Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eskilos

eskilos

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2010-03-06
  • Senast aktiv 2020-12-18
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen eskilos har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • International user
  • 2020-03-16 22:05
Ursprungligen av joachim_sallstrom:

Hej!

Jag och min fru väntar vårt första barn och hon har en rätt kraftig hörselnedsättning på båda öron. Vi undrar lite hur ni som är eller har varit småbarnsföräldrar hanterat det när barnet är litet och vaknar på nätterna? Min fru sover ofta tungt och utan hörapparater vaknar hon inte så lätt från omgivande ljud. Tänkte om ni hade förslag på tekniska lösningar för att underlätta detta?

Hon kan ju inte sova med hörapparat, eller finns det sådana som går att sova med? En annan tanke var om man kunde koppla babymonitor till lampa?

Vänligen,
Joachim

Med risk för att låta skämtsam, men utan att vara det: är det inte perfekt om hon kan sova igenom en del barnskrik? De flesta upplever det som jobbigt att vara lättväkta av småbarn, speciellt de mammor som själva burit på barnet...

Min Oticon OPN3 (en hörapparat) tycker jag går utmärkt att sova med när jag väl hade vant mig vid den. Jag hade visserligen själva hörapparatsfunktionen avstängd (använder nu mina AirPods, därav skiftande tempus) eftersom den mest ”raspade” mot kudden. Istället lyssnade jag på radio via den för att slippa höra min tinnitus (en bieffekt av hörselskadan).

Så Oticon OPN kan nog funka. Jag skulle också tro att det går att få en lampa att tändas, Oticon, och säkert många andra, kan via appen i telefonen koppla hörapparaterna till det programmerbara/smarta nätverket IFTTT (eller vad det heter). Men jag har ingen erfarenhet av det själv, men det går säkert att googla och hitta i andra forum...

Sist men inte minst: Lycka till med allt, första barnet, vilken glädje mitt i all pandemi!

  • Medlem
  • International user
  • 2019-11-11 20:12
Ursprungligen av BlackSmp:

Tack! Precis den typen av analys som jag letade efter men inte hittade någon bra på egen hand. Låter ju ändå som att tekniken verkar finnas till hands, så det kanske kommer en vacker dag... Apple är ju ändå generellt sett duktiga på hjälpmedel

  • Medlem
  • International user
  • 2019-11-11 16:08

Någon som vet ifall AirPods PRO går att använda som hörselapparat? Funktionerna ”transparancy” och ”noice cancelling” antyder väl att de teknikmässiga förutsättningarna finns på plats?!

  • Medlem
  • International user
  • 2018-04-26 21:26
Ursprungligen av Andreas Hänninen:

Hej.
Jag har hörapparat sedan i måndags, en Signia 312, bara på vänster öra. Så fort jag startar hörapparaten så vill iPhonen spela sitt ljud direkt i örat istället för telefonens egna högtalare. Hur får jag bukt på problemet? Vill inte koppla ljudet automatiskt till hörapparaten så fort jag startat den.

Det jag vet är att snabbaste sättet att ändra var ljudet spelas är att swipa upp kontrolcenter från botten, klicka "hårt" på mediaspelaren (om iphonen har 3D-touch iaf) och sen trycka på symbolen som ser ut som en soluppgång bakom ett berg (övre högra hörnet av mediaspelaren i kontrollcenter) och sen välja din iPhone i listan.

Men hur man konfigurerar förhandsval vet jag tyvärr inte heller. Jag har också hörapparat endast på vänstra örat f.ö.

  • Medlem
  • International user
  • 2018-02-15 18:29
Ursprungligen av Klas Joh:

Kolla och in Smart 3D appen från Resound. Fungerar med deras LiNX 3D system som är GN Resounds 3:e generation "made for iPhone" hörapparater. Inga streamers utan du styr allt från appen. Du kan också via assistfunktionen kontakta din audionom som kan fjärrprogrammera dina hörapparater och du laddar ner den nya inställningen via molnet. Riktigt bra!

Det låter ju lysande! Oticon opn (som jag har) funkar liknande, dvs näst intill utmärkt sånär som på att jag inte har hunnit vänja mig med tillbehöret SoundClip ännu. Det är en microfon som bla gör att man kan ha happen som headset, men det blir konstig ljudvolym oftast när den ”startar”.

Att styra volymen via kontrollcentralen är sjukt praktiskt, det vill jag tipsa alla ”made for iPhone”-användare av. Likaså går det att välja ut-ljud genom att i kontrollcenter välja mediespelaren och sen trycka på symbolen uppe i högra hörnet (ibland vill man ju att ut-ljudet INTE kommet genom hörapparaterna...). Sjukt smidigt när man väl är igång.

Har också beställt Apple Watch men inte fått den än

  • Medlem
  • International user
  • 2018-01-30 22:58
Ursprungligen av adress@mac:

Det låter bra. Detta är en streamer;
https://www.phonak.com/se/sv/hearing-aids/til...

Ok. Så med senaste Oticon klarar man sig längre utan streamer än tidigare. Happen är superenkel att använda med iPhone, den kopplar upp sig direkt och direkt går radio, Spotify, telefonljud mm. via hörselappsraten.

Har frågat runt rätt mycket huruvida Apple Watch går att använda som mikrofon, men ännu ej fått tydligt svar. Men när jag pratade med Oticons support så TRODDE dom att det skulle funka...

Så här långt (7 timmar in) är jag supernöjd med Oticon, men jag återkommer när jag vet mer. Skriv gärna om du får veta något matnyttigt imorgon.

Lycka till!

  • Medlem
  • International user
  • 2018-01-29 20:34

Jag vet inte ens vad en streamer är, men tolkar det på tråden som att det är en mojäng som gör att det går att koppla direkt till TVn, ringklockan och annat.

