Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
HenkeH2

HenkeH2

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Storformatsprintare
  • Registrerad 2010-06-12
  • Senast aktiv 2013-02-18
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen HenkeH2 har skrivit i forumet.

Tackar för snabbt och utförligt svar :).

Finns det några startup-tutorials som du kan rekommendera? Vid köp lär jag gå någon av de där tvådagarskurserna som erbjuds, men för att utvärdera demoversionen måste man ha något att stå på.
Jag börjar med att kolla YouTube.

Ang vilken version jag bör välja, så har jag lite svårt att avgöra vilken som passar mig bäst. Jag tänkte Prime, eftersom den verkar basic. Jag kommer troligen inte animera så mycket (om inte behovet skapas av att använda programmet ). Varför anser du att jag bör välja de du nämnde? Kan du i en mening per version beskriva vad de är lämpade för?

Ursprungligen av TimothyBesada:

Det är bara att ställa frågor ifall du undrar över något, min far är nämligen distributör för Cinema 4D.

Ytterst hövligt, min gode herre!
Då ämnar jag bara ladda ner demoversionen, utvärdera och återkomma.
Vet du om man får mängdrabatt vid köp av tre licenser?

Mvh Henrik

Tackar för tipsen. Ska känna lite på Blender nu, det är ju gratis. Menar ni att Cinema 4D är lättare att sätta sig in i? Det är synd att de inte har en trial version, jag kvalar inte in för studentversionen. Nåväl.

Jag gör illustrationer av butiksdekoreringar. Fasader, skyltar, ljusskyltar, skuren folie, storformatsprint. I kundförslagen jag gör finns oftast foton av befintliga miljöer som jag då lagt mitt dekorförslag ovanpå. Nu använder jag Illustrators 3D-funktion, vilket funkar, men jag vill ha mer och bättre 3D-möjligheter.

I det nya programmet vill jag kunna ta in ett foto, lägga på 3D-illustrationer och sen exportera som tiff eller jpg, samt vill jag exportera vektorgrafiken däri som eps.

Jag vill fullgott kunna rotera mina t ex ljusskyltar med utfrästa frigolitbokstäver, lägga på naturligt ljus och simulera neonljus och liknande. Mycket mer behöver jag inte, så jag är inte ute efter värsta programmet.

Jag är villig att betala för programmet, ska jag kanske tillägga.
Jag provade lite med Sketchup, vilket är ett lättanvänt program, men fann inte riktigt det passande.

Tips, tack!

Mvh Henrik

Har börjat använda ett online-shockwaveprogram på ccvision: Car-Special » CAR 3D: Online presentation för att göra 3D-renderingar av 2D-skisser. Första gången jag skulle använda det krävdes installation av en plugin. Sagt och gjort.
Problemet är att kvalitén på det renderade blir lite "buggig". JPEG-bilderna som man kan få ut av det renderade ser ut att hålla previewkaraktär hos mig. Buggigt/pixligt liksom.

Så här:

Men från en PC blir det utmärkt.
Så här:

Min dator är en MacBook Pro från mitten av 2012. Filerna är SWF och i exemplen har de samma inställningar.
Vad kan felet vara?

Mvh
Henrik

Detta tangerar mina datakunskaper märker jag.
Jag har ingen aning om hur man kollar serverns operativsystem, och att gå in och ändra saker som jag inte har en aning om är dumt.
Jag antar att det bara är att gilla läget.

Tack ändå.

Mitt företag jobbar mot en stor server (stort företag med produktion-, administration-, lager- och reklamavdelning). Tidigare när jag hade min gamla G4 kunde jag söka efter filer som vanligt på servern. Datorn sökte lika bra efter lokala filer som efter filer på servern.

Nu har jag en ny MacBook Pro från 2012 med Lion och sökning på servern medges ej. Inget händer, liksom. Det syns ingen "progress bar" eller badboll när jag söker. Inget hittas. Jag har hört ryktas att Macen är för ny och/eller att servern är för gammal för att de två ska kunna kommunicera riktigt. Att bläddra bland filer på servern är dock inget problem, jag ser och kommer åt allt som finns där. Jag kan bara inte söka.

Är detta nåt man kan åtgärda?

Min datakonsult föreslår ett gratisprogram som heter Easyfind, men mina kollegor som har det menar att det är mördande långsamt och i praktiken oanvändbart.

FRUSTRERANDE.

/Henrik

Hej

I både InDesign och Illustrator kan man som benkant lägga outer glow och skugga på vektorobjekt. När dokumentet sparas som PDF och sedermera skrives ut uppstår nästan alltid fula rektanglar precis där effekterna finns. Detta är alltid ett gissel för mig, oavsett om det är utskrivet på storformats- eller kontorsprinter. Jag sparar om till en drös olika PDF-format, och ibland funkar det.

Är det nån som vet varför detta uppstår? Finns det nån fail-safe PDF-version att spara som?

Hej

Kom precis till jobbet, datorn har stått på över helgen. Safari startar ej, dockikonen studsar bara till en gång sen händer inget alls. Har startat om, ominstallerat Safari utan resultat. Skumt med tanke på att Safari funkade i fredags och inga förändringar gjorts sen dess.

Jag kör OS X 10.4.11 och Safari 4.1.3.

What gives?

Poul - Intressant att det funkar för dig, men inte vissa andra. Skumt. Provade att starta Illustrator som du beskrev och fann mig i ett väldigt sparsamt utformat Illustrator jag inte kände igen. Avslutade och startade om som vanligt, men felet bestod. Gjorde jag fel?

En hyfsad quick-fix för problemet är att CMD-klicka på själva radavståndssymbolen i fönstret Tecken. Då återställs radavståndet.

/Henrik

Kan nån med CS5 Illustrator skriva två rader text, ändra radavståndet till nåt drastiskt i fönstret Tecken, och sen försöka ändra tillbaka det genom att välja "auto" i drop-downmenyn?

Hej alla

Nya macar har börjat trilla in på jobbet och därmed uppgraderingar i CS-paketen. Mina kollegor märker till sin förtvivlan att automatiskt radavstånd i främst Illustrator inte funkar. Oberoende av typsnitt. Man kan ändra från default radavstånd (vad det nu är) till nåt annat, men inte till automatiskt. Inget händer, liksom.

Jag som kör CS4 märker inget av detta.

Verkar ju konstigt att man över huvud taget kan avaktivera automatiskt radavstånd.
Under fliken Stycke>Alternativ>Justera står "automatiskt radavstånd=120%" på både min och mina kollegors datorer, men det funkar bara på min.

What gives?

/Henrik

Hej

Jag vill montera en massa cd-omslagsbilder från en mapp till ett och samma dokument samt utföra en omformning av storlek av varje bild. Sen ämnar jag placera dem snyggt för hand och printa rubbet i en storformatsskrivare. Därav att jag vill ha alla i samma dokument.

Men bilderna hamnar inte i samma dokument, utan ett nytt öppnas för varje bild.

Vad gör jag för fel?

/Henrik

Jag har ett gäng dekorfärger som används ofta i mitt tryckeri, och de vill jag gärna ha åtkomliga direkt när programmet startar. Nu måste jag gå Fönster>Bibliotek för färgrutor>Mitt Färgbibliotek och så kommer rutan upp.

I Hjälpen står det att jag ska kryssa i "Upprepande" under Alternativpilen i mitt färgrutefönster, men jag får det inte att funka. Färgrutebiblioteket dyker inte upp när programmet startar.

Nån som vet?