Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martinell

Martinell

Medlem
  • Plats Helsingborg
  • Registrerad 2010-02-26
  • Senast aktiv 2014-07-03
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Martinell har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Redaktionen:

De tre kommunerna Trelleborg, Sjöbo och Skurup håller på och upphandlar enbart Apple-produkter, vilket får Samsung att se rött. De har överklagat ärendet till Förvaltningsrätten i Malmö.

Läs hela artikeln här

Samsung har ett ont öga till Apple. Deras agerande i denna fråga kommer bara att slå tillbaka på dem själva. Samsung saknar motsvarande programvaror och kan inte integrera med Apples tjänster fullt ut. Man kan inte jämföra Applen och Paron.

Ursprungligen av Firechild:

Jag vill veta hur man går till väga för att skicka ett formellt nyhets brev till en mängd personer utan att man ser alla mailadresser samt om man skall tänka på vilket format man skall skicka i för att brevet skall se likadant ut för alla mottagare.

Hej
Är ditt behov privat eller affärsmässigt?
För företag: Kan du koppla en epostmotor till din hemsida typ Joomla 2.5 med NS Pro? Skapa en responsive mall i html5.
Privat: Har du provat mails bifogade mallar?
Med vänlig hälsning,
Lasse

Om skrivbordet fungerar som en resonanslåda, har ni provat med att lägga något emellan foten och bordet, en musmatta t ex.

Lägg upp en ny kalender där du synkar jobbets kalender, då kan du välja en annan färg på jobbet och du kan stänga av den privata och företagets kalender växelvis. Är din Outlook synkad via en IMAP e-postserver?

Har du kollat med "Beräkna alla storlekar" i Findern? Då ser du hur mycket det finns i varje mapp. Klicka sedan på storlek i fönstret så sorteras dina mappar i storleksordning.
Gör så här: Öppna ett fönster i Findern, gu upp i Rullgardinsmenyerna, välj INNEHÅLL, välj VISA VISNINGSALTERNATIV, klicka i "Beräkna alla storlekar". Klart. Din Mac blir en aning långsammare när du öppnar ett nytt fönster i Findern (om du klickat i "Använd som förval") Du kan inaktivera funktionen när du vill.

Summera på samma vis dina utgifter. Under allt i hopa gör du en beräkning i första månadskolumnen inkomst - utgifter. I andra månadskolumnen beräknar du resultatet från första månadskolumnen+inkomster-utgifter.

Numbers funkar fint. Men strunta i mallarna och kör på ett tomt ark. Det är mycket lättare än du tror.
Kör en kolumn för varje månad, Använd första kolumnen för namnge dina inkomster och lämna ett par tomma rader och namnge ge dina utgifter.
Summera dina inkomster per månad (Du kan använda kommandot fyll höger så får du samma beräkning i varje kolumn utan att behöva skriva beräkningen igen.)

Öppna PhotoShop, i menyn PhotoShop/Inställningar/Prestanda/
Här hittar du minnesåtgång, Händelse och Cash samt Virtuellt minne. Min rekommendation är att ha Virtuellt minne aktiverat, om du har en extern hårddik eller en partition som du kan rensa och inte ha något annat än PhotoShops virtuella minne på den partitionen/hårddisken.
Du kan även fundera på hur många händelselägen du vill ha, jag har satt min på 20. Jag har givit min PhotoShop 70% av internminnet.

PhotoShop mår bäst om man gör en egen partition för det virtuella minnet. Du har väl inte stängt av det virtuella minnet?

Har du kollat Google forum? Google Groups? Med Google gmail och Google Buzz. Allt är gratis, snabbt enkelt och utvecklingsbart, kan även länkas till en hemsida.

När körde du skivverktyget senast? Vad du behöver är "Reparera skivbehörigheter" så fort man får badbollar som stannar för länge så är det dags att köra skivverktyget. "Reparera skivbehörigheter" är en helt ofarlig procedur. Skivverktyget ligger i mappen VERKTYG i Programmappen. Markera din hårddisk och klicka på reparera, det kan ta en halvtimme men det är det värt.

LaCie har ingen vidare support heller. Om man skickar in hårddisken tar det inget ansvar för innehållet och om de inte kan laga den så skickar de en ny.

Jag har en 1TB nätverksdisk som netadaptern pajade på. Var tvungen att köpa en ny och flytta över hårddiskarna till den. Nu har även den nya slutat fungera. Dessutom har jag 3 mindre LaCie diskar där jag haft problem med alla tre. Bl a så är det strömbrytaren som har bränt och så vidare. Jag rekommenderar WD Western Digital.

1