Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Vespaboy

Vespaboy

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Macen är en del av mitt liv sedan mer än 20 år tibax. Så äre...
  • Registrerad 2010-02-28
  • Senast aktiv 2013-02-21
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen Vespaboy har skrivit i forumet.

1

Trodde inte att jag hade haft den här disken särskilt länge, men inser just att det är snart tio år gammal. Det kan ju okej att bli trött även som hårddisk!

Absolut, här finns flera steg:

A) kolla det som gör minst ont typ "är sladden i? Är det min dator som är knäpp?" Prova med usb istället för fw, (det senare hjälpte tydligen i mitt fall för plötsligt kom den upp på skrivbordet! *pust*

B) låna någon annans laCie-adapter, för som Goflorp och andra skriver ovan, så är detta en möjlig felorsak som är lite hemlig. Det kan både lysa fint i blåa lampan och snurra där inne, men inte tillräckligt (jag provade att byta adapter också, kanske var det lösningen ändå?)

C) prova att flytta över hårddisken till annat kabinett (kanske kan tom. själva flytten skaka om den lite också!)

D) mer eller mindre fysisk påverkan ... well, jag har mobbat min gamla iPod rejält och fått igång den flera ggr. MEN jag har också varit med om att åstadkomma motsatsen, och dödat en hd.

Så innan man går för långt så kan mjukvaru-rescue eller rescue-företag vara en bättre lösning. Företaget som jag tipsade om var långt mycket billigare än det norska företag som hittills varit enda alternativet. Det var också så att själva förundersökningen var kostnadsfri. Om datat som plockades fram var oanvändbart, så tog de heller inget betalt.

Här får man förstås vikta innehållet på disken mot möjligheten att återställa det på annat sätt.

Hej! Nu är det min tur att uppleva en märklig LaCie-disk som inte kommer upp på skrivbordet. Har läst igenom alla svar ovan, men inget verkar stämma in på symptomen jag ser. Nåväl, ska prova med en annan adapter innan jag kastar in handduken.

En sak som nämns ovan är att det måste bli superdyrt att fixa fram info från en kraschad disk, men det finns alternativ som inte är apdyra, kan tex tipsa om en firma i Uppsala som jag har anlitat en annan gång. Klart värt att kolla in alternativet: Dataräddning - Recovery.se

1