Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SethCohen

SethCohen

Medlem
  • Registrerad 2009-08-12
  • Senast aktiv 2021-11-08
  • Antal inlägg 117

Foruminlägg

De senaste inläggen SethCohen har skrivit i forumet.

Ursprungligen av iSweden:

Vad är det för fel på Vimla? Vem ringer supporten? Jag har själv Telenor, men funderar på att byta till Vimla.

För mig är det 80% täckning. Sedan är det det där med ”sparad surf”. Visst du får spara surf men det finns problem med deras upplägg som berör och skulle säga är missvisande i deras marknadsföring. Läs mer här: https://support.vimla.se/articles/article/sah...

Slutade med att all min extrasurf jag fått brände inne.

Känner lite samma sak, men i år är det 3 år sedan jag uppdaterade min telefon och känner nu i efterhand att det nästan är ett år för tidigt. Kör även en Macbook Pro från 2011 och har en iPad Air (1) och en ännu äldre iPad som kidsen spelar på. Telefonen är egentligen den enheten jag kan motivera då man använder den så pass mycket till allt möjligt.

Vad är det du saknar? Behöver du känna ett "villhöver" varje år? Varför inte nöjda dig med att tycka det är kul med ny teknik? Du behöver inte införskaffa allt nytt bara för att du har ett intresse.

Ursprungligen av CekariYH:

Har du kollat att ingen switch. kablar eller annat felar, kan dra ner hela nätet. En switch som delvis pajade men funkade, sega ner allt och gjorde att man tappa all kontakt med allt titt som tätt för mig.

Har kört uteslutningsmetoden och kopplat bort en och en men problemet kvarstår. Trots jag bryggat mellan alla enheter med AirPort-verktyget så stannar den kvar på ”fel” enhet trots man är mycket närmre en annan vilket ger onödigt långsamt nätverk. Finns säkert någon lösning men är trött på att nollställa nätverket för att felsöka. Frun börjar tröttna på mig.

Intressant. Har även sneglat på den här också men inser nu att jag är på tok för dåligt insatt i dagens teknik för att bedöma vad som är bra nog.

Sitter hemma med ett äldre Aiport-nätverk med två äldre Extreme och en Time Capsule och de fungerar helt enkelt inte bra längre. Tappar anslutningen flera gånger varje dag och jag ger helt enkelt upp.

Så frågan lyder: Nu när Wi-Fi 6 börjar etablera sig och de nya telefonerna som dyker upp stödjer detta, är det någon som har erfarenhet av en router som stödjer det?

Sneglar på den här. Är ute efter en framtidssäkrad router som man kan lita på och koppla på hushållens alla enheter, trådat som trådlöst.

Lägger hellre en extra slant på något bra än köper hårdvara som har några år på nacken.

Ursprungligen av calinou:

Har 3 bra täckning jämfört med dom andra?

Har haft 3 tidigare men bytte till Vimla (Telenors nät) samtidigt som jag köpte iPhone 7 för tre år sedan och skulle säga att jag ”alltid” har lägre hastigheter jämfört med 3. Frun har 3 så har jämfört med henne när jag tyckt att det gått onödigt långsamt. Sen så är 3s fördel att de kopplar på wi-fi-samtal när täckningen lider. En klar fördel. Har kollegor som har Telia och de blir förbannade varje dag på jobb.

Jobbar i Malmö och bor en bit utanför så du får ta det som en högst personlig åsikt utan några egentliga bevis på det ena eller det andra.

Ursprungligen av Ljung:

Man kanske inte vill gynna kineserna (eller ialla fall Hongkong) utan istället vill stödja det lokala näringslivet

Nja, näringslivet stöttar man ju inte riktigt om man ger Telia sina surt förvärvade pengar. Snarare staten (äger ca 40%). Gör vi inte det tillräckligt redan?

Tele 2 äger numera Comhem och det kan man ju inte stötta. Telenor ägs av norska staten (55%) och norrmännen är väl trevliga men varför stötta norrmännen? Vad kvarstår då? 3 då som visserligen ägs till 60% av CK Hutchison (Hong Kong) men även 40% av Investor (Wallenberg-sfären). Så om du nu vill stötta näringslivet mest väljer du 3.

Disclaimer: jag jobbar inte på 3 eller något annat bolag förknippat med ovanstående.

Senast redigerat 2019-09-14 18:19
Ursprungligen av theplague:

Någon som beställt med Telia?
Kaaaaan man inte välja belopp på förhöjd månadsavgift eller om man inte alls vill ha den?

Förstår inte, varför välja Telia framför 3s erbjudande annat än täckningen om det då spelar roll där man bor.

Tycker deras erbjudande är helt överlägset just nu.