Oticon erbjuder en mikrofon för 2500kr (typ) som man hänger runt halsen. Då får man visserligen hela headset-funktionen, men det känns faktiskt orimligt att lägga så mycket pengar på en microfon (!) som jag kan tänka mig att jag kommer slarva med att ha för att den inte fyller någon annan funktion än just mikrofon.

Men jag ska till audionomen imorgon tisdag och få min apparat, så jag försöker återkoppla innan du ska och träffa din på onsdag

  • Medlem
  • International user
  • 2018-01-29 13:36
Ursprungligen av adress@mac:

Nej du kan inte använda AppleWatch som microfon. Däremot till mycket annat - parallellt med iPhone.
Har ju haft den sedan start - både klockan och iPhone - och skulle idag inte kunna vara utan. Använder i huvudsak mail - anteckningar och calender. Alla dessa via iPhone till AppkeWatch. Får vibration på armen när ngt händer. Telefon likaså. Ser vem som ringer och kan svara utan att använda iPhone. I mitt fall - som också har en hörapparat - men tyvärr är helt döv på andra örat - i kombination med ComPilot. Det är en streamer som knyter ihop iPhone - AppleWatch både vad gäller mobilsamtal och TV - stereo iPad osv via bluetooth. Finns nu även i Sverige ett par märken av hörapparat som fungerar direkt med iPhone - utan streamer - men med samma resultat. Skall kolla på dom på onsdag hos min audionom som även har en hörselingenjör som kan allt om hjälpmedel på sina fem fingrar.
Hoppas detta kan klargöra lite för dig.

Ja precis, jag tror att min apparat kommer vara sådan att den går att streama direkt från iPhone. I den tillhörande appen syns även alternativ där det går att ställa in mikrofonen, men eftersom jag inte har apparaten än så vet jag inte vad det innebär. Förhoppningen var att det skulle gå att konfigurera mikrofonslternativet, men detta verkar alltså inte gå. Kolla gärna i appen Oticon ON i AppStore så ser du vad jag menar (appen går att ladda ner och köra i demoläge utan apparat, den verkar nice)

  • Medlem
  • International user
  • 2018-01-28 21:58

Tjena,

Om ett par dagar skall jag få hörapparat. Men endast på ena örat. Eftersom den ändå sitter där jämt skulle jag vilja använda den som headset, men då måste jag ha en microfon till. Man kan köpa Oticons egna, som kostar 2600kr och som hänger i ett halsband, men det känns både omständigt och dyrt.

Då tänker jag hellre att jag investerar i en äppelklocka eller något annat som ger lite mervärde.

Men funkar det? Kan man användar högtalaren i hörapparaten (= happ?!) och mikrofonen i klockan?

Skulle jag tom kunna köpa ett par AirPods och endast använda den ena, och ha happen på andra sidan? För att på så sätt få tillgång till microfonen i airpodden?

Jag har precis fått en ny Iphone från jobbet, valde Iphone för att de skulle vara bättre med hörapparater sa min audionom, så hoppas jag inte blev blåst där (saknar redan 3,5 mm uttaget).

Ride on!

  • Medlem
  • International user
  • 2010-03-24 15:21

Tack för hjälpen Fredde! Men!

Ursprungligen av FreddeB:

Är den inte upplåsningsbar eller låst till annan operatör så återställer du den med SHIFT/Option Restore till 3.1.2, testar wifi, jailbreakar med Redsn0w och låser upp med Blacksn0w. Inom kort kommer även en hackad version av Blacksn0w som låser upp baseband 05.11.07 på fw3.1.3
.

Körde på ovanstående, eftersom jag köpt telefonen på motsvarande blocket i frankrike och den fortfarande verkar ha garanti.

Även om jag dök på en del annat strul så fick jag igenom så att jag nu har 3.1.2, men det har inte hjälpt för Wi-Fi. Om man kollar på tråden nedan så får man inte intryck av att 3.1.3 skall göra någon skillnad heller.

Apple - Support - Discussions - No Wifi after iPhone 3.1 upgrade ...

Intrycket jag själv får är att det verkar handla om någon form av blandning av ett mjuk, - och hårdvarufel, där mjukvaran får telefonen att dra mer energi, därmed ökar temperaturen och hårdvarufelet löses ut.

Ska man låsa upp med blacksn0w utan att ha tillgång till Wi-Fi är detta (nedan) en bra länk, och jag kan tilllägga att man bör deleta .plist filen på egen hand, istället för att låta DiskAid göra 'replace' på förfrågan (annars kan man inte starta om telefonen, den hänger sig). Märk även att man måste ha jailbreakat korrekt för att få åtkomst till root-katalogen nere i vänstra hörnet på DiskAid.

Unlock iPhone 3G 3GS Offline Blacksn0w Without WiFI Cydia | Blacksn0w

Så nu undrar jag närmast, om telefonen en gång är jailbreakad och upplåst, kan man då reklamera den, på andra sidan jorden (utan kvitto) om det är ett hårdvarufel (bor i australien för tillfället)?

  • Medlem
  • International user
  • 2010-03-23 08:32
Ursprungligen av zappee:

Kan ju börja med att uppgradera till 3.1.3

Jag har jailbreakat sa 3.1.3 ar savitt jag forstatt inte att tanka pa. Gar det att uppgradera till valfri lagre niva? Det hade ju kunnat vara vart att prova i sa fall.

Inga av tipsen i traden har hjalpt.

  • Medlem
  • International user
  • 2010-03-17 02:38

Jag har detta problem med min 3G 16G version 3.0.1

Att ta ut sim-kortet funkar inte. Var det nagon som kom pa nagon losning forutom frysen?

1