Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Elmeholt

Elmeholt

Medlem
  • Namn Niklas Elmeholt
  • Sysselsättning Arbetsskyggsombud
  • Registrerad 2010-07-24
  • Senast aktiv 2019-07-16
  • Antal inlägg 529

Foruminlägg

De senaste inläggen Elmeholt har skrivit i forumet.

Tack så mycket, svtplay-dl var grymt

Ursprungligen av dvalfrid:

Hej
En som funkar väldigt bra är svtplay-dl. Det är dock ett command line verktyg men väldigt enkelt att hantera. Installeras lättas via hombrew brew install svtplay-dl .ts filen kan du sedan lätt konvertera till exemplevis .mkv med hjälp av Handbrake.

Tackar. Fixar den även premium-content?
Tänkte att det var nån skillnad eftersom pirateplayer inte fixar premium.

Ursprungligen av reboot81:

Japp. Nån gång förra året fick min dator hemlängtan till Amerikat och förberedde sig på att eémigrémigrera.
Tur nog han jag lära honom vett och sedan dess pratar han svenska, även på inloggningssidan.
Hur beskriver jag här.

Tack, men fungerade inte för mig. Varje gång jag bootar om så har jag USA som tangentbordslayout och måste alltid lägga till svenska :/

Hej på er, någon som vet ett sätt att spara ner videoklipp från tv4play premium? Pirateplayer klarar ju inte premiummaterialen tyvärr.
Uppskattar alla tips, vet att GetFLV (getflv.net) fungerar, men jag vill inte betala flera hundra för ett klipp som jag vill ha

Ursprungligen av alix:

Det finns redan i Systeminställningar > Föräldrakontroll.

Ah okej, men då kan hon inte vara admin längre antar jag?

Hej, dottern har svårt med begreppet tid, och för att hjälpa henne vill jag gärna kunna installera ett program på hennes macbook som gör att man tex bara kan använda youtube (eller webbläsaren) en timme.
Finns det sådana problem? Eller har någon några andra tips?

Ursprungligen av keptang:

Kan vara batteriet som gett upp bara, enkelt att byta själv.
Testa att ha den i laddaren över en natt och se om något händer.

Ja i så fall får man lägga den i garaget eller nåt. Det där vribrerandet var 10e sekund kan ju få den stabilaste personlighet att bryta samman totalt.

Hej, behöver era råd, min dotters iPhone 4S dog helt tvärt igår. Den hade batteri, men plötsligt slocknade den bara, och jag får inte igång den.
Har testat att hålla ner hemknappen + låsknappen 30 sekunder, händer ingenting. Haft laddare i länge, efter en stund börjar den att ge livstecken. Den vibrerar till som den gör när man sätter i laddkabeln, tyst i 10 sekunder, sen vibrerar igen. Sen håller den på så, men kommer aldrig igång mer.

Är den helt körd bara?

Testade även nu att importera i iPhoto (vilket jag inte vill, för vill inte ha bilderna där), och valde då efter import att radera bilderna. Men tro fan inte att dom är borta ändå. Kopplar ut iPhonen och in igen, iPhoto tycker att alla bilder redan är importerade och frågar om jag vill att de raderas från telefonen, väljer att göra det. Men dom är likförbannat kvar .. varenda en

Hej, har ett sjukt störande problem med min iPhone 5S, förut har jag alltid kunnat välja i programmet Bildinsamling att bilderna ska raderas när den importerat dem. Men nu finns inte det valet längre, utan jag måste efter varje import till datorn markera alla bilder på telefonen och radera dem. Ett ganska tröttsamt jobb om man har 700+ bilder.
Några tips eller ideér vad som hänt?

Ursprungligen av Redaktionen:

IOS har Apples egna webbläsare Safari som standard, men det finns alternativ för den som vill. En av de största webbläsarna, Firefox, finns inte i en IOS-version, men det kommer att ändras framöver.

Läs hela artikeln här

De som valt "annan webbläsare" i omröstningen, 33%, vad använder dom i så fall? Jag är säkert trött i huvet, men kommer fasen inte på nån, eftersom det verkar vara nån poppis-läsare

Ursprungligen av CekariYH:

Parallels har en kampanj nu, gissar att det funkar för alla även om inte kund redan, men som sagt gissar bara. Gäller till 28/11-14

-1 Password for Mac (behöver väl ingen förklaring)

-Camtasia for Mac (skärminspelare har ett annat som funkar med snabb a spel)

-Clean My Mac 2 (funkar riktigt bra med många bra funktioner)

-Parallels Access (två års abonnemang ingår, bra remote filhanterare , tex kom åt dina filer på Maccen hemma med en iPhone/iPad eller annan dator via internet. OBS! inte som tex TeamViewer där man kör sin dator remote )
Acronis Tur image for Mac (backup av både OS X och Boot Camp i ett svep, schema lägg/flera destinationer och kan köras med Boot Camp aktivt via Parallels Desktop/WMware)

-Gemini (Duplikat hittare/rensare)

Totalt pris 310:- spara 1821:-

Har tyvärr redan 3 av dom dyraste men om någon annan vill ha.

Länk: https://buy.parallels.com/329/purl-bf-em-pd10...

Däremot verkar man inte få med just .. parallels? Märkligt.

Ursprungligen av chrisakbas:

Hon har ios 8 och där hittar jag inte "optimera iphone lagring"

The search continues

Men du kan aktivera icloud-bildbibliotek i alla fall? Hjälpte inte?

Ursprungligen av chrisakbas:

Har samma problem och kan inte hitta någon info på nätet.

Har du hittat något nytt?

Har lyckats få bort utrymmet som bilderna upptar iaf, om det är en lösning vettefan. Gick in under iCloud-inställningar i telefonen, och Bilder, där aktiverade jag "iCloud-bildbilbiotek (beta)" och valde "Optimera iPhone-lagring" under. Efter det så försvann det upptagna utrymmet iaf, och nu verkar det stämma.
Du kan ju testa om det fungerar även på er telefon.

Ursprungligen av HåkanE:

Hur ser det ut under fliken "Bilder"? Du visar bara "Album" och den kan vara hyfsat tom trots att man har synkat in en massa bilder ändå.

Sorry, missade skriva det. Men det är helt tomt under bilder oxå.