Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jebu

Jebu

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2009-12-13
  • Senast aktiv 2015-02-25
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen Jebu har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-10-27 20:39

Tack barthus, har du bara ett n-nät eller använder du g-nätet också?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-10-27 19:45

Jag har testat en annan iPhone 4 i mitt nätverk och det gav samma resultat, 39 Mbit/s.

FreddeB - Har du referenser till supportforumet där det diskuterats flitigt om problemet? Jag har sökt där men inte hittat något om just det här problemet (mycket om annat wifirelaterat).

Jag har själv svårt att se att alla har samma typ av störning som skulle påverka Iphone 4 att "bara" komma upp i 39 Mbit/s när andra enheter i nätverket som stödjer n kommer upp i betydligt högre hastighet. Felet får man nog leta efter någon annanstans där sambandet är tydligare. Annars vore det ju en fantastisk slump om vi fått exakt samma hastighet på grund en störning som inte är lika. Störningen har dessutom inte på verkat någon annan n-enhet för min del. Intressant dock att keptang lyckats få 58 Mbit/s när han bara kört n-läge men inte Gillespie. Det visar att kapacitet för högre hastighet finns hos keptangs lur iaf.

Att hastigheten har en akademisk betydelse håller jag inte riktigt med om (allas behov är olika). I mitt nätverk använder jag iphone för att styra bl.a. iTunes på datorn för att sköta musiken i huset samt för att styra en Apple-TV. Jag synkar även med filer som ligger på en bärbar och på en stationär. Om då en enhet drar ner hastigheten till 39 Mbit/s så är det klart att det totalt gör att nätverket fungerar sämre. Den dan vi ska kunna strömma till eller ifrån (Airplay) en iPhone blir problemet ännu mer uppenbart.

När det gäller wifi är min erfarenhet också att hastigheten "äts" upp ganska snabbt så vad som är den faktiska hastigheten är ju lägre än den teoretiska. Därför är det ännu viktigare att den teoretiska är så hög som möjlig redan från början.

Fortsätt gärna posta siffror så får vi se hur begränsningen bekräftas eller om det finns någon som har snabbare än 39 Mbit/s mot sin router.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-10-21 13:37

Det är jag som är den andra killen. Vid jämförelse med hur olika snabbt respektive telefon laddar t.ex. en film från Youtube så vann 3GS telefonen varje gång. Jag har också hört med en annan iPhone4-ägare som tidigare hade 3GS att han märkte en tydlig skillnad till det positiva när han bytte. Det verkar därför som vissa har problem med wifikopplingen och det skulle vara intressant med lite mätresultat så det finns mer att gå på. Nu är min lur inlämnad till service och kommer väl tillbaka nästa vecka hoppas jag.

Mina värden är precis som tidigare refererat, 39 Mb för 4:an. Andra n-enheter har 130 Mb och min 3GS har 54 Mb. Dessutom hade 4:an bäst signalstyrka så det var inget problem där. Jag använder bara 2,4 GHz i det trådlösa.

PS. Har B&O earset3 till min 3GS som fungerar felfritt. Knappen vill inte styra funktioner på 4:an som den ska. Om någon har erfarenhet av headsetet och 4:an skulle det va intressant o höra om. En kompis med likadant headset och 4:an har nämligen inga problem.

1