnad?

Några tips på var problemet kan ligga? Det konstiga är att det började i höstas med min gamla 5:a att batteriet var kass. Kan inte komma på någon inställning som jag har förändrat sen dess… Har egentligen inte haft problem innan och de flesta verkar inte ha problem med batteriet, jag tror att det är någon inställning som är knasig som jag kör.

/ Jakob

Ursprungligen av andas:

Det finns en ganska stor marknad där amerikanska presentkort säljs till oss som vill ha tillgång till amerikanska appstore. Men det kan vara något specialfuffens med de som man får i samband med att man köper på studenterbjudande.

Yes, ett sätt att gå runt det är att köpa ett Amex/VISA/MasterCard gift card på Wallmart... Fungerar hur bra som helst! Vet inte om det kanske är allmänt känt men det finns en del skoj på amerikanska itunes så ändå värt att upprepa!

Ursprungligen av Weedberg:

Jag fick också ett och undrade lite hur jag skulle spendera allt. Det har hittills blivit Pages till Macen och ett antal betalappar till iPhonen och iPaden. En kompis tyckte att jag kunde passa på med in-app purchases nu, men det är det inte värt. Möjligtvis något för 7 spänn.
Som student, och på en MacBook Air, behöver man inte mycket mer än iWork-apparna.
Ska nog investera i OSX Mavericks när det släpps också. Annars är det massa pengar kvar oanvända...
En fråga jag har till kunniga. Hur länge gäller det? Försvinner pengarna efter ett tag, eller är det oändligt?

Menar du när du väl löst in pengarna?

Det borde vara tills dom är slut, ungefär

Bra tips att köpa OS för pengarna, kom gärna med fler förslag, det verkar som vi är fler som har samma "problem"!

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Nu har jag inte fått något sådant där kort, men jag skulle nog ladda in det på mitt Apple-ID och köpa appar, musik och annat kul för en lång tid framöver. Kika runt i Mac App Store efter roliga spel eller nyttoprogram du behöver till dina studier eller så.

Apple skriver i sina villkor att korten inte får säljas vidare vad jag förstår, men om det går är väl en annan femma. Har aldrig provat själv.

Okej, jo jag brukar köpa typ 100-200 spänn på sånna kort istället för att koppla ett av mina kreditkort till kontot och det brukar räcka i alla fall minst ett år. Men det är ju alltid skönt att bara kunna klicka hem lite appar!

Tjena!

Köpte en MBA och fick ett presentkort på 700 riksdaler hos apple-store som student. Men den stora frågan är vad man köper för det? Jag köper ju lite appar då och då, har pages, keynote och de flesta andra "större" program som man annars kanske köper.

Vad har ni köpt för era kort? Och går det att sälja till någon i andra hand om det är så att jag känner att jag inte behöver det?

/ Jakob

Ursprungligen av lappen71:

Är din ljudbok i mp3-format eller i m4b-format?
För den i mp3 och du spelar tex musik mellan dom gånger du lyssnar på boken så startas den om från början.
Är den däremot i rätt format alltså m4b så spelar det ingen roll att du spelar musik mellan gångerna utan då kommer den ihåg.
Dessutom får du tillgång till flera andra funktioner om det är i m4b format såsom att ändra hastighet den spelas upp.

Bästa är att du köper AudioBook Builder i App Store och gör om till rätt format.

Det jag har sett så ska det ha varit mp3-format. Men det ligger ju helt klart något i det du säger, ska kolla på det. Tack för input!

Tjena!

Jag lyssnar ofta på ljudböcker via telefonen i den vanliga musikappen. Ibland kan jag öppna musikappen och då har tiden som är kvar på just det spåret gått tillbaka till noll, även om jag är helt säker på att jag var på t.ex. 39 min och 20 sek. Jag har försökt att aktivt skapa felet men inte lyckats, det verkar inte heller korrelera med om jag stänger av olika appar i multitask-funktionen däremot är det så att ibland nollas spåret när jag avslutat musikappen genom att ta bort den i multitask-funktionen. Dock inte alltid.

Har länge funderat på detta och det kanske är någon som vet varför det är så eller hur det kommer sig?

/ Jakob

Nu är det 31 juli som gäller. Sen får vi se hur det blir med tidens gång.

Källa: http://www.teliaiphoneblog.se/?p=185

Smart, då hoppas vi helt enkelt på att Telia vill lansera 3G S med kontantkort.. Jag tänkte ändå bara på 16gb varianten då jag har 8 gb nu och använder 5,5 i princip.

Inga mer precisa datum för övrigt? Fortfarande Juli 2009 som gäller?