Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
frappadish

frappadish

Medlem
  • Plats Oskarshamn
  • Sysselsättning Newbie med ambitioner
  • Registrerad 2009-10-17
  • Senast aktiv 2011-08-10
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen frappadish har skrivit i forumet.

1

Hej!

Har äntligen fått mina föräldrar byta till Mac. MEN, det är missnöjda med en sak. Spindelharpan. Har hittat massa spindelharpor men det skiljer sig mot windows med en sak. Du kan bara flytta det nedersta kortet. Inte en hel serie som du lagt ihop att flytta till en ny rad.

Någon som vet en spindelharpa som funkar EXAKT som windows. Så mina föräldrar kan börja älska mig igen...

Jo, jag har googlat och slängt ut ett gäng pengar på harpor på Appstore.

ja det var nog inte svårare än så... gjorde en sökning först och fick massa konstiga medel. Men vatten funkar till mycket...

tangenterna är vita resten aluminium

Hej!

iMac och vitt tangent bord som börjar se lite skitigt ut. Vilket är bästa sätt att rengöra det på utan att förstöra det eller att bokstäver lossnar från. Sökte på nätet men hittade mest amerikanska mirakelmedel där jag inte vet vad som är svensk motsvarighet.

Tips, någon?

Men det blir väl som vanligt att bara översätta. En apple-dollar brukar vara 10 kr.

vad jag har förstått så kan man inte splitta sin uppkoppling via bluetooth på sin iPhone med iPad:en som man kan med sin macbook. En funktion som irriterar mig något. Men jag lär väl sitta med en sån där i näven senare i år iaf.

har ju använt det dyra Photoshop tidigare och gillar det men har valt en lagligare bana på slutet och köper numera det jag använder. Och Photoshop CS är inte i min prisklass. Jag lutar just nu mot pixelmator faktiskt. Känns som det har det jag behöver. Tänkte använda iPhoto som foto-album-sorterare. Det räcker för mig.

Hej!

Tänkte köpa mig ett bildredigeringsprogram och undrar vilket jag ska köpa. Får kosta runt 2000 kr. Är det apeture 3 som gäller eller Photoshop elements? Eller finns det ytterliggare någon uppstickare. Hur är gratisprogrammet gimp i jämförelse?

.rickard

beställde en i eftermiddags. En 1TB tänkte koppla min 500 GB USB disk till USB-porten och ha separat lagring på så både min iMac och MBpro kommer åt den.och sen köra TC:n som time machine. Kommer förhoppningsvis funka galant.

fy fasen va gutt... då får det nog bli att köpa en nu då. Skrivaren kan jag ju köra på nätverket iaf.

tackar!

.rickard

Har fortfarande inte fått tummen ur att köpa en TC men suktar lite efter en igen. En fråga som dök upp nu är om man kan koppla en extern HDD till USB-porten på TC:n eller om det bara är skrivare som funkar.

.rickard

ok, men då ska jag vara jobbig och fråga en dum fråga till. Om jag har en iMac med 2 TB disk i så måste jag alltså ha minst 2TB för time machine? Eller kan jag välja att time machine BARA ska ta hand om bara mail, bokmärken, iPhoto och t.ex. mitt iTunes.

Jag är ny och än så länge väldigt nöjd mac-ägare så jag är ganska novis.

och med backup menar du time machine? jag har själv inte kört time machine ännu men man kan styra vad man vill ha backup på va eller tar den allt?

Hej!

Funderar på en time capsule. Min fråga är om denna går att använda både till time machine och som en extern hårddisk för lagring samtidigt eller om det är antingen eller?

Läst någonstans att om man körde time machine på en externdisk så skulle den helst vara dedikerad för detta.

Tyckte den var dyr först men efter att ha jagat runt bland nätverksdiskar i samma storlek och att man dessutom får en router i så kändes det inte så blodigt iaf.

.rickard

1