Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
olofhess

olofhess

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Mac sedan 1983
  • Registrerad 2010-06-10
  • Senast aktiv 2010-09-23
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen olofhess har skrivit i forumet.

1

Jomen Skyhook känner jag till, och har kollat. Men jag tror knappast Skyhook har varit närmare än 20 km från min Airport Express med sina bilar. Bättre förslag!

tack för det, Samuel. att döma av diskussionen i denna tråd är det lite hit och dit med förklaringen till att positionen hittas. Min ipad är en wifi, och har alltså ingen GPS, och inget 3G. Då är frågan om den ändå ksn triangulera med hjälp av GSM-nätet. Om svaret är nej, måste det varaa så att Telia på något sätt meddelar var mitt ADSL modem står. Kart-appen i ipaden hittar enkelt postadressen till mitt hus, vilket även är den adress där den fasta telefonen är registrerad.

kan det gå till så att ipadens kartapp kan ställa en fråga till Telia om adrssen till det abonnemang som har aktuellt ADSL-modem?

Mer och mer ipad blir det. Nu undrar jag om nån kan förklara följande.
När jag kom till sommarstugan visste kartappen direkt exakt position på kartan, via wifi-nätet i huset. Så ska det ju vara, men vad jag inte begriper är hur min airport-dosa vet var Telias ADSL-modem befinner sig. Jag har snart plågat ihjäl omgivningen med mina frågor om detta, men hittills har ingen kommit med en bra teknisk förklaring.

1