Klippte en iPhone 11 64gig på 3 och fick då ett par AirPods på köpet för 499kr/mån obegränsad surf. Första gången någonsin jag tecknat ett mobilabonnemang där jag inte känner mig lurad. Ska bli skönt att äntligen slippa Vimla.

Ursprungligen av CekariYH:

Man behåller det gamla Apple ID.et så allt fortsätter att funka som iCloud, inköp iTunes etc knutet till det gamla.
Ett alias är "bara till som extra email adress, så alla som vill nå en kan använda det nya och det gamla" så man får sakta men säkert få vänner etc att börja använda det nya om man så vill, viktiga typ kunder, myndigheter mfl som man man vill ska använda det nya kan man oftast meddela den nya .. Har totalt fem apple email adresser, och använder ett av dom till osäkra kontakter typ, så om man blir spammad så kan man döda just det och skapa ett nytt.

Jag förstår ju tanken bakom det men det jag inte förstår är att varför mitt Apple-ID måste vara så hårt kopplat till en historisk e-postadress. Läser man https://support.apple.com/sv-se/HT202667#appleaddress så tycker jag det framgår att det skulle gå att byta med vissa undantag, vilket jag inte anser jag hamnar under då jag redan tidigare hade en iCloud.com e-post och ändrar inte heller till en tredjepart, typ gmail.

Ursprungligen av IngoX:

En sak till, om du vill bli nådd på Facetime och iMessage via din alias-adress så behöver du lägga till ditt nya mailalias som en av de adresser som du är tillgänglig på, det sker inte automatiskt. Logga in på appleid.apple.com, Konto > Redigera > Tillgänglig på.

Apple-ID: Ytterligare adresser

Anledningen att ett icloud-alias inte automatiskt läggs till som en kontaktväg till ditt Apple-ID är väl att vanligaste skälet att skapa ett alias är att man vill göra en adress som man använder i skräppost-sammanhang, alltså att man INTE vill bli kontaktad av de som man lämnat den adressen till.

Det pomptade faktiskt det automatiskt om jag ville lägga till min nya mejl så man inte skulle missa det.

Ursprungligen av IngoX:

Att göra ett icloud-mailalias är det smidigaste i ditt fall. Du får bara hoppas att ingen redan skapat en icloud-adress med den stavningen!

iCloud: Använd e-postalias
Och nej, man kan inte ändra sitt Apple-ID som redan har en @icloud-adress som inloggningsnamn till det nya alias man skapat. Men det gör väl inte så mycket, det är bara när du loggar in med ditt Apple-ID som du behöver använda din gamla stavning, i alla andra sammanhang utåt kan du använda din nya stavning.

Efter att du gjort ditt mailalias ändrar du så att du alltid skickar dina mail med den nya alias-adressen. I Mail på macOS går du till Mail > Inställningar > Skriva > Skicka nya brev från:

Alla mail till din nya adress hamnar i samma inkorg som din gamla. Du kan ju göra en regel så att t.ex mailen till din gamla stavning markeras med en färg eller sorteras till en mapp så du vet vilka vänner du ska påminna om din nya stavning

Du har så klart rätt, spelar egentligen ingen roll. Tack för tipset om mejlen, det tänkte jag inte på!

Ursprungligen av Zop:

En lösning kan vara att skapa ett alias när du är inloggad på icloud.com.

Själv började jag om med ett helt nytt konto när jag bytte efternamn.

Skapade ett nytt mejlalias enl ditt förslag som egentligen löser det primära problemet med stavningen utåt sett. Nu återstår det att försöka ändra mitt AppleID till min nya @iCloud.com mejlen vilket fn inte verkar gå.

Tack för svar

Då antar jag att det inte finns något bra sätt att kopiera över all information till det nya iCloud kontot? Tänker främst på Bilder.

Som rubriken lyder:

Jag har nyligen ändrat stavning på mitt efternamn (lagt till en bokstav) och jag har en fråga någon förhoppningsvis kan svara på.

Kör iCloud rakt igenom och har således en @icloud.com mejl. Jag vill nu ändra mitt AppleI-ID (samt mejl) till den nya stavningen. Jag vill alltså inte ändra till en helt ny adress utan se till så att den gamla finns kvar och kan omdirigera all mejl som går till den gamla mejlen till den nya. Ex, om jag tidigare hade [email protected] har jag nu [email protected].

Jag skulle givetvis bara kunna skapa en ett nytt iCloud.com konto / AppleID men det är jag inte intresserad av eftersom jag är så tungt lastad i ekosystemet redan med Bilder, Drive, familjedelning och allt det där.

Något tips? När jag går in under hantera ditt Apple-ID så det inte möjligt att ändra Apple-ID mejlen.

/J