Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Emil889

Emil889

Medlem
  • Plats Falun
  • Registrerad 2009-12-14
  • Senast aktiv 2012-08-03
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Emil889 har skrivit i forumet.

1

Beställde en rMBP ifrån apple.se 22/7 och den har nu börjat röra på sig så den borde vara här inom 10 dagar enligt statusen.
Anyway, jag är såklart grymt sugen på att få hem den och ska bli riktigt kul att testköra den. Det är faktiskt min första Mac jag köper, har tidigare bara köpt Iphones och Ipads så lite spännande är det ju

Har läst runt en del på både macrumors.com och på apple.com och de olika diskussionsforumen där och tyvärr verkar det vara en hyfsat hög fel% på skärmarna på nya macbooken. Nu är det väl iofs så att alla som är nöjda inte går in och skriver och därmed blir det lite missvisande men jag kan ändå inte hjälpa att bli lite orolig då det trots allt är en hyfsat dyr grej det handlar om..

Om (gud förbjude ) jag skulle få hem en macbook som har något av de felen som beskrivs (image retention, gul färgton, rosa färgton, döda pixlar etc) hur går jag tillväga för att lösa det? Gäller deras 14-dagars ångerrätt om något sånt här inträffar även om jag använt datorn och packat upp den osv? Jag har en "Apple Auktoriserad Service Provider & Auktoriserad Återförsäljare" (copy and paste från deras site) i närheten, är det något dom kommer ta hand om isåfall eller måste jag gå via apple.se och lösa det på något vis?

Tacksam för svar!

Nej nej absolut inte så

Jag kommer absolut jobba på den, mycket till och med, det är ju därför jag vill köpa en. Jag menade bara att jag också har en ordentligt kalibrerad skärm på en annan dator där också arbete kommer ske, möjligen själva sluttouchen innan leverans då jag vet att färger är korrekta. rMBP verkar vara ett sjukt bra komplement att ha med sig ute på jobb som fotograf men även övriga grafiska arbeten så jag lutar verkligen åt att det blir en sån.

Det där med priset var mest en jämförelse där jag konstaterade att det kostar ungefär lika mycket att köpa en icke retina om man ska ha liknande specifikationer och då undrade jag ju vad folk hade för åsikter och hur dom hade valt med tanke på att retinan är hyfsat omöjligt att meka med själv. Det som oroade mig lite var alla "barnsjukdomarna" den verkar ha men när jag läst på lite så verkar det inte så illa. Folket på macrumors.com är rätt petiga får jag en känsla av..

Roligt det du skrev om tjejerna, jag kunde nog inte bry mig mindre om vad andra tycker/tänker. Det är väl ändå jag som ska jobba på den!

Bra synpunkter alla, jag får dock suga på karamellen ett tag till innan jag slår till. Eller rättare sagt vänta tills den finns här i dalarna i någon butik så jag kan klämma på den på riktigt

För att förtydliga så kör jag en extern kalibrerad IPS-skärm på en windowsburk där allt "riktigt" arbete sker. MBP'n är bara tänkt att arbetas med på resande fot eller när jag inte har tillgång till min riktiga dator. Vill dock fortfarande att den ska fungera prestandamässigt på alla plan så en air eller liknande fungerar inte.

Har dock kollat lite youtubeklipp nu och det här lagget som folk snackar om känns inte riktigt som något jättestort problem, åtminstone inte under mountain lion men det kanske är svårt att se på filmklipp och det är väl det som gör mig lite tveksam.

Tyckte dock att någon ovanstående hade en bra synpunkt, jag vet hur mycket jag kommer ångra mig om jag köper den "gamla" varianten

Hallå, skulle behöva lite köpråd och tankar kring köp av MBP. Tänkt fram och tillbaka nu ett längre tag och kommer inte fram till någon lösning.

Jag sysslar med foto och grafisk design i övrigt och jobbar då nästan uteslutande i adobe-sviten så god prestanda där är absolut ett stort plus. Har länge väntat på nya generationens MBP och nu när retinavarianten släpptes så blev jag först eld och lågor och allt såg väldigt bra ut men nu senaste veckan har jag stött på flera saker som inte längre känns speciellt trevliga.

Alternativen är följande:

  • Retina MBP, instegsvarianten med 256GB SSD samt 16GB minne. = 21.108,75 kr

  • Standard MBP med 2.3Ghz CPU, 4 GB minne, 256GB SSD samt den högupplösta 1680x1050 skärmen med antireflex.(kommer köpa 8GB minne separat och sätta i själv om jag går på det här alternativet då det blir rejält mycket billigare) = 21.307,50 kr + någon hundring för minnet.

Som ni ser hamnar man på nästan exakt samma summa och det är gärna där jag vill hålla mig. Observera att priserna ovan är angivna med studentrabatt så det är därför ni kanske inte känner igen det helt fullständigt O:-)

Anledningen till att jag tvekar är att den nya rMBP känns ganska dåligt igenomtänkt då hårdvaran inte verkar hantera den nya skärmen speciellt bra och dessutom så är det en stor del av alla program som saknar stöd för den högre upplösningen. Å andra sidan verkar ju skärmen SJUKT härlig och jag är helt klart väldigt sugen på den. Att den är lite tunnare/lättare är också ett plus men inget som är avgörande utan det är isåfall skärmen.

Den vanliga MBP har ju en stor fördel iom att den är uppgraderingsbar och bra mycket enklare att meka med, frågan är om jag kommer nöja med mig med skärmen på den? Jag sitter normalt sett och jobbar på en 21" 1680x1050 skärm så jag vill ju någonstans tro att jag kommer nöja mig med samma upplösning på 15"..

Hur hade ni gjort? Tankar/funderingar? Är det värt att köpa en rMBP och hoppas på att mjukvaruppdateringar kommer lösa mycket av de problem som finns idag med "laggig" prestanda? (Se anandtechs review för mer information)

